ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρουφάκια με κουραμπιέδες και μελομακάρονα

Ας διατηρήσουμε τη γλύκα των γιορτών για λίγο ακόμα!

32014-72458.jpg
A.V. Guest
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τρουφάκια με κουραμπιέδες και μελομακάρονα
Φωτογραφία: @marinou_nicol/ Instagram

Η συνταγή είναι της Νικόλ Μαρίνου*:

Τα μελομακάρονα (για τους κουραμπιέδες δεν παίρνουμε κι όρκο) δεν είναι ακριβώς από τα γλυκίσματα που περισσεύουν. Αν ωστόσο σας έχουν μείνει μερικά στην πιατέλα, ίσως ήρθε η ώρα να τα… μετατρέψετε σε κάτι άλλο! Όπως σε αυτό το cheesecake με γεύση μελομακάρονο ή σε αυτά τα φανταστικά τρουφάκια που κλείνουν μέσα τους  όλη τη γλύκα των γιορτών!

Τρουφάκια με κουραμπιέδες και μελομακάρονα

*Η Νικόλ Μαρίνου (@marinou_nicol) είναι Instagrammer food blogger. Αγαπά τη μαγειρική από μικρό παιδί και ιδιαίτερα την κουζίνα της Μεσογείου. Αυτή της η αγάπη είναι που την οδήγησε να παρακολουθήσει σεμινάρια μαγειρικής στο Yoleni’s δίπλα στη διάσημη σεφ Ντίνα Νικολάου κι έπειτα να σπουδάσει μαγειρική σε επαγγελματική σχολή. Η ίδια λέει: «Συμμετέχω στο Instagram με τις συνταγές μου γιατί η μαγειρική έχει νόημα όταν τη μοιράζεσαι με αγαπημένους φίλους».

Υλικά:
  • 6 μελομακάρονα
  • 6 κουραμπιέδες
  • ¼ κούπας καρύδια περασμένα από το μούλτι ή αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 40γρ. κακάο
  • 1/3 κούπας φρέσκο γάλα
  • 200γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 1 μικρό φλιτζάνι του καφέ ουίσκι

Για την επικάλυψη:

  • 300γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • Easy
  • 90
  • Winter
  • Γλυκά - Επιδόρπια
  • ελληνική κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεσταίνουμε την πραλίνα φουντουκιού μαζί με το γάλα σε μπεν μαρί.
  2. Όταν ζεσταθεί, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ουίσκι.
  3. Σε ένα μπολ, θρυμματίζουμε τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες (αφού βγάλουμε τελείως την άχνη ζάχαρη).
  4. Προσθέτουμε στο μπολ το μείγμα με την πραλίνα, τα καρύδια και το κακάο. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  5. Πλάθουμε τρουφάκια στο μέγεθος που θέλουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  6. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και κυλάμε μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα τα τρουφάκια. Έπειτα, τα αφήνουμε να κρυώσουν σε ένα ταψί που έχουμε προηγουμένως καλύψει με λαδόκολλα.
  7. Τα τρουφάκια διατηρούνται στο ψυγείο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ