- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Μους από φρέσκο τυρί κρέμα και κυδώνια
Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ με τον Στέλιο Παρλιάρο
Στέλιος Παρλιάρος
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το ολοκαίνουργιο περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος θα είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από το τυρί, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για τη μους από φρέσκο τυρί κρέμα και κυδώνια. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα κυδώνια:
- Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα και βράζουμε για 1 λεπτό.
- Πλένουμε καλά τα κυδώνια, αφαιρούμε τη φλούδα και τα κόβουμε στα τέσσερα.
- Ρίχνουμε τα κυδώνια στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τα μυρωδικά και σκεπάζουμε με καπάκι.
- Βάζουμε την κατσαρόλα στον φούρνο και ψήνουμε στους 160-170 ο C για 2,5 ώρες.
- Ανά μία ώρα αναποδογυρίζουμε τα κυδώνια.
- Αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στον φούρνο.
Για τη μους:
- Χτυπάμε το φρέσκο τυρί κρέμα και τη ζάχαρη με το φτερό του μίξερ ή με ένα σύρμα.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου να έχουμε μια κρέμα σε μορφή σαντιγίς.
Για τη σύνθεση:
- Τοποθετούμε στο εσωτερικό μιας φόρμας ενός λίτρου ένα τουλπάνι και ρίχνουμε τη μους.
- Πιέζουμε πολύ καλά με μια μαρίζ ή ένα κουτάλι ώστε η μους να εφάπτεται στα τοιχώματα του σκεύους και αφήνουμε στο ψυγείο 5
ώρες τουλάχιστον για να σφίξει. - Αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα και αφαιρούμε το τουλπάνι.
- Σερβίρουμε με τα κυδώνια.