Cosmic Telegram

Stardust 522

Κριέ, δεν σου λείπει η εξυπνάδα, η αυτοπεποίθηση σου λείπει

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 522
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
94102-211172.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Με τον Ουρανό (που συμβολίζει το ξαφνικό, τη ρήξη, την ανεξαρτησία, το σοκ, την ανάγκη για ενθουσιασμό και καινούργιες πίστες) παρόντα στο ζώδιό σου σού υπενθυμίζεται πολλές φορές άτσαλα ότι δεν ανήκεις σε κανέναν άλλο εκτός από τον εαυτό σου. Ίσως γι’ αυτό, ενώ μπορείς να υπερασπιστείς για μεγάλο διάστημα μια σχέση που ξέρεις ότι έχει τελειώσει, έρχεται μια στιγμή που τη διακόπτεις τόσο απότομα και ξαφνικά που ο Άλλος αισθάνεται σαν να έπιασε γυμνό καλώδιο με βρεγμένα χέρια. Μπορείς να έχεις τις ίδιες αντιδράσεις με τη δουλειά, με την οικογένεια, τους φίλους, ακόμα και με δικές σου συμπεριφορές, αντιδράσεις, συνήθειες που σου είναι πια βάρος. Ναι, με τον Ουρανό οι αλλαγές δεν είναι εύκολες. Πολλές φορές οι ρήξεις είναι έντονες και επώδυνες – έρχονται τα πάνω κάτω και τα κάτω πάνω μέχρι να ισορροπήσουν τα πράγματα, αλλά αξίζει τον κόπο. Ο Δίας στον Λέοντα βοηθάει τις αλλαγές και την ανανέωση. Ερωτικές σχέσεις, δημιουργικότητα, μωρά –οι τρεις αυτές εκφράσεις της διέλευσης με τις δεκάδες παραλλαγές είναι υπαρκτές δυνατότητες–, αν δεν έχουν ήδη συμβεί.


Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Ακόμα και οι δυσκίνητοι, αργής καύσεως, δύσκαμπτοι Ταύροι αλλάζουν σπίτια, ρισκάρουν επαγγελματικά, ερωτεύονται, γεμίζουν το μυαλό τους με δημιουργικές ιδέες, κάνουν παιδιά και νιώθουν έντονη την επιθυμία να δημιουργήσουν την προσωπική τους Εδέμ. Κάποιοι άλλοι Ταύροι ωστόσο φοβούνται την ενέργεια του Άρη εδώ στον Ταύρο, διστάζουν να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους, αναρωτιούνται αν είναι η κατάλληλη στιγμή να κινηθούν και περιμένουν τον Δία στον Λέοντα να τους χτυπήσει την πόρτα ενώ χαζεύουν μπροστά στην τηλεόραση με ένα κομμάτι πίτσα. Το ακόλουθο MEMO αφορά όλους τους Ταύρους: Είναι γεγονός ότι συναισθηματικά είσαι πολύ τρωτός/ή (μερικοί μάλιστα φτάνουν στο σημείο να σε πουν απελπισμένο/η). Οι περασμένες ήττες και αποτυχίες δεν σημαίνουν ότι πρέπει να στερήσεις τον εαυτό σου από τις ευκαιρίες που σου δίνονται πάλι για μια νέα ερωτική πιθανότητα, για μια επαγγελματική ευκαιρία, για οποιαδήποτε ευνοϊκή εξέλιξη. Ναι, δεν υπάρχει αγάπη χωρίς θλίψη, επιτυχία χωρίς αποτυχία, όνειρα χωρίς εφιάλτες. Όμως αυτή την περίοδο η αγάπη, η επιτυχία και τα όνειρα προηγούνται.


Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

E, ναι. Αισθάνεσαι δυσφορία όταν εκεί που κάθεσαι μόνος/η αρχίζουν να περνάνε σκοτεινές και παράλογες σκέψεις. Κατά καιρούς όλοι ζοριζόμαστε από τέτοιου είδους φωνές μέσα στο κεφάλι μας. Σταμάτα τις ακαριαία, πριν εγκατασταθούν. Είναι υπερβολές που σκοπό έχουν να σε τρομάξουν. Κάποια δυσάρεστα πιθανόν θέματα που πάνε να σου επιβάλουν κοντινοί σου άνθρωποι, θέματα εργασιακής έντασης ή κάποιες εκκρεμότητες ρουτίνας που χρειάζεται να διεκπεραιώσεις είναι πιθανόν να σου χαλάνε κάποιες μέρες, αλλά κάποιες άλλες η Αφροδίτη εδώ στους Διδύμους δημιουργούν κέφι, καλή διάθεση, ευχάριστη κοινωνικότητα. Μπορείς να διασκεδάσεις ανάμεσα σε φίλους, να συναντηθείς με ανθρώπους που είχες καιρό να δεις, να κάνεις τα χατίρια στον εαυτό σου, να νιώσεις άνετα όταν θέλεις μια χάρη, να ευχαριστηθείς όταν σου κάνουν τη χάρη. Επιτείνεται η ανάγκη σου να σχετιστείς, ενδιαφέρεσαι να κάνεις καλή εντύπωση, κοιτάς στον καθρέφτη και σου αρέσεις, όπως αρέσεις και στους άλλους.


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Είτε υπάρχει ρευστότητα στις σχέσεις σου, είτε εργασιακά προβλήματα, είτε ερωτική διάψευση, είτε ένα «γαμώτο πια», μερικές μέρες αισθάνεσαι σαν να κάνεις mountain bike στα Ιμαλάια. Μέχρι που έρχεται η Αφροδίτη στους Διδύμους και θέλεις να δραπετεύσεις από την καθημερινότητα, κάθεσαι στο γραφείο ή στη δουλειά και αφαιρείσαι επειδή δεν σε ενδιαφέρει καθόλου η δουλειά ή ονειρεύεσαι πώς θα ήταν αν έκανες κοπάνα για ένα καφέ με φίλους ή βόλτες. Ή φαντασιώνεις διακοπές με αυτόν/αυτή που αγαπάς ή ενδιαφέρεσαι, οι δυο σας μακριά από κάθε πρόβλημα και άγχος. Η περίοδος της Αφροδίτης στους Διδύμους είναι εποχή που η πραγματικότητα σε στενεύει, που η εξιδανίκευση μιας ερωτικής ιστορίας σε παρασύρει σε λάθη εκτίμησης, που μπαίνεις ή εξακολουθείς να ελπίζεις σε σχέσεις που δεν βγάζουν πουθενά παίρνοντας το ρόλο του θύματος ή του σωτήρα. Α ναι… Με τον Άρη στον Ταύρο μπορείς να ελέγξεις το πεπρωμένο σου και να περιορίσεις την γκρίνια στο απλό και μεγαλειώδες γεγονός ότι είσαι ζωντανός/ή και ανοιχτός/ή στους άλλους ανθρώπους.


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Με τον Άρη στον τομέα της επαγγελματικής και κοινωνικής ζωής είναι πιθανόν να αντιμετωπίζεις όλη την γκάμα των άριων χαρακτηριστικών σε ένα νευραλγικό σημείο του ηλιακού σου ωροσκοπίου. Δηλαδή, ανταγωνισμό (προς εσένα και από σένα), έντονη φιλοδοξία, επιθυμία αναγνώρισης, δίψα για επιτυχία, ανάγκη για διάκριση, έντονη ζωτικότητα και ενέργεια μεγατόνων, όταν πρόκειται για την υπεράσπιση και τη διεκπεραίωση των στόχων που έχεις αναλάβει να υλοποιήσεις, έντονη διάθεση για κοινωνική παρουσία και κοινωνική προβολή. Το κόκκινο πανί αυτή την περίοδο ονομάζεται «Εξουσία» κάθε είδους – είτε πρόκειται για πατέρα/μητέρα, συνάδελφο, συνεργάτη, διευθυντή ή ακόμα και σύντροφο. Όποιος προσπαθεί να σου επιβληθεί θα βρεθεί μπροστά σε έναν Λέοντα αλαζονικό, απότομο, είρωνα. Όσο για τον Δία εδώ στο ζώδιό σου, μην έχεις κλισέ στο μυαλό σου για το χρόνο, τον τόπο και τις συνθήκες που θα συμβεί. Μπορεί να συμβεί παντού με τον οποιοδήποτε σε κάθε στιγμή. Εάν είσαι έτοιμος/η να μπεις σε μια περιπέτεια με κάτι γαργαλιστικό, αυτή είναι η στιγμή. Το αυτό και με τα επαγγελματικά.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Ο Άρης στον Ταύρο σε διευκολύνει και επικοινωνιακά και ψυχολογικά και συναισθηματικά. Αυτό σημαίνει ότι η διάθεση κυμαίνεται σε καλά επίπεδα, ότι οι επαφές σου με ανθρώπους που σε ενδιαφέρουν επαγγελματικά μπορούν να κυλάνε πιο εύκολα, ότι μπορείς να πάρεις απόσταση από τυχόν συναισθηματικές εμπλοκές ή να τις εξομαλύνεις, ότι μπορείς να λύσεις ευκολότερα οποιοδήποτε πρόβλημα γιατί μπορείς να πάρεις απόσταση από αυτό και να μη σε καταπιεί. Αν κάτι προέχει αυτό το διάστημα είναι το μυαλό σου και η καλή του χρήση – σπουδές, σεμινάρια, γλώσσες, διαπραγματεύσεις, επαγγελματικά σχέδια και ταξίδια είναι στις δυνατότητες. Επίσης η Αφροδίτη στους Διδύμους σε διευκολύνει ώστε να φανείς επαγγελματικά και κοινωνικά. Προσκλήσεις, έξοδοι, επαγγελματικά γεύματα, συναντήσεις με χρήσιμους ανθρώπους. Ακόμα κι αν υπάρχουν οικογενειακά προβλήματα ή συναισθηματικές δυσκολίες δεν είναι εποχή για να κρυφτείς από τον κόσμο αλλά να κάνεις αισθητή την παρουσία σου μέσα στον κόσμο.


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Κάθε φορά που νιώθεις την ανεξέλεγκτη ανάγκη να ικανοποιήσεις όλες τις επιθυμίες σου και να εκτονώσεις τα βασικά σου ένστικτα, τότε ξέρεις ότι ο Άρης στον Ταύρο, δηλαδή ο τομέας που εκφράζει τη συναισθηματική πείνα και δίψα, το σεξ, την κρίση, την αναγέννηση και τις οικονομικές δοσοληψίες, φλέγεται. Αυτό σημαίνει ότι έχεις τέτοια ανάγκη από αγάπη και οικειότητα, κοντά και μαζί, που είσαι έτοιμος/η να τα ζητήσεις ακόμα και από ανθρώπους που δεν είναι διαθέσιμοι, ή που δεν αποτελείς προτεραιότητά τους. Μέσα σε μία σχέση η απόλαυση βρίσκεται και στο σεξ. Να θυμάσαι ωστόσο ότι έξω από τη σχέση το σεξ τώρα δεν είναι ικανοποιητικό, αν δεν συνδυάζεται με έντονα αισθήματα. Επίσης το χρήμα που σε συνδέει πιθανόν με άλλους (συνεταίρους, τράπεζες, δάνεια, με το/τη σύντροφο κ.λπ.) γίνεται Θέμα. Με την Αφροδίτη ταυτόχρονα στους φιλικούς σου Διδύμους μπορείς να σχεδιάσεις με ψυχραιμία και λογική το επαγγελματικό μέλλον σου, ενώ σου εφιστά την προσοχή και στον έρωτα – τον έρωτα που δεν έχεις; Που ονειρεύεσαι; Ή που δεν μπορείς να έχεις; Ή που έχεις και δεν σε ικανοποιεί;


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

1. Έχεις την ευκαιρία να ζήσεις έντονα τη σχέση σου με τον Άλλο έχοντας κατά νου ότι στη λέξη «έντονα» περιλαμβάνονται διαφωνίες, συγκρούσεις, αντιπαραθέσεις, πιθανές σκηνές. 2. Υπάρχει η πιθανότητα να σπάσει το γυαλί; Αν οι διαφορές είναι δυσεπίλυτες ναι, υπάρχει πιθανότητα διάλυσης. Αν η σχέση είναι παρόλα αυτά γερή ο Άρης στον Ταύρο θα της δώσει νέα πνοή – ένας καβγάς δεν είναι καταστροφικός. Διώχνει τα σύννεφα. Γίνεται επικίνδυνος, όταν αυτά που έχει μαζέψει ο ένας για τον άλλο είναι τόσο πολλά που η σχέση δεν γεφυρώνεται. 3. Η λέξη κλειδί πάντως είναι ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ. 4. Αν είσαι μόνος/η άσε τον κόσμο να σε πάρει αγκαλιά αγκαλιάζοντάς τον ή άσε να εξελιχθεί μια πιθανή νέα ενδιαφέρουσα συνάντηση. 5. Ο Δίας στον Λέοντα ορίζει ότι στην περίοδοςαπό τον περασμένο Ιούλιο μέχρι τα μέσα περίπου αυτού του Αυγούστου υπάρχουν οι προϋποθέσεις για εξελίξεις στην επαγγελματική ζωή – άρπαξε τις ευκαιρίες από τα μαλλιά.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Με την Αφροδίτη στους Διδύμους, στον τομέα δηλαδή που αφορά τις διαπροσωπικές σου σχέσεις, το ζητούμενο δεν είναι να φύγεις, αλλά να μείνεις και να αντιμετωπίσεις αυτούς με τους οποίους έχεις διαφορές ή που εν πάση περιπτώσει χρειάζεται να πεις δύο σημαντικές κουβέντες για να ξέρεις αν θα πάτε μαζί στο επόμενο στάδιο της ζωής σου ή αν υπάρχουν προβλήματα που μπορούν να αντιμετωπιστούν. Μη χρωματίζεις τις σχέσεις, την επικοινωνία, τις ιδέες ή τις συζητήσεις σου με αρνητικά συναισθήματα. Αν χρειαστεί κάνε αφωνία για μερικές μέρες. Επίσης μην πέσεις στην παγίδα να σώσεις κάποιο/α που σου έχουν κάνει εμφανές ότι δεν θέλει να σωθεί ή δεν ενδιαφέρεται ή αδιαφορεί για σένα. Όσο για τον Δία στον Λέοντα, ε ναι, αυτός είναι ένας εξαιρετικά θετικός οιωνός. Μπορείς να ταξιδέψεις, να γράψεις, να μετακινηθείς, να σπουδάσεις, να ερωτευθείς κάποιον/α από διαφορετικό πολιτισμικό background, να κάνεις στροφή στην καριέρα σου, να δώσεις νέες επαγγελματικές και διανοητικές διεξόδους στη ζωή σου.


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Με αίμα, αγωνία κι ιδρώτα αλλά σε πολλές περιπτώσεις και με την αίσθηση ότι ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα, η ουσία είναι ότι εξελίσσεσαι, ωριμάζεις, ενηλικιώνεσαι. Σχέσεις, επαγγελματικές συνεργασίες, φιλίες, οικογένεια, έρωτας και φιλοδοξίες μπαίνουν στο μπλέντερ για να δημιουργήσουν τον καινούργιο σου εαυτό. Ξέρεις πολύ καλά ότι μέσα στον πόνο υπάρχει πάντα γέλιο και ότι κάθε ευτυχία κρύβει στον πυρήνα της ένα δάκρυ. That’s Life. Και η ζωή δείχνει το καλό της προφίλ όταν ο Άρης βρίσκεται στο φιλικό σου Ταύρο. Έπειτα από καιρό ίσως έχεις τη διάθεση να το ρίξεις έξω, να διασκεδάσεις, να κινητοποιηθείς ερωτικά και σεξουαλικά, να εκφραστείς χωρίς να αισθάνεσαι ότι υπάρχει ένας κριτής πίσω από τον ώμο σου που σε επιπλήττει συνεχώς, να πας μια εκδρομή, να κάνεις σχέδια με φίλους, να κεραυνοβοληθείς από έναν ωραίο ή μια ωραία άγνωστη. Πάτα γκάζι και ζήσε!


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Με τον Άρη στον Ταύρο είναι πιθανόν κάποιος από την οικογένεια ή τους κοντινούς σου ανθρώπους να γίνεται πρόβλημα, να έχει την ανάγκη σου ή να χρειάζεται να του συμπαρασταθείς. Ή μπορεί κάποιες στιγμές να σε παίρνει από κάτω επειδή στη δουλειά υπάρχουν εμπόδια, γιατί αγχώνεσαι για το μέλλον σου ή γιατί απλώς νιώθεις μόνος/η. Αν αυτή η διέλευση σε βοηθήσει να καταλάβεις ότι οι κρίσεις έρχονται και παρέρχονται και ότι η συναισθηματική σου εγγύτητα με τους άλλους δεν μπορεί να είναι διαρκώς έντονη, τότε θα λύσεις πολλά από τα προβλήματά σου. Πάντως εδώ και κάποιες μέρες, με τον Δία να επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο, δεν μπορεί να μη νιώθεις σταδιακά ότι έρχονται καλύτερες μέρες, την αισιοδοξία σου να ανεβάζει στροφές ή ότι το παιχνίδι αλλάζει και η παρτίδα σού βγαίνει. Έχεις την ευκαιρία να βγεις έξω και να κάνεις τους γύρω σου να σε προσέξουν, να σε λατρέψουν, να σε θεωρήσουν ακαταμάχητο/η. Ασχέτως με τι συμβαίνει μέσα σου μην ξεχνάς ότι μπορείς να γοητεύσεις και εξωγήινο.


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Να μια ιχθυίστικη προσέγγιση: «Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε και να επιμένουμε σε προβλήματα που δεν μπορούμε να τους δώσουμε άμεση λύση. Αν αυτό αποτελεί εθελοτυφλία δεν με πειράζει καθόλου». Ναι, αλλά με τον Άρη στον Ταύρο σε αυτή την άρνηση δεν πρέπει να συμπεριλάβεις μερικές σοβαρές συζητήσεις που πρέπει να γίνουν και αφορούν τις σχέσεις σου με αυτούς που επηρεάζουν με οποιοδήποτε τρόπο τη ζωή σου. Η λεκτική επικοινωνία που σνομπάρεις είναι απαραίτητη αν θέλεις να κάνεις τον εαυτό σου κατανοητό, αν θέλεις οι άλλοι να καταλάβουν τι θέλεις και να ρίξεις γέφυρες εκεί που οι σχέσεις έχουν δυσκολέψει. Με την Αφροδίτη στους Διδύμους πάντως είσαι διατεθειμένος/η να ακούσεις τους άλλους, να πειστείς και να πείσεις. Αν υπάρχει έστω κι ένα πρόσωπο που σε αγαπάει, προσπάθησε να μην το κάνεις να πληρώσει για λογαριασμό όσων σε έχουν πληγώσει. Η Αφροδίτη σού ψιθυρίζει: «Μην ασχολείσαι με όσους σε πόνεσαν. Δώσε την ενέργειά σου σε αυτούς που σε αγαπάνε πραγματικά, έχουν όνομα και διεύθυνση». Υ.Γ. Όταν αισθάνεσαι ασφαλής στο «σπίτι», ή ανάμεσα σε αυτούς που σε προσέχουν, μπορείς απερίσπαστος/η να βγεις εκεί έξω και όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα εσύ να τα καταφέρεις.


*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ