Είναι αυτό το κέικ που το πετυχαίνεις πού και πού σε καταλόγους εστιατορίων και καρδιοχτυπάς. Εκείνο που όταν βυθίζεις το κουτάλι στο εσωτερικό του, απελευθερώνεται ένα κύμα καυτής σοκολάτας (αναστεναγμός)… Ε, αυτό το κέικ είναι πολύ πιο εύκολο να το φτιάξεις από όσο νόμιζες! Χρειάζεσαι μερικά απλά υλικά, λίγη προσοχή στον χρόνο ψησίματος (πρέπει να ψηθεί ίσα-ίσα ώστε εξωτερικά να είναι κέικ, αλλά εσωτερικά να παραμένει ρευστό), και μόλις 20 λεπτά από τον χρόνο σου! Πάμε να το φτιάξουμε;
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C και βουτυρώνουμε δύο μικρά, ατομικά πυρέξ (με διάμετρο περίπου 8-10 εκ.)
- Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο.
- Μεταφέρουμε τη λιωμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη, το αυγό και τον κρόκο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέτουμε στο μπολ το αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Μοιράζουμε το μείγμα ισόποσα στα δύο πυρέξ.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 12 λεπτά ή μέχρι οι άκρες να ψηθούν αλλά το κέικ να παραμείνει μαλακό στο κέντρο του.
- Αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν για 1 λεπτό και έπειτα σερβίρουμε αμέσως μαζί με παγωτό (προαιρετικά).