- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ξυλάκι παγωτό με γεύση καρύδα – ροδάκινο
Για να το φτιάξεις χρειάζεσαι μόλις 3 υλικά και 15 λεπτά προετοιμασίας
Sweetly / Ιωάννα Σταμούλου
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ε, ρε ξυλάκι που θα το φας… Μόλις ξυπνήσεις από εκείνον το μεσημεριανό υπνάκο που πήρες κλεφτά δίπλα στον ανεμιστήρα. Εκείνον που αφήνει πάντα το σαλάκι σου να τρέχει στο μαξιλάρι και σε κάνει να ξυπνάς διψασμένος με ξερό λαρύγγι και να ζητάς απεγνωσμένα κάτι παγωμένο να βάλεις στο στόμα. Η πρότασή μου είναι της κατάψυξης και χρειάζεται μόλις 3 υλικά και 15 λεπτά προετοιμασία.
Ξυλάκι παγωτό με γεύση καρύδα – ροδάκινο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε καλά τα ροδάκινα ή τα νεκταρίνια και τα κόβουμε σε φέτες. Αν θέλουμε, τα ξεφλουδίζουμε.
- Ρίχνουμε τα κομμάτια του φρούτου στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και λίγο νερό και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Αφού κρυώσουν τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
- Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και χτυπάμε λίγο ακόμα. Μοιράζουμε το μείγμα σε θήκες ειδικές για παγωτό ξυλάκι και τα αφήνουμε στην κατάψυξη να παγώσουν.
- Βγάζουμε τις θήκες εκτός κατάψυξης για 2 λεπτά, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε τα ξυλάκια στο χέρι!