- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Στην πραγματικότητα, η Ελληνολιβανέζα food blogger, Marie Phitidis, πόσταρε την παρακάτω συνταγή στο blog της (phoodie.com) πριν δύο χρόνια. Όμως το Internet τη θυμήθηκε πάλι πρόσφατα και ενθουσιάστηκε από την αρχή. Λογικό, μια που η συγκεκριμένη βελούδινη μους γίνεται μόλις με τρία υλικά και μπόλικη, λιωμένη Toblerone.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε σε κομματάκια τα 400 γρ. σοκολάτας Toblerone και τα λιώνουμε σε μπεν μαρί (ή στον φούρνο μικροκυμάτων) μαζί με τα 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος και τα marshmallows, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσοχή: Αν λιώσουμε τη σοκολάτα σε φούρνο μικροκυμάτων, για να μην καεί, θα πρέπει κάθε 30 δευτερόλεπτα να βγάζουμε το σκεύος από τον φούρνο και να ανακατεύουμε.
- Απομακρύνουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε καλά το μείγμα με ένα σύρμα ανάδευσης και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
- Χτυπάμε την επιπλέον κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει, και ψιλοκόβουμε την υπόλοιπη Toblerone.
- Ενσωματώνουμε στο μείγμα τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
- Χωρίζουμε το μείγμα σε 12 μικρά μπολ και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 45 λεπτά.
- Μετά από αυτό το διάστημα, βγάζουμε τη μους από το ψυγείο και πασπαλίζουμε κάθε μπολ με μια γενναία δόση θρυμματισμένης Toblerone.
- Ξαναβάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες.