ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το εύκολο σουφλέ σοκολάτας

Ένα ηφαίστειο σοκολάτας στο πιάτο σου

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
lava-anoigma.jpg
Υλικά για δύο (ατομικά) σουφλέ
  • 60γρ. κουβερτούρα
  • ¼ φλιτζανιού βούτυρο
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κρόκο αυγού
  • 3 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • παγωτό για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • Easy
  • 15
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
  2. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο δύο ατομικά μπολάκια (με διάμετρο περίπου 8-9 εκ.).
  3. Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
  4. Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αυγό και τον κρόκο αυγού. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
  6. Μοιράζουμε τη ζύμη στα μπολάκια και ψήνουμε για 12 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν οι άκρες (αλλά το κέντρο να παραμείνει μαλακό).
  7. Βγάζουμε από τον φούρνο, προσθέτουμε μια μπάλα παγωτό (προαιρετικά) και σερβίρουμε αμέσως.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ