- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Στις εορταστικές περιπολίες της η Taste Voice ‘συνέλαβε΄ τον Γιώργο Μπαχτή. Κατά την εξακρίβωση στοιχείων προέκυψε ότι πρόκειται για τον νέο ταλαντούχο ζαχαροπλάστη που αν και μόλις 25 χρονών στο βιογραφικό του καταγράφετε η συμμετοχή του ως βοηθού ζαχαροπλάστη στο ξενοδοχείο Τιτάνια, στο βραβευμένο εστιατόριο Vardis του ξενοδοχείου Πεντελικόν και τώρα στο ξενοδοχείο N.J.V. Athens Plaza. Ένα χρυσό μετάλλιο στη κατηγορία επιδόρπιο στο 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Γαστρονομίας 2005 καθώς και η πρώτη θέση στους προκριματικούς του διαγωνισμού Global Chefs Challenge της παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων (WACS).
Ο Γιώργος Μπαχτής ο ζαχαροπλάστης που στο μέλλον σίγουρα θα απασχολήσει τις στήλες της γαστρονομίας μας έδωσε μια ‘σίγουρη‘ συνταγή για παραδοσιακούς κουραμπιέδες.
Αν ακόμα δεν έχεις καταφέρει να φτιάξεις τότε ξεκίνα τώρα . Προλαβαίνεις...
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε τα αμύγδαλα στη λαμαρίνα του φούρνου, πάνω σε λαδόκολλα, και τα ψήνουμε στους 160° C, (όχι στο γκριλ), για 7 - 8 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κοπανίζουμε σε χοντρά κομμάτια.
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από τα αμύγδαλα και το μίγμα αλευριού μέσα στον κάδο του μίξερ. Με το φτερό ή το σύρμα, τα οποία τα δουλεύουμε αρχικά στην 1η ταχύτητα για 1 λεπτό και ανεβάζουμε σταδιακά την ταχύτητα μέχρι τη 3η έως ότου αφρατέψουν και ενσωματωθούν καλά τα υλικά (περίπου 20 λεπτά, όσο περισσότερο χτυπάμε το μείγμα, τόσο πιο αφράτοι και τραγανοί θα γίνουν οι κουραμπιέδες).
- Προσθέτουμε τα αμύγδαλα τα οποίο έχουμε ήδη ψήσει και έχουν κρυώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Τα χτυπάμε στην 1η ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά καλά.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά-σιγά το μίγμα αλευριού μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη και αφράτη ζύμη.
- Αφαιρούμε την ζύμη από τον κάδο του μίξερ και αφού την πλάσουμε με ελάχιστο αλεύρι, πλάθουμε σε στρογγυλά μικρά μπαλάκια. Προσοχή! Σε κάθε μπαλάκι κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο πατώντας τα ελάχιστα με το δάχτυλό μας, αφού ψηθούν η ζάχαρη άχνη θα στέκεται πολύ πιο εύκολα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά. Αφού κρυώσουν τους ραντίζουμε με ανθόνερο και τους βουτάμε μέσα στην κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη έτσι ώστε να τραβήξουν όση ζάχαρη άχνη χρειάζονται. Τέλος, τοποθετούμε τους κουραμπιέδες σε πιατέλα πασπαλίζοντας με άχνη κάθε σειρά που τοποθετούμε και τους δίνουμε το σχήμα πυραμίδας.