- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Στέλιος Παρλιάρος
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To ολοκαίνουργιο περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος, εμπνέεται από το αυγό, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για ψητή κρέμα με φύλλο κρούστας. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Συνταγή για ψητή κρέμα με φύλλο κρούστας από τον Στέλιο Παρλιάρο
© Άλκης Καλούδης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Υλικά για τη βάση:
- Αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο 5 από τα φύλλα κρούστας.
- Τα διπλώνουμε από τη μακριά τους πλευρά στα τέσσερα (στη μέση και ξανά στη μέση).
- Αλείφουμε και τα άλλα δύο φύλλα, τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο και τα διπλώνουμε από τη μακριά τους πλευρά αρχικά στη μέση οριζόντια και έπειτα στη μέση κάθετα για να δημιουργήσουμε ένα τετράγωνο.
- Κόβουμε από το τετράγωνο έναν κύκλο διαμέτρου 16 εκ.
- Σε ένα τσέρκι διαμέτρου 18 εκ. τοποθετούμε τα 5 φύλλα περιμετρικά και τον δίσκο στη βάση του.
- Στο κενό που μένει περιμετρικά τοποθετούμε ένα κομμάτι από τα φύλλα που περίσσεψαν από τον κύκλο.
- Αν εξέχει από το τσέρκι το κόβουμε με ένα μαχαίρι.
Υλικά για την κρέμα:
- Ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια.
- Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τους κρόκους και το κορν φλάουερ.
- Πριν το γάλα πάρει βράση, παίρνουμε το 1/3 και το αδειάζουμε στο μείγμα των αυγών.
- Το ενσωματώνουμε στο υπόλοιπο μείγμα του γάλακτος που βράζει, ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου η κρέμα κοχλάσει και δέσει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
- Αδειάζουμε την κρέμα στο φύλλο και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και να πιάσει κρούστα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 30 λεπτά.
- Διατηρούμε εκτός ψυγείου.