Στέλιος Παρλιάρος
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το ολοκαίνουργιο περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από το τυρί, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή τη συνταγή για Gateaux Au Chocolat. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και τη διατηρούμε στους 45°C.
- Ανακατεύουμε τα αυγά και την άχνη ζάχαρη με μαρίζ (όχι με σύρμα για να μη δημιουργηθούν φυσαλίδες) και ενσωματώνουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο. Προσθέτουμε και το αλκοόλ.
- Ομογενοποιούμε με μπλέντερ χειρός προσέχοντας να μην πάρει αέρα το μείγμα.
- Στη συνέχεια, το αδειάζουμε σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 18 εκ. και ύψους 6 εκ.
- Ψήνουμε στους 160°C για 20 λεπτά.
- Αφήνουνε να κρυώσει και διατηρούμε εκτός ψυγείου.