- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ο διανοούμενος των σεφ Κώστας Τσίγκας δίνει στον κουραμπιέ το χρώμα του μελομακάρονου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πώς το φτιάχνουμε
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη ζάχαρη άχνη με το κακάο πάρα πολύ καλά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
- Απλώνουμε τα αμύγδαλα και τα φουντούκια σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στεγνά μέχρι να αρωματιστούν, περίπου 10 λεπτά.
- Τα βγάζουμε απο το φούρνο και τα αφήνουμε ολόκληρα να κρυώσουν ελαφρά. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
- Βάζουμε το βούτυρο, το οποίο είχαμε απο πριν σε θερμοκρασία δωματίου σε μπολ, και το χτυπάμε με ένα mixer χειρός μέχρι να ασπρίσει καλά, 4-5 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και το χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί καλά.
- Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους και το κονιάκ χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, έπειτα τους ξηρούς καρπούς, τη σόδα, την κανέλα και το αλεύρι και συνεχίζουμε το μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
- Την αφήνουμε τυλιγμένη στο ψυγείο για 10 λεπτά να ξεκουραστεί και απλώνουμε σε όσα ταψιά χρειαστεί χαρτί αντικολλητικό.
- Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στο σχήμα και το μέγεθος που θέλουμε και τους απλώνουμε στο ταψί.
- Τους ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν, περίπου 20-25 λεπτά. Τους βγάζουμε απο το φούρνο και τους αφήνουμε να κρυώσουν.
- Τους τυλίγουμε με το μείγμα της ζάχαρης και του κακάο και τους απλώνουμε σε μια πιατέλα. Αν θέλουμε, αργότερα προσθέτουμε έξτρα ζάχαρη άχνη και κακάο.