- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ο σωστός μπακλαβάς
Όλα τα μυστικά του παραδοσιακού γλυκού για τα πιο σιροπιαστά απογεύματα!
A.V. Guest
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζοντας τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα και τα γαρίφαλα για περίπου 5-7 λεπτά. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170οC.
- Αλείφετε ένα ταψί με τη μαργαρίνη, στρώνετε 1 φύλλο φροντίζοντας οι άκρες του να προεξέχουν.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τα φιστίκια, τη ζάχαρη και την κανέλα.
- Κόβετε τα υπόλοιπα φύλλα στο μέγεθος του ταψιού.
- Στρώνετε 2-3 φύλλα αλείφοντας το καθένα με μαργαρίνη.
- Πασπαλίζετε από πάνω με τα φιστίκια. Επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και τα φιστίκια.
- Πριν στρώσετε τα τελευταία φύλλα γυρίζετε προς τα μέσα το φύλλο που προεξέχει.
- Κόβετε τον μπακλαβά σε κομμάτια, φροντίζοντας το μαχαίρι να φτάσει σχεδόν μέχρι κάτω.
- Ραντίζετε με λίγο νερό και ψήνετε μέχρι να ροδίσει.
- Περιχύνετε τον μπακλαβά με το κρύο σιρόπι.
- Γαρνίρετε με τριμμένο φιστίκι και σερβίρετε.
*Η συνταγή είναι του σεφ Βασίλη Λορέντζου.