Τα μπισκότα αυτά συνδυάζουν την αγαπημένη γεύση του ταχινιού και του αμυγδάλου. Είναι τραγανά απέξω και μαλακά από μέσα, θυμίζοντας εργολάβους στην υφή. Το ταχίνι είναι από τις πλουσιότερες πηγές ασβεστίου της φύσης, ενώ τα αμύγδαλα τα καθιστούν μια πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης, Βιταμίνης Ε και Β. Είναι γεμάτα καλά λιπαρά που θα σας κρατήσουν χορτασμένους για ώρα, το ιδανικό απογευματινό σνακ ή ενδιάμεσα από τα γεύματα για να κόψουν την όρεξη. Τα δικά μου βγήκαν λίγο ροζ γιατί σαν γλυκαντικό χρησιμοποίησα σιρόπι από χουρμάδες, αλλά αν βάλετε μέλι ή σφένδαμο, το χρώμα τους θα είναι πιο κιτρινωπό. Διατηρούνται (αν κρατηθείτε) για μία εβδομάδα εκτός ψυγείου χωρίς να ξεραθούν, και το πιο δύσκολο κομμάτι της προετοιμασίας είναι η αναμονή να κρυώσουν, αφού ψηθούν.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 170 βαθμούς. Απλώνεις λαδόκολλα σε δύο ταψιά. Χτυπάς στον επεξεργαστή τροφίμων τα αμύγδαλα μέχρι να σπάσουν και να γίνουν σαν αλεύρι. Βάζεις ένα μικρό κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και προσθέτεις το ταχίνι, το γλυκαντικό και το απόσταγμα βανίλιας ανακατεύοντας καλά μέχρι να αραιώσει λίγο το μείγμα. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζεις τα αμύγδαλα, το αλάτι, το baking powder και σιγά σιγά περιχύνεις με τα υγρά υλικά. Ανακατεύεις καλά με το κουτάλι ώστε να αναμειχθούν τα υλικά και αφήνεις το μείγμα να κάτσει για περίπου 10 λεπτά. Πλάθεις το μείγμα σε μικρά μπαλάκια (διάμετρος περίπου 2,5 εκ) και τα τοποθετείς στο ταψί με τη λαδόκολλα αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν. Τα πατάς με ένα πιρούνι και τοποθετείς ένα αμύγδαλο ή λίγα θρυμματισμένα φιστίκια Αιγίνης πάνω σε κάθε μπισκότο. Ψήνεις για 8-10 λεπτά. Και τώρα ξεκινά το δύσκολο κομμάτι: πρέπει να τα αφήσεις να κρυώσουν για τουλάχιστον 20 λεπτά, αλλιώς θα θρυμματιστούν και δε θα ξεκολλήσουν από τη λαδόκολλα. Αλλά όπως θα συνειδητοποιήσεις μόλις τα δοκιμάσεις, αξίζει η αναμονή!
Θα βρεις κι άλλες νόστιμες, υγιεινές κι εύκολες συνταγές στο blog μου www.thesauchalife.com και τη σελίδα μου στο www.facebook.com/thesauchalife.