- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Αν ψάχνεις μια συνταγή για γλυκό που να είναι πανεύκολη, γρήγορη και να… ενθουσιάζει τα πλήθη, μόλις τη βρήκες! Αυτή η πορτοκαλόπιτα με γιαούρτι και ελαιόλαδο γίνεται πολύ γρήγορα με υλικά που υπάρχουν ήδη στα ντουλάπια της κουζίνας σου και κάνει όλο το σπίτι να μοσχοβολάει! Φτιάξε την σήμερα κιόλας και καλωσόρισε το φθινόπωρο…
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας και το αφήνουμε να ξεραθεί για να θρυμματίζεται καλύτερα.
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 180ο C ξεκινώντας τη διαδικασία μας, έτσι ώστε να κάψει καλά.
- Ανακατεύουμε καλά στο μίξερ το λάδι, τα αυγά, το γιαούρτι, τον χυμό. Αφού ενσωματώσουμε το γιαούρτι, ρίχνουμε το ξύσμα και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Κομματιάζουμε το φύλλο και το αφήνουμε μέσα στο μείγμα να βραχεί καλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ και ψήνουμε σε πάνω κάτω αντιστάσεις για μισή ώρα περίπου. Κάνουμε το γνωστό κόλπο με το μαχαιράκι στο κέικ για να δούμε αν είναι ψημένη.
- Και τώρα το σιρόπι. Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί γύρω στα 10 λεπτά μέχρι να δέσει.
- Όσο είναι καυτό το σιρόπι, το ρίχνουμε πάνω στην κρύα πορτοκαλόπιτα και την κόβουμε σε μερίδες, εκείνη την ώρα.
- Λίγη ξεκούραση επιβάλλεται για να ρουφήξει όλο το σιροπάκι το φύλλο μας!
Tip: Η πορτοκαλόπιτα πρέπει να κρυώσει καλά για να την σιροπιάσουμε.