ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πασχαλινό τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα και φιστίκια Αιγίνης

Ελληνική γλυκιά συνταγή κόλαση!

chef_giorgos_tsoulis.jpg
Γιώργος Τσούλης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πασχαλινό τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα και φιστίκια Αιγίνης

Για τους λάτρεις των τσουρεκιών, έχουμε πασχαλινό τσουρέκι special που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας! Όχι οποιοδήποτε τσουρέκι, αλλά γεμιστό με σοκολάτα και φιστίκι Αιγίνης για τα Πασχαλινά τραπέζια και όχι μόνο! Ελληνική γλυκιά συνταγή κόλαση!

Πώς θα φτιάξεις γεμιστό πασχαλινό τσουρέκι:

Υλικά για 2 τσουρέκια:
  • 550 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
  • 150 γρ. βούτυρο NOYNOY, παγωμένο και κομμένο σε κύβους
  • 100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 200 ml γάλα ΝΟΥΝΟΥ πλήρες χλιαρό
  • 2 αυγά, medium
  • 3 κ.γ. μαγιά ξερή
  • 2 κρόκους, αραιωμένους σε λίγο νερό
  • 3/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. μαστίχα
  • 1/4 κ.γ. μαχλέπι
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • Για τη γέμιση:
  • 250 γρ. σοκολάτα, γάλακτος, ψιλοκομμένη
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ
  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης, θρυμματισμένα

Για το σερβίρισμα:

  • Σοκολάτα, λευκή, λιωμένη
  • Easy
  • 120+
  • All
  • 619
  • Γλυκά - Επιδόρπια
  • ελληνική κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη μισή ζάχαρη, τη μαγιά, το ξύσμα πορτοκαλιού, το γάλα ΝΟΥΝΟΥ, ανακατεύουμε με το σύρμα και τα αφήνουμε για 10 λεπτά.
  2. Την άλλη μισή ζάχαρη τη ρίχνουμε μέσα στο multi μαζί με το μαχλέπι, τη μαστίχα και τα χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν τελείως.
  3. Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το μείγμα με τη ζάχαρη και τα ζυμώνουμε με το γάντζο σε δυνατή ταχύτητα.
  4. Διακόπτουμε το ζύμωμα, προσθέτουμε τα αυγά και με το γάντζο αρχίζουμε και ζυμώνουμε. Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το αλάτι και σιγά-σιγά το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, έπειτα ανεβάζουμε την ταχύτητα και ζυμώνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι το ζυμάρι να έχουμε ένα μαστιχωτό ζυμάρι.
  5. Λαδώνουμε ελαφρά ένα μπολ και τοποθετούμε μέσα το ζυμάρι. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
  6. Για τη γέμιση: Βάζουμε την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ σε ένα μικρό κατσαρολάκι και τη ζεσταίνουμε. Μόλις ζεσταθεί καλά, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα, ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε στην άκρη.
  7. Σύνθεση γλυκού: Αφού έχει φουσκώσει η ζύμη, τη μεταφέρουμε πάνω στον πάγκο εργασίας, τη χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη και πασπαλίζουμε ελαφρώς τον πάγκο με αλεύρι.
  8. Με τη βοήθεια ενός πλάστη, ανοίγουμε το ζυμάρι σε ορθογώνιο σχήμα 40x45 περίπου. Απλώνουμε τη μισή ποσότητα της γέμισης σε όλη την επιφάνεια της ζύμης πασπαλίζουμε με λίγα φιστίκια και ρολάρουμε τη ζύμη από την πιο μακριά πλευρά, πιέζοντας τις άκρες στο τέλος ώστε να κλείσει.
  9. Με ένα ίσιο μαχαίρι χωρίζουμε τη ζύμη οριζόντια στη μέση δημιουργώντας δύο ίδια ζυμάρια και τα πλέκουμε. Τα τοποθετούμε σε μία ορθογώνια φόρμα για κέικ 30x15 την οποία έχουμε λαδώσει και τυλίγουμε το σκεύος με μεμβράνη.
  10. Την αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει για 2 ώρες. Την ίδια διαδικασία θα ακολουθήσουμε με το δεύτερο μισό της αρχικής ζύμης. Μόλις φουσκώσουν οι πλεξούδες, τις αλείφουμε με τον κρόκο που έχουμε αραιώσει με λίγο νερό χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
  11. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 30-35 λεπτά.
  12. Αφαιρούμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μία σχάρα και σερβίρουμε με λιωμένη λευκή σοκολάτα.

Βρείτε περισσότερα στη σελίδα του Γιώργου Τσούλη https://www.giorgostsoulis.com/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ