- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που πίνουν πάνω από τρεις καφέδες την ημέρα, τότε μάλλον είστε εθισμένοι στην καφεΐνη και πιστεύω ακράδαντα ότι θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή. Τη βρήκαμε στο thehungrymouse.com και είναι πραγματικά υπέροχη!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε τον καφέ φίλτρου, θυμόμαστε να τον κάνουμε δυνατό (μικρότερη δοσολογία νερού).
Ρίχνουμε το ζεστό νερό σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη ζελατίνη. Το αφήνουμε για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τον ζεστό καφέ και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το Kalua και ανακατεύουμε καλά. Πάντα όμως απαλά για να μην κάνει η ζελατίνη φουσκάλες.
Ρίχνουμε το μείγμα στο πυρέξ. Δεν χρειάζεται να το αλείψουμε με τίποτα γιατί το ζελέ δεν κολλάει στο πυρέξ. Το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε για αρκετές ώρες μέχρι να πήξει καλά. Αν το μείγμα μας έχει κάνει αφρό, το βγάζουμε στα 20 λεπτά, αφαιρούμε με ένα κουτάλι την στρώση με τον αφρό στην κορυφή και το ξανατοποθετούμε στο ψυγείο.
Βγάζουμε το ζελέ από το ψυγείο, το κόβουμε σε μικρούς κύβους και σερβίρουμε. Μμμμμ...