Αυτή η συνταγή είναι η απάντηση στο ερώτημα «Μπορούν τα cookies σοκολάτας να γίνουν ακόμα πιο κολασμένα;». Εννοείται πως μπορούν. Ειδικά αν τους προσθέσεις καυτή, λιωμένη σοκολάτα και ένα marshmallow στην κορυφή. Μαλακά και με τη σοκολάτα να ξεχειλίζει από παντού, αυτά τα μπισκότα μοιάζουν σε γεύση με μια πλούσια σοκολάτα ρόφημα. Απλώς είναι πολύ-πολύ καλύτερα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 5 λεπτά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια. Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά, περίπου για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμη.
- Προσθέτουμε το κακάο, το αλεύρι, το μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά, να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Καλύπτουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Σε ένα ταψί απλώνουμε μια λαδόκολλα. Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα ζύμης (σε κάθε μπισκότο αντιστοιχούν περίπου 2 κ. σ. ζύμη), την πλάθουμε σε μια μικρή μπάλα και την τοποθετούμε στο ταψί (τα μπισκότα πρέπει να έχουν μια απόσταση τουλάχιστων 5εκ. μεταξύ τους).
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά ή μέχρι οι άκρες τον μπισκότων να είναι σταθερές (ακόμα και αν το κέντρο τους δεν έχει ψηθεί τελείως).
- Βγάζουμε τα μπισκότα από τον φούρνο και στο κέντρο κάθε μπισκότου τοποθετούμε 1 κομμάτι κουβερτούρα πιέζοντάς το ελαφρώς για να σταθεροποιηθεί πάνω στο μπισκότο. Από πάνω τοποθετούμε μισό marshmallow.
- Βάζουμε τα μπισκότα ξανά στον φούρνο και ψήνουμε μέχρι να λιώσουν τα marshmallows (περίπου 5 λεπτά).
- Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν για 10 λεπτά πριν τα σερβίρουμε.