ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Cheesecake με τα μελομακάρονα που περίσσεψαν

'Ενα γλυκό που κάθε χρόνο προσφέρουμε στους φιλοξενούμενούς μας στο Life Goddess στο Λονδίνο

img_5030_1.jpg
Νίκος Νυφούδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Cheesecake

Και τώρα που τα μελομακάρονα περίσσεψαν; Τώρα θα τα μεταποιήσουμε σε cheesecake! Ξεκινάμε!

Υλικά
  • 250 γ. μελομακάρονα
  • 80 γ. λιωμένο βούτυρο για τη βάση.
  • 250 γ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γ. ζάχαρη άχνη
  • 450 γ. μυζήθρα
  • 1 μικρό λεμόνι για το ξύσμα
  • 1 υγρή βανίλια για την κρέμα.
  • Γλυκό του κουταλιού βύσσινο από τις δεκάδες απίθανες μικρές οικοτεχνίες που πια παράγουν σπιτικά έτοιμα γλυκά του κουταλιού που μυρίζουν μαμά
  • Easy
  • Winter
  • Γλυκά - Επιδόρπια
  • Αγγλική κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβουμε με τα χέρια σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν λεπτά σαν άμμος. Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Σε μία φόρμα στρογγυλή, χωρίς βάση, τοποθετούμε μια λαδόκολλα από κάτω και από πάνω τα θρυμματισμένα μελομακάρονα. Τα πιέζουμε καλά, με την ανάποδη του κουταλιού, να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του. Βάζουμε τη φόρμα για 10 λεπτά στην κατάψυξη.

Ταυτόχρονα, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ χειρός, μέχρι να γίνει παχύρευστη και να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Θα χρειαστεί περίπου δύο λεπτά. Σε ένα μπολ βάζουμε την κρητική γλυκιά μυζήθρα, προσθέτουμε την άχνη, το ξύσμα και τη βανίλια. Ανακατεύουμε τα υλικά με κουτάλι. Τα βάζουμε στο μπολ με την παχύρευστη κρέμα και τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για λίγα δευτερόλεπτα ώστε να γίνουν ένα και να γίνουν μια λεία και απαλή κρέμα, με υφή βελούδο.

Αδειάζουμε την κρέμα, πάνω στη βάση με τα μελομακάρονα. Ισιώνουμε την επιφάνεια της, και τοποθετούμε τη φόρμα στην κατάψυξη για τουλάχιστον μία ώρα. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, βγάζουμε από την κατάψυξη και αφήνουμε για πέντε λεπτά. Στη συνέχεια, βάζουμε επάνω μια γενναία ποσότητα από το γλυκό του κουταλιού βύσσινο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ