- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτό είναι το γλυκό που σερβίρουν στον Παράδεισο. Βελούδινο, βουτυρένιο, με κομματάκια σοκολάτας που λιώνουν στο στόμα και προκαλούν μικρά εγκεφαλικά. Στην ουσία, πρόκειται για ένα γιγαντιαίο, μαλακό μπισκότο. Κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί. Κανονικά, ψήνεται σε ένα ειδικό πυρίμαχο τηγάνι με παχιά τοιχώματα. Αν δεν σας βρίσκεται κάτι τέτοιο όμως, δεν υπάρχει πρόβλημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα πυρέξ. Tip: Εννοείται ότι σερβίρουμε αυτή την κόλαση με 2-3 μπάλες παγωτού!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
- Σε ένα μικρό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία.
- Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και προσθέτουμε στο τηγάνι τη λευκή και καστανή ζάχαρη, ανακατεύοντας πολύ καλά. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε 10-15 λεπτά το μείγμα να κρυώσει.
- Μόλις κρυώσει, μεταφέρουμε το μείγμα με το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και εκεί προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια. Χτυπάμε με μίξερ χειρός για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά. Αν χρειάζεται προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι.
- Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε τη ζύμη με τα χέρια μας, να πάνε παντού.
- Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος με διάμετρο 25-30 εκ.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 25-30 λεπτά ή μέχρι οι άκρες να ροδίσουν ελαφρώς. Η μέση πρέπει να παραμείνει μαλακή.
- Σερβίρουμε αμέσως με παγωτό βανίλια.