Το περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος θα είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από τη βανίλια, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για κυδώνια στον φούρνο. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Συνταγή για κυδώνια στον φούρνο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανοίγουμε τον λοβό της βανίλιας με ένα μαχαίρι και αφαιρούμε τους σπόρους της.
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και τους σπόρους της βανίλιας και τα βράζουμε για 1 λεπτό.
- Πλένουμε καλά τα κυδώνια, τα κόβουμε στα 8 και αφαιρούμε τη φλούδα και τα κουκούτσια.
- Τα ρίχνουμε στο σιρόπι που φτιάξαμε, προσθέτουμε τα μυρωδικά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
- Τοποθετούμε την κατσαρόλα με το καπάκι στον φούρνο και ψήνουμε στους 160-170οC για 2 ώρες.
- Κλείνουμε τον φούρνο και αφήνουμε μέσα τη σκεπασμένη κατσαρόλα έως ότου τα κυδώνια κρυώσουν.
- Σερβίρουμε με γιαούρτι ή παγωτό ή συνοδεύουμε κέικ.