To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα, όμως ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από την Ελλάδα και το νόστιμο φαγητό της και μας παρουσιάζει συνταγές με πρωταγωνιστή τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της χώρας μας. Ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για κρέμα με σουμάδα Λέρου. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Η Λέρος και η γύρω περιοχή φημίζεται για τη σουμάδα της, οπότε επινόησα μια ωραία κρέμα με σουμάδα και αμύγδαλα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα το γάλα και τη σουμάδα.
- Έπειτα διαλύουμε το κορν φλάουερ στο νερό και, πριν το γάλα βράσει, το ρίχνουμε στο μείγμα γάλακτος.
- Μόλις η κρέμα δέσει, την αδειάζουμε σε ατομικά μπολ ή σε ένα πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 22 εκ. και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Τέλος, καλύπτουμε την κρέμα με αμύγδαλο φιλέ και πασπαλίζουμε με άχνη.
Μία συνταγή εμπνευσμένη από τους 30 προορισμούς της Aegean Airlines στην Ελλάδα.