- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Αν έχεις καλέσει κόσμο σπίτι για φαγητό, και ψάχνεις ένα πανεύκολο γλυκό για να σερβίρεις στο τέλος, αυτή η μηλόπιτα θα σου λύσει τα χέρια. Γίνεται γρήγορα με υλικά που έχεις ήδη στην κουζίνα σου, είναι πανεύκολη και πολύ-πολύ νόστιμη. Για να την απογειώσεις, μπορείς να τη σερβίρεις μαζί με παγωτό βανίλια.
Συνταγή για εύκολη μηλόπιτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε τη σχάρα στη μεσαία θέση του φούρνου και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C.
- Βουτυρώνουμε μία φόρμα για κέικ μεγέθους περίπου 22X12 εκ.
- Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικινγκ πάουντερ, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε, να ομογενοποιηθούν.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρώς.
- Σε ένα τρίτο μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη με μίξερ χειρός για περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε το μισό από το μείγμα με το αλεύρι και τα μπαχαρικά κι ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα. Τέλος προσθέτουμε και το υπόλοιπο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε και πάλι.
- Ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τη ζύμη τα μήλα και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα σιλικόνης να πάνε παντού.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη στη βουτυρωμένη φόρμα του κέικ σε τρεις δόσεις, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε ότι τα μήλα θα απλωθούν ομοιόμορφα και οριζόντια.
- Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 65 λεπτά.
- Απομακρύνουμε από τον φούρνο, αφήνουμε τη μηλόπιτα να κρυώσει και σερβίρουμε.