ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Michelada, κοκτέιλ μπίρας από το Μεξικό

Θεωρείται ιδανικό για το hangover.

61232-134405.jpg
Τζένη Σταυροπούλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
316946-625052.jpg

Στο Μεξικό οι micheladas σε διάφορες παραλλαγές θεωρούνται ιδανικές για το hangover. Συνήθως, λέγοντας chela, οι Μεξικάνοι εννοούν μια «κρύα μπίρα».

Υλικά συνταγής
  • 1 παγωμένη μεξικάνικη μπίρα (ή όποια βρίσκεται στο ψυγείο μας)
  • ¼ φλιτζ. χυμό από λάιμ
  • 1 φέτα λάιμ
  • 1-2 σταγόνες tabasco
  • 1-2 σταγόνες σόγια σος
  • 1 σταγόνα worcestershire σος αλάτι
  • 1 ποτήρι μπίρας παγωμένο
  • παγάκια
  • Easy
  • 30
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ρίχνουμε το αλάτι σε ένα πιατάκι, υγραίνουμε το χείλος του ποτηριού με το λάιμ και στριφογυρίζουμε το ποτήρι ώστε να καλυφθεί περιμετρικά με αλάτι.
  2. Γεμίζουμε περίπου το μισό ποτήρι με πάγο, ρίχνουμε το χυμό λάιμ, προσθέτουμε τις σταγόνες από όλες τις σάλτσες ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και ρίχνουμε σιγά-σιγά την μπίρα.
  3. Στερεώνουμε τη φέτα από το λάιμ στο χείλος του ποτηριού και σερβίρουμε αμέσως.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ