ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Κεράσι κομπόστα με την πιο εύκολη συνταγή
Καλοκαιρινά, δροσερά, ακαταμάχητα, ένα γλυκό που θα λατρέψουν όλοι
Εύα Παρακεντάκη
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κεράσι κομπόστα, αυτή η μανία μου να κλείνω το καλοκαίρι σε βαζάκια με οδήγησε και σε αυτή την διαδικασία! Λατρεύω τα κεράσια, τώρα είναι η εποχή τους, και θέλω να τα απολαμβάνω στα γλυκά μου όσο περισσότερο μπορώ! Τα ψώνια λιγοστά…
Κεράσι κομπόστα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τα κοτσάνια και τα κουκούτσια από τα κεράσια με το ειδικό εργαλείο ή με φουρκέτα, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό και την ζάχαρη να βράσουν για 4 λεπτά και προσθέτουμε τα κεράσια μας. Τα βράζουμε μόνο για άλλα 4 λεπτά.
- Φυλάσσουμε την κομπόστα σε αποστειρωμένα βάζα για δύο μήνες στο ψυγείο.