- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Είναι τέλεια για πρωινό, ταιριάζουν άψογα με τον καφέ και είναι πεντανόστιμα. Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα αφράτο, βουτυρένιο, μοσχομυριστό Cinnamon Roll; Αν έχεις κι εσύ αδυναμία στο συγκεκριμένο γλύκισμα, την επόμενη φορά που θα το λαχταρήσεις, αντί να το αγοράσεις, φτιάξε το στην κουζίνα σου. Είναι πιο εύκολο από ό,τι νομίζεις, ειδικά αν ακολουθήσεις την παρακάτω συνταγή.
Συνταγή για εύκολα Cinnamon Rolls
Φωτογραφία: LAUREN GRAY/ Unsplash
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C και βουτυρώνουμε ένα ταψί μεγέθους περίπου 22X33 εκ. Αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύουμε με το ½ φλιτζάνι ζάχαρης.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλο το αλεύρι και το υπόλοιπο ¼ του φλιτζανιού ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Σε άλλο μπολ αναμειγνύουμε το γάλα με 4 κ. σ. βούτυρο. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα με το γάλα και το βούτυρο μέσα στο μπολ με το μείγμα από το αλεύρι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης ή με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να σχηματιστή μία μαλακή ζύμη.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μία γενναιόδωρα αλευρωμένη επιφάνια. Πασπαλίζουμε τη ζύμη με αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει λεία, προσθέτοντας όσο αλεύρι χρειάζεται για να μην κολλάει.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο μεγέθους περίπου 60Χ25 εκ. με τη μεγαλύτερη πλευρά στραμμένη προς τα εμάς.
- Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε την επιφάνεια της ζύμης χρησιμοποιώντας 2 κ.σ. βούτυρο. Από πάνω πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με το μείγμα από την κανέλα και τη ζάχαρη αφήνοντας περίπου 1,5 εκ. από τις άκρες.
- Αρχίζοντας από την άκρη που είναι πιο κοντά σε εμάς τυλίγουμε τη ζύμη σφιχτά σε έναν κύλινδρο. Ύστερα κόβουμε τον κύλινδρο σε 15 κομμάτια.
- Τοποθετούμε τα cinnamon rolls στο ταψί και τα βουτυρώνουμε με την υπόλοιπη ποσότητα βουτύρου που μας έχει απομείνει (2 κ. σ.). Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου περίπου για 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Στο εντωμεταξύ φτιάχνουμε το γλάσο.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη, το γάλα και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Όταν ψηθούν τα cinnamon rolls, τα απομακρύνουμε από τον φούρνο, και τα καλύπτουμε με το γλάσο. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 15 λεπτά πριν τα σερβίρουμε.