Στέλιος Παρλιάρος
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To ολοκαίνουργιο περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος, εμπνέεται από το αυγό, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για σως βανίλιας (κρεμ ανγκλέζ). Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Συνταγή για σως βανίλιας (κρεμ ανγκλέζ) από τον Στέλιο Παρλιάρο
© Άλκης Καλούδης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια.
- Σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τους κρόκους.
- Αδειάζουμε λίγη λίγη από την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν τα δύο μείγματα.
- Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.
- Πριν αρχίσει ο βρασμός, δηλαδή στους 84-85ºC, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά κι αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ.
- Το αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας συνεχώς, το σουρώνουμε και τέλος το κτυπάμε με ένα μίξερ χειρός ώστε να ομογενοποιηθεί.
- Διατηρείται στο ψυγείο για 5 ημέρες.
Με τη συγκεκριμένη σως μπορούμε να συνοδεύσουμε πολλά γλυκά. Εναλλακτικά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη βανίλια με όποιο άλλο αρωματικό θέλουμε (ξύσμα από πορτοκάλι ή λεμόνι, κανέλα, γαρύφαλλο κ.λπ.).