- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος, εμπνέεται από το αλεύρι, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για το κέικ των 12 Αποστόλων. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Συνταγή για το κέικ των 12 Αποστόλων από τον Στέλιο Παρλιάρο
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, καθαρίζοντας ενδιάμεσα τον κάδο με μια μαρίζ.
- Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
- Στο τέλος ρίχνουμε το ξύσμα, τα ξερά, γλασαρισμένα φρούτα και το πορτοκάλι.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί ή τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. και αδειάζουμε το μισό μείγμα.
- Ανοίγουμε τη μισή ποσότητα αμυγδαλόπαστας σε λεπτό φύλλο. Κόβουμε έναν δίσκο διαμέτρου 18 εκ. και τον τοποθετούμε στο μείγμα.
- Απλώνουμε πάνω από την αμυγδαλόπαστα το υπόλοιπο μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 10 λεπτά και στους 150οC για άλλα 40-50 λεπτά περίπου.
- Αφήνουμε να κρυώσει και αλείφουμε την επιφάνεια με τη μαρμελάδα.
- Ανοίγουμε και την υπόλοιπη ποσότητα της αμυγδαλόπαστας σε φύλλο και κόβουμε άλλον έναν δίσκο στη διάμετρο του κέικ.
- Τοποθετούμε το φύλλο της αμυγδαλόπαστας στο κέικ και χαράζουμε σε 12 κομμάτια. Κάθε κομμάτι το γαρνίρουμε με ένα μικρό κομμάτι αμυγδαλόπαστας σε σχήμα που επιθυμούμε.
Για την αμυγδαλόπαστα:
- Ρίχνουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και φτιάχνουμε την αμυγδαλόπαστα (μάρτζιπαν).
- Αφήνουμε για λίγο τη ζύμη να ξεκουραστεί.