Τώρα που η φράουλα είναι στον καιρό της, ας φτιάξουμε αυτή την εύκολη σούπερ νόστιμη και αρωματική μαρμελάδα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες και τις βάζουμε στην κατσαρόλα με την ζάχαρη την βανίλια και το λεμόνι.
- Όταν αρχίζει να αφρίζει με ένα κουτάλι αφαιρούμε τον αφρό..με αυτόν τον τρόπο η μαρμελάδα γίνεται πιο γυαλιστερή.
- Βράζουμε και δοκιμάζουμε το σιροπάκι στο πιατάκι, όταν κάνουμε μία γραμμή με το δάχτυλό μας και δεν ενωθεί είναι έτοιμη. Μπορεί να σας φανεί αραιή αλλά μην ξεχνάτε ότι παγώνοντας θα σφίξει και άλλο. Την βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια. Η χρήση της είναι ιδανική και σαν σάλτσα σε γλυκά.