Το πιο ζουμερό φρούτο του καλοκαιριού φτιάχνει υπέροχα γλυκά. Μαρμελάδες, τάρτες, ακόμα και μόνο του ψημένο στον φούρνο (με λίγο μέλι και κανέλα) είναι απλά ακαταμάχητο. Σαν αυτή την πληθωρική ροδακινόπιτα όμως δεν έχει! Σέρβιρέ την με μια μπάλα παγωτό και απόλαυσε το καλοκαίρι στα καλύτερά του.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη:
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα. Ραντίζουμε με 2 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό και ανακατεύουμε. Αν το μείγμα είναι στεγνό, προσθέτουμε ακόμα μέχρι 2 κ. σ. νερό (1 κουταλιά κάθε φορά). Τυλίγουμε τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά έως 1 ώρα.
Τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνου στη μεσαία θέση και προθερμαίνουμε στους 200°C. Ξετυλίγουμε τη ζύμη και την τοποθετούμε σε ένα κομμάτι λαδόκολλα. Απλώνουμε τη ζύμη έτσι ώστε να πάρει το σχήμα ενός κύκλου με διάμετρο περίπου 30 εκ. Τοποθετούμε τη λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Για τη γέμιση:
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα κομμένα ροδάκινα, τη ζάχαρη, το αλεύρι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε τη γέμιση στο κέντρο της ζύμης, αφήνοντας 5 εκ. από τις άκρες. Διπλώνουμε τις άκρες της ζύμης (πιέζοντάς την ελαφρά) προς τα μέσα, καλύπτοντας λίγη από τη γέμιση. Απλώνουμε το βούτυρο πάνω από τη γέμιση στο κέντρο.
Χτυπάμε το αυγό μαζί με τη 1 κουταλιά της σούπας νερό. Αλείφουμε τη ζύμη με το αυγό και από πάνω πασπαλίζουμε λίγη καστανή ζάχαρη. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη. Βγάζουμε τη ροδακινόπιτα από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Αραιώνουμε τη μαρμελάδα με τη 1 κ. γλ. νερό και αλείφουμε τη γέμιση στο κέντρο. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.