ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πουτίγκα με το κέικ που περίσσεψε

Η απόλυτη συνταγή για να εκμεταλλευτείτε το κέικ που σας έχει περισσέψει!

chef_giorgos_tsoulis.jpg
Γιώργος Τσούλης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πουτίγκα με κέικ

Στη μαγειρική συνηθίζουμε να αξιοποιούμε τα leftovers, το φαγητό που μας έχει περισσέψει δηλαδή, με διάφορους τρόπους. Στη ζαχαροπλαστική, όμως; Μπορούμε, ας πούμε, να εκμεταλλευτούμε το κέικ που μας περίσσεψε (και έχει πλέον ξεραθεί) για να φτιάξουμε ένα νέο γλυκό; Η απάντηση είναι ναι! Και η απόδειξη είναι η παρακάτω φανταστική πουτίγκα…

Υλικά για 4-6 άτομα:
  • 500 γρ. κέικ, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος, πλήρης
  • 4 αυγά, medium
  • 460 ml γάλα, πλήρες
  • 4 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Βούτυρο, για το άλειμμα
  • Ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα
  • Easy
  • 40
  • All
  • 613
  • Γλυκά - Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αδειάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Έπειτα, βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 20Χ17εκ. και αδειάζουμε μέσα το παραπάνω μείγμα με το γάλα και τα κομμάτια κέικ.
  3. Στη συνέχεια, τοποθετούμε προσεκτικά το παραπάνω σκεύος σε ένα μεγαλύτερο, βαθύ ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε βάλει στον πάτο του μία πετσέτα.
  4. Αμέσως μετά, ρίχνουμε μέσα στο μεγάλο ταψί βραστό νερό, μέχρι να καλύψει λίγο παραπάνω από τη μέση, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα για 30-35 λεπτά.
  5. Μόλις είναι έτοιμο, πασπαλίζουμε το γλυκό με ζάχαρη άχνη και το σερβίρουμε ζεστό.

#tsoulotip: 1. Βάζουμε βραστό νερό μέσα στο ταψί, ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα η κρέμα. 2. Το νερό πρέπει να είναι οπωσδήποτε βραστό.


Βρείτε περισσότερα στη σελίδα του Γιώργου Τσούλη https://www.giorgostsoulis.com/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ