- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Την προηγούμενη Κυριακή κατέφτασε σπίτι η Ελληνίδα μάνα για ανεφοδιασμό. Ταπεράκια, φρουτάκια, κατσαρόλες και τα σχετικά, σε ποσότητες που φτάνουν να ταΐσουν όλη την πολυκατοικία. Όπως πασχίζω να στριμώξω τις προμήθειες του κράτους μέσα στην 5 τ. μ κουζίνα, γλιστράει ένα ταψάκι στο πάτωμα. «Σιγά παιδάκι μου, το παστέλι!» Ναι, η αθεόφοβη έφερε (και) παστέλι. Το πιο νόστιμο που έχω φάει και το πιο εύκολο -γρήγορο-υγιεινό γλύκισμα που μπορείς να φτιάξεις. Ακολουθεί η συνταγή κατευθείαν από τα κιτάπια της μητέρας-μανούλας- μαμάς.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι καβουρντίζουμε το σουσάμι για 3-4 λεπτά.
- Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το μέλι και τη ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε συνεχώς, προσέχοντας να μην μας κολλήσει, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά, σε χαμηλή φωτιά
- Σε ένα ρηχό ταψί απλώνουμε μια λαδόκολλα.
- Απλώνουμε το μείγμα και με μία βρεγμένη κουτάλα το πατάμε καλά μέχρι να γίνει επίπεδο.
- Το αφήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να κρυώσει λίγο και χαράζουμε τα κομμάτια στο μέγεθος και σχήμα που θέλουμε.
- Αφήνουμε να περάσει τουλάχιστον μία ώρα μέχρι να κόψουμε τα κομμάτια.