ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ψητή τούρτα σοκολάτας

Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ

Στέλιος Παρλιάρος
Στέλιος Παρλιάρος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΨΗΤΗ ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ με αυγά Βλαχάκη
© Άλκης Καλούδης

To ολοκαίνουργιο περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος, εμπνέεται από το αυγό, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για ψητή τούρτα σοκολάτας. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.

Συνταγή για ψητή τούρτα σοκολάτας από τον Στέλιο Παρλιαρο και τα Αυγά Βλαχάκη

ΨΗΤΗ ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
© Άλκης Καλούδης

Υλικά για 12 άτομα

Υλικά:

  • 500 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο τεμαχισμένη
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά
  • 10 αυγά Βλαχάκη
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • πορτοκάλι γλασέ για το γαρνίρισμα
  • Easy
  • 120+
  • 12 Μερίδες
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε στην τεμαχισμένη σοκολάτα.
  • Ομογενοποιούμε πολύ καλά.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα της σοκολάτας.
  • Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το πορτοκάλι.
  • Στη συνέχεια βουτυρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 22 εκ. το οποίο ντύνουμε εσωτερικά με αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε το μείγμα.
  • Ψήνουμε μέσα σε ταψί με νερό (μπέν μαρι) σε προθερμασμένο φούρνο στους 130οC για 40-50 λεπτά.
  • Αποσύρουμε, αφήνουμε να κρυώσει και μετά αναποδογυρίζουμε και ξεφορμάρουμε.
  • Γαρνίρουμε με πορτοκάλια γλασέ και (προαιρετικά) με σως βανίλιας.
  • Διατηρούμε εκτός ψυγείου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ