ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Christmas Cake από τον Στέλιο Παρλιάρο

Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ με τον Στέλιο Παρλιάρο

Στέλιος Παρλιάρος
Στέλιος Παρλιάρος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Christmas cake από τον Στέλιο Παρλιάρο
© Άλκης Καλούδης

Το ολοκαίνουργιο περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος θα είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από το βούτυρο, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για Christmas cake. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.

Υλικά για 10 άτομα
  • 200 γρ. ξερά βερίκοκα ψιλοκομμένα
  • 120 γρ. ζεστό νερό
  • 130 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 170 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 150 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
  • 75 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπέικικν πάουντερ
  • ¾ κ.γ. κάρδαμο σε σκόνη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 150 γρ. σταγόνες σοκολάτας bitter ή γάλακτος
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα
  • Easy
  • 80
  • 10 Μερίδες
  • Winter
  • Γλυκά - Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τοποθετούμε τα βερίκοκα σε μία κατσαρόλα με το ζεστό νερό και τα βράζουμε, σε χαμηλή φωτιά, έως ότου σωθεί το νερό.
  2. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αμύγδαλο και το ξύσμα μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτοντας ένα ένα τα αυγά έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα απαλό μείγμα.
  3. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε το αλεύρι, το μπείκιν πάουντερ και το κάρδαμο, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ.
  4. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και τα βρασμένα βερίκοκα.
  5. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 22 εκ. στο οποίο αδειάζουμε το μείγμα.
  6. Τέλος, πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 45-50 λεπτά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ