Cosmic Telegram

Stardust 491

Λέοντα, κανένα άλλο ζώδιο δεν διαθέτει τη δική σου δύναμη της Θέλησης – μπαίνεις σε μια εποχή που μπορείς να κάνεις θαύματα

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 491
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
72794-161710.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Έχεις μεγάλη ανάγκη να σε αγαπάνε. Όμως η προσωπική σου ζωή είναι ένας κήπος με τριανταφυλλιές γεμάτες αγκάθια. Φυσικά και δεν διαφημίζεις τις ερωτικές ανησυχίες, ούτε γκρινιάζεις, ούτε βάζεις τα κλάματα – δεν είναι του στιλ σου. Μετά από μήνες άμυνας, υπομονής και αντοχής, δεν έχεις ούτε τη διάθεση αλλά ούτε και την ενέργεια για να ασχοληθείς με τους τραυματισμένους/ες που σαν σκυλάκια κουλουριάζονται μπροστά στην πόρτα του σπιτιού σου και αρνούνται να φύγουν. CUT! H Αφροδίτη στον Καρκίνο δημιουργεί επιτέλους εσωτερική ηρεμία. ΝΑΙ, υπάρχουν και άνθρωποι που δεν σε τρελαίνουν αλλά είναι έτοιμοι να σε φροντίσουν. Όμως το πέρασμα του Δία στον Λέοντα (16/7) δημιουργεί το πρώτο ουσιαστικό καλό νέο των τελευταίων μηνών. Enjoy it! Επιτέλους καλοκαίρι.

[+] Ελαφρύτερος/η (ψυχολογικά) έναν τόνο.

[-] Σ’ όποιον/α αρέσεις, για τους άλλους δεν θα μπορέσεις.


Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Δεν ξέρω αν είσαι τυχερός/ή ή ευλογημένος/η, αλλά είναι σίγουρο ότι κάθε φορά που πέφτεις από έναν ουρανοξύστη με προοπτική να γίνεις χαλκομανία είτε σε σταματάει μια τέντα μερικά μέτρα πριν από το έδαφος είτε βρίσκεται εντελώς αναπάντεχα ένα στρώμα που απορροφάει τους κραδασμούς και σε σώζει. Θυμήσου πόσες φορές έχεις σωθεί από ξαφνικά γυρίσματα της τύχης ή από γεγονότα που θα γονάτιζαν ελέφαντα. Τώρα δεν είναι εποχή για να βάλεις stop στις επιθυμίες σου ή για να θυσιάσεις τις προσωπικές βαθιές σου ανάγκες προς χάρη συμβιβασμών ή για να μη χαλάσεις την ησυχία των άλλων. Είναι επιτακτική ανάγκη να σεβαστείς αυτό που συμβαίνει μέσα σου, να δώσεις την άνεση στον εαυτό σου να είναι αυτός που θέλει να είναι. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η συμπεριφορά σου μπορεί να μην αρέσει σε κάποιους που έχουν συνηθίσει ένα συγκεκριμένο τρόπο συμπροφοράς σου, αλλά αν δεν αλλάξεις θα μαραζώσεις.

[+] Η εσωτερική αλλαγή σημαίνει εξωτερικά και μια αλλαγή σπιτιού, ανανέωσή του ή μετακόμιση: γειτονιάς, τόπου εργασίας ή και χώρας.

[-] Κάθε μεταβατική περίοδος έχει και φόβους, δεν πειράζει. Προχωράς.


Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Με τον Άρη στον Ζυγό κανένας πόνος, καμιά δοκιμασία, κανένα τραύμα δεν μπορεί να σε κρατήσει εκτός σκηνής. Σε μια εποχή όμως που είναι πολύ σημαντικό για σένα να είσαι ελεύθερος από οικογενειακά άγχη ώστε να αντιμετωπίσεις τις επαγγελματικές εξελίξεις ή μια πιθανή αλλαγή επαγγελματικού προσανατολισμού ή για να σταθεροποιηθείς σε ένα καινούργιο επαγγελματικό περιβάλλον, ανακαλύπτεις ότι το σπίτι σου δεν είναι το καταφύγιό σου. Και μιλώντας για το σπίτι σου υπονοείται εκτός από τα προφανή και μια αίσθηση ματαιότητας, «πώς να παλέψω αν δεν υπάρχει ουσιαστικά κανένας δίπλα μου;». Όσο όμως κι αν οι ανασφάλειές σου ξύνονται, θυμήσου ότι όλος ο κόσμος είναι η σκηνή σου και το κυριότερο ότι επάνω στη σκηνή θα πρέπει να ερμηνεύσεις μοναδικά για το κοινό σου αλλά και να διασκεδάσεις κι εσύ παίζοντας.

[+] Το «παίζω» θεώρησέ το κυριολεξία. Η ζωή και ο έρωτας είναι παιχνίδι.

[-] Αν ανήκεις στο πρώτο δεκαήμερο, πρόσεχε ποιον/α ερωτεύεσαι.


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Όλοι έχουμε Σχέσεις. Ή προσπαθούμε. Σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορείς να ζήσεις με αυτές, αλλά αν τις σκοτώσεις σε μια στιγμή λυσσαλέου πάθους, ζήλειας ή αίσθησης ότι ο Άλλος δεν σου δίνει την αγάπη που έχεις ανάγκη, ξέρεις ότι θα καταλήξεις στη φυλακή. Έχεις αντιληφθεί εδώ και χρόνια και πολλοί ανάμεσά σας με βαθιά τραύματα στην ψυχή τους ότι υπάρχουν ερωτικές ιστορίες, γάμοι, σχέσεις με ανθρώπους που είναι κακοποιητικοί. Που είναι ΚΑΙ εγωιστές ΚΑΙ προσπαθούν να σε υποτάξουν ή που ΔΕΝ σου δίνουν τη σημασία που θέλεις. Παρότι η κατάσταση είναι όντως ενοχλητική, ταυτόχρονα αποτελεί και μια εμπειρία που σε κάνει πιο ολοκληρωμένο/η και δυνατό/ή. Δεν είναι ζήτημα μαζοχισμού. Είναι ζήτημα ρεαλισμού, υποχωρήσεων, αγάπης. Ή Γνώσης. Με την Αφροδίτη στον Καρκίνο (από 19/7) ωστόσο η ζωή προσπαθεί να σε γοητεύσει πάλι με την καλή πλευρά των σχέσεων: της συνεννόησης, της αρμονίας, της αγάπης. Ψήνεσαι; Θα ’πρεπε. Για να προχωρήσεις.

[+] Πάμε πάλι από την αρχή. Οι σχέσεις έχουν και μια υπέροχη πλευρά.

[-] Όταν ξεφορτώνεσαι το παρελθόν δημιουργείς το χώρο για το καινούργιο.


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Μερικά πράγματα που χρειάζεται να έχεις υπόψη σου: 1) Δεν έχει σημασία τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα – οι πράξεις τους έχουν νόημα. 2) Μη μασάς στην επιθετικότητα του/της συντρόφου σου και κάνε ένα βήμα πίσω στα δικαιολογημένα παράπονα. 3) Οι εξαιρετικές ικανότητές σου στο παιχνίδι της πειθούς δεν βοηθάνε αυτή την περίοδο για να κερδίσεις το παιχνίδι των σχέσεων ή των διαπραγματεύσεων. 4) Μην αντιμετωπίζεις τις συζητήσεις σαν bras de fer που χρειάζονται οπωσδήποτε ένα νικητή. 5) Το χρήμα μπορεί να σε γκαντεμιάσει όταν έχει συμπεριφορά ασανσέρ προς το υπόγειο, οπότε μην το κάνεις θέμα. 6) Μην απορρίπτεις προτάσεις μόνο και μόνο γιατί δεν ξέρεις επακριβώς τα αποτελέσματά τους. Βγες έξω και συνάντησε όσους ενδιαφέρονται για σένα επαγγελματικά. Άκου, μίλα και αποφάσισε αργότερα. Υ.Γ. Ταρατατάαααμ! Ο Δίας μπαίνει τροπαιούχος στον Λέοντα (16/7)! Επιτέλους γοητεία, χαρά, ζωντάνια, φως – πόσο μα πόσο σου είχανε λείψει.

[+] Προς τιμήν της άφιξης του Δία στο ζώδιό σου δεν υπάρχει πλην (-).


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Ο Κρόνος σε βάζει να δουλεύεις υπερεντατικά και σου γεμίζει το κεφάλι με άγχη και φόβους. Ο Άρης στον Ζυγό μπορεί να σε πιέζει οικονομικά. Ο Ποσειδώνας στους Ιχθύς ίσως σε έχει κάνει να ερωτευθείς τον/την ανέφικτο/η. Ακόμα όμως κι αν δεν έχεις ιδέα τι έχει στις τσέπες του για σένα το πεπρωμένο, ίσως πρέπει να χρησιμοποιήσεις την αργή διέλευση του Πλούτωνα στον Αιγόκερω για να κάνεις πράξη ή να δρομολογήσεις δύο τρεις δημιουργικές επαγγελματικές ιδέες που έχεις ή για να παθιαστείς με μια ασχολία, με ένα πρόσωπο, με μια προοπτική ή με την ανατροφή ενός παιδιού. Με την Αφροδίτη και τον Ερμή στον Καρκίνο θα διαπιστώσεις ότι τα πράγματα θα αρχίσουν να κυλάνε πιο εύκολα και ανεμπόδιστα. Με φίλους, με συναντήσεις και ευχάριστη κινητικότητα, η διάθεση ανεβαίνει. Δεν είναι καλύτερη αυτή η προοπτική από το να φαντασιώνεις ότι θα πεινάσεις ή ότι κανείς δεν σε αγαπάει;

[+] Κοινωνικότητα, συναντήσεις, φιλίες, συνεργασίες.

[-] Η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη – επανέλαβε.


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Θα ήταν πολύ ευχάριστο να ανοίξεις την πόρτα και να βγεις έξω για να απολαύσεις μια υπέροχη φωτεινή μέρα χωρίς το άγχος ούτε ευθυνών, ούτε υποχρεώσεων, ούτε διχασμένος/η μεταξύ της προσωπικής σου ζωής και της επαγγελματικής σου πορείας. Ικανοποιητική προσωπική ζωή και επαγγελματικό ξενέρωμα ή το αντίθετο; Η ισορροπία πάντως και των δύο μοιάζει μάλλον άπιαστη κι αν έχουν υπάρξει μια δύο περίοδοι που αντλούμε χαρά από τη συμμετρία τους είναι για να αντέχουμε τις υπόλοιπες που μας λείπει. Κατανοητά, λοιπόν, τα διλήμματα. Το θέμα ποιο είναι; Ότι όσο κι αν αισθάνεσαι εξαντλημένος/η ή κουρασμένος/η ή βαρεμένος/η, πρέπει να αποδώσεις. Πρέπει να αποδείξεις την αξία σου –όποια είναι αυτή– ανεπηρέαστος/η από προσωπικές ανασφάλειες. Και ξέρεις κάτι; Η Αφροδίτη στον Καρκίνο σε κάνει περιζήτητο στις παρέες γιατί όλοι λένε ότι είσαι στα καλύτερά σου – άκου τώρα!

[+] Από έξω εμφάνιση και δημοτικότητα.

[-] Από μέσα άγχος. Ξανακοίτα το συν (+).


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Η έξτρα εργασία δεν είναι άγνωστη στους Σκορπιούς, οπότε όταν τα πράγματα πιέζουν και το μυαλό ανεβάζει στροφές στην αρνητική πλευρά των πραγμάτων, η διέξοδος πάντα ονομάζεται εργασιοθεραπεία. Έτσι είτε επινοείς περισσότερη δουλειά είτε σου επιβάλλονται υπερωρίες είτε κάποιος συνάδελφος ή από πάνω σού φορτώνει δουλειά, το γεγονός είναι ότι περισσότερος ιδρώτας σημαίνει λιγότερο αυτομαστίγωμα για λάθη του παρελθόντος ή αυτολύπηση. Κι ενώ δεν είσαι σίγουρος/η αν πρέπει να ξεκινήσεις ένα τραγούδι στο μπάνιο σου για να ξεχαστείς ή να βάλεις τα κλάματα σε μια διαφήμιση γιαουρτιού για την ευτυχία που δεν έχεις, τσουπ… η Αφροδίτη περνάει στον Καρκίνο και «βγες έξω, πουλάκι μου, να δεις κανένα άνθρωπο, να διασκεδάσεις… Πήγαινε καμιά βόλτα, ετοίμασε ένα ταξίδι ή φύγε διακοπές…». Ή ακόμα: «Μήπως να σκεφτείς να μετακομίσεις; Μήπως να κάνεις κάτι που σου αρέσει κι όλο αναβάλεις;». Εντάξει: το πρωί υποδύσου τον/την εργαζόμενο/η που ενδιαφέρεται για αυτό που κάνει, αλλά το βράδυ αφέσου στους ανθρώπους που σε γουστάρουν τρελά.

[+] Ω, πόσο cool φαίνεσαι…

[-] Τίποτα δεν κρατάει για πολύ – ούτε το καλό, αλλά ούτε και το άσχημο.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Ένας ταχυδακτυλουργός έκανε κόλπα κι ύστερα ζητούσε από τους θεατές να του πουν τι είδαν. Σχεδόν όλοι αφηγούνταν κάτι πιο συναρπαστικό από ό,τι συνέβη στην πραγματικότητα. Τι δείχνει αυτό το γεγονός; Ότι ένα από τα πιο ισχυρά κίνητρα της ανθρώπινης ευπιστίας είναι η αγάπη του θαύματος. Εσύ με τον Δία ως κυβερνήτη διαθέτεις την ευφυΐα, την τόλμη και την ικανότητα να δημιουργήσεις το δικό σου θαύμα που όλοι θα βρουν πιο συναρπαστικό από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Δεν ξέρω αν η μαγεία που δημιουργείς έλκει κάποιον/α που συμμερίζεται τον ενθουσιασμό και την ορμητικότητά σου ή που σ’ ενθαρρύνει να είσαι ο εαυτός σου. Δεν ξέρω αν η πίστη σου σε ένα στόχο μπορεί να μετακινήσει βουνά. Αυτό που ξέρω με τον Δία στον Λέοντα (από 16/7) είναι ότι ΜΠΟΡΕΙΣ.

[+] Νέοι στόχοι, καινούργιες προσδοκίες, μέλλον.

[-] Για να μην ξεχνιόμαστε, η οικονομική αιμορραγία συνεχίζεται. Αν μπορείς, περιόρισέ την.


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Αν και δεν μπορείς να αποφύγεις το γεγονός ότι οι κοστουμάτοι ή κάθε λογής αφεντικά πάνω από σένα ελέγχουν ένα σημαντικό κομμάτι του πεπρωμένου σου, εντούτοις διαθέτεις περισσότερη ευλυγισία από όση φαντάζεσαι και καλό είναι να κάνεις ένα βήμα πίσω κάθε φορά που τα πράγματα πάνε να ξεφύγουν εις βάρος σου – το έχουμε ξαναπεί, δεν έχεις το πάνω χέρι επαγγελματικά τώρα, ούτε καν διαπραγματευτικά ατού. Ωστόσο, στον πολύπαθο επίσης συντροφικό/ερωτικό τομέα μπορεί να φεύγει ο Δίας από τον Καρκίνο, περνάει όμως η Αφροδίτη στον Καρκίνο αναζωογονώντας τον. Α, ναι… Χρειάζεται να σου υπενθυμίζει κάποιος κάθε τόσο ότι κάτω από το ατσάλινο αλεξίσφαιρο γιλέκο, με το οποίο προστατεύεις την καρδιά σου στέλνοντας το μήνυμα ότι κανείς δεν μπορεί να την απειλήσει, χτυπάει μια μάζα από φραουλένιο ζελέ που παρόλη την αυστηρότητά σου το βράδυ στο κρεβάτι παραδίνεται – όμως αυτό ας μείνει μεταξύ μας.

[+] Σχέσεις (συναισθηματικές, συντροφικές, επαγγελματικές). Συνεργασίες.

[-] Προσοχή λίγο ακόμα στα επαγγελματικά.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Ε, ναι, πρέπει να είσαι χαρούμενος/η, εάν έχεις την τύχη ώστε να υπάρχει κάποιος σημαντικός Άλλος στη ζωή σου, ένας καλός ψυχαναλυτής, ένας πνευματικός οδηγός ή απλά ένας έξυπνος/η κολλητός/ή. Θα ήταν υπερβολικό να πέσεις στα γόνατα και να φιλήσεις το έδαφος που περπατάνε, αλλά τουλάχιστον προσπάθησε να δείξεις μια σταγόνα ευγνωμοσύνης. Τελευταία έχεις γίνει άκαμπτος/η, αυστηρός/ή και βλοσυρός/ή στις σχέσεις σου εξαιτίας του φόβου και της ανασφάλειας που σου δημιουργεί ο Κρόνος στον Σκορπιό (αλλά και ο Πλούτωνας). Το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί είναι να πείσεις τον εαυτό σου ότι η άγνοια είναι ευτυχία. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Είσαι πολύ έξυπνος για να πιστέψεις κάτι τέτοιο, έστω και στιγμιαία. Όμως μετά το δυσάρεστο πρόλογο υπάρχει η αναγγελία της άφιξης του Δία στον Λέοντα (16/7). WOW! Είτε ξέρεις δύο πράγματα για την αστρολογία είτε τίποτα, το γεγονός είναι ότι η ζωή σου το χρόνο που ο Δίας θα καθίσει στον Λέοντα θα αλλάξει ευνοϊκά.

[+] Αρχίζεις από τώρα να δημιουργείς το μέλλον σου.

[-] Το μέλλον θέλει γερά θεμέλια και ιδρώτα.


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Ποια είναι η σωστή δράση; Θα αφεθείς να χαλαρώσεις; Ή θα κάνεις ένα βήμα πίσω ελέγχοντας ασφυκτικά τα αισθήματά σου; Με τον Άρη στον Ζυγό για λίγο ακόμα είναι σίγουρο ότι υιοθετώντας την γκρίνια και την εσωστρέφεια είναι σίγουρο ότι δεν θα κερδίσεις κανένα διαγωνισμό για τον/την πιο Δημοφιλή. Οπότε; Σταμάτα αμέσως να δείχνεις απογοητευμένος/η βλέποντας το πορτοφόλι σου να αδειάζει και τα αισθήματα των γύρω σου να μαραίνονται ή να μη σου επιστρέφονται με την ένταση που θα ’θελες. Αποδέξου το γεγονός ότι η εποχή αυτή τη στιγμή δεν σηκώνει ούτε έντονα πάθη, ούτε αντιπαραθέσεις, ούτε απαιτήσεις – ακόμα κι αν είναι δίκαιες. Στρέψου στην ελαφρότητα που σου προσφέρει η Αφροδίτη στον Καρκίνο και πίνοντας ένα (1) ποτό παρά πάνω (από το όριο ευθυμίας) αφέσου στη διασκέδαση, στις παρέες, στο καλυμμένο ή απροκάλυπτο φλερτ, στο σεξ – στο κάζουαλ σεξ της ευχαρίστησης. Ναι, η πλανητική συγκυρία προτείνει ευχαρίστηση και γέλιο.

[+] Έρως, σεξ, διασκέδαση.

[-] Μη βαραίνεις τα παρά πάνω με υπερβολικές προσδοκίες.

*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ