Ήταν κατακαλόκαιρο και ήμουν αγκαλιά με τον ανεμιστήρα όταν χτύπησε το τηλέφωνο. Ήταν η Κ.
«Θες να έρθεις από εδώ;»
«Ούτε που να με πληρώσεις δεν βγαίνω από το σπίτι.»
«Θα σου φτιάξω παγωτό.»
«Σε 10' είμαι εκεί!».
Όλες τις εξεταστικές του Ιουνίου τις περνάγαμε με τεράστια μπολ από το παγωτό που έφτιαχνε η Κ., με τη συνταγή της μαμάς της. Το έχουμε φάει σε όλες τις παραλλαγές: σοκολάτα, σοκολάτα- μπισκότο, βανίλια, με φρούτα, με πραλίνα φουντουκιού, με ξηρούς καρπούς ή σκέτο όταν βαριόμασταν πολύ. Είναι τόσο εύκολο που σχεδόν δεν τον πιστεύεις και τόσο νόστιμο που παρακαλάς να μην τελειώσει. Είναι ό, τι θες για το καλοκαίρι.
*Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να φτιάξουμε ό, τι γεύση παγωτού θέλουμε. Απλά προσθέτουμε τα υλικά της αρεσκείας μας (ξηρούς καρπούς, πραλίνα φουντουκιού, φρούτα κλπ) στο ζαχαρούχο γάλα, ανακατεύουμε καλά και μετά προσθέτουμε το μείγμα στη φυτική σαντιγί (που έχουμε ήδη χτυπήσει) και συνεχίζουμε τη συνταγή κανονικά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός τη φυτική σαντιγί καλά, για περίπου 5'. Προσθέτουμε σιγά- σιγά το ζαχαρούχο γάλα, ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ, μέχρι να γίνει σχετικά πηχτό.
2. Συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα και σιγά- σιγά προσθέτουμε το εβαπορέ και μετά τη βανίλια.
3. Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για τουλάχιστον μία ώρα. Μετά το ξαναχτυπάμε με το μίξερ πολύ καλά, για περίπου 7', σε δυνατή ταχύτητα.
4. Τοποθετούμε το παγωτό σε ένα μεγάλο τάπερ, που να κλείνει καλά και το βάζουμε στην κατάψυξη, μέχρι να πήξει τελείως (3-4 ώρες).