- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Το έφτιαξα ένα κυριακάτικο απόγευμα που μια ελαφριά υπογλυκαιμία χτύπησε την πόρτα μου. Τα υλικά που χρειάζεσαι είναι αυτά που έχεις πάντα στα ντουλάπια της κουζίνας (δεν περιμένεις στα αλήθεια να πιστέψω ότι δεν έχεις Nutella στο σπίτι, έτσι;) και η συνταγή είναι τόσο εύκολη που το παίρνεις απόφαση και τη φτιάχνεις, γιατί τελικά είναι πιο βολικό από το να πεταχτείς στο περίπτερο για σοκολάτα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε μια κούπα κατάλληλη για φούρνο μικροκυμάτων, ρίχνουμε και τα 4 συστατικά. Ανακατεύουμε με ένα μικρό αναδευτήρι (π.χ. του φραπέ) ή με ένα κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά. Τοποθετούμε την κούπα σε ένα ταψάκι (για να ακουμπάει καλύτερα στη σχάρα του φούρνου) και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 16-18 λεπτά. Παρακολουθούμε το κέικ προσεκτικά ενώ ψήνεται (θέλουμε να ψηθεί εξωτερικά, αλλά να παραμείνει υγρό στο εσωτερικό του, ακριβώς όπως ένα σουφλέ σοκολάτας). Βγάζουμε από τον φούρνο και περιμένουμε λίγο να κρυώσει (αν μπορούμε να συγκρατηθούμε). Το σερβίρουμε σκέτο κι αν θέλουμε πασπαλίζουμε από πάνω με άχνη ζάχαρη ή μια μπάλα παγωτό.