Cosmic Telegram

Τα ζώδια της εβδομάδας

Δίδυμε, έχεις καλύτερη διάθεση, υποστηρικτικές γνωριμίες και ανάγκη για αποτοξίνωση

332173-688521.jpg
Ευαγγελία Τσαβδάρη
ΤΕΥΧΟΣ 660
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
didymoi.jpg

Κριός (20 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Διάθεση για εκδρομές και για να διεκδικήσεις αυτά που σου αξίζουν
Με τον Ήλιο στους Διδύμους από Δευτέρα, σκέφτεσαι ήδη το ΣΚ και πώς θα γίνει να πάρεις το αμόρε σου ή τη διάθεσή σου για φλερτ και διασκέδαση και να εκδράμεις κάπου όμορφα. Κινητοποιούνται καταστάσεις και στα επαγγελματικά σου με συνθήκες για να διαπραγματευτείς καινούργιες συμφωνίες, να συζητήσεις μελλοντικά σχέδια και γενικά να βάλεις κάτω το μυαλουδάκι σου και να σκεφτείς πώς θα καταφέρεις να γίνεις πιο κερδοφόρος. Παρομοίως επιδιώκεις και καλύτερη συναισθημαιτκή ισορροπία και ικανοποίηση. Παρά το θετικό κλίμα, καλό θα ήταν να παραμείνεις προσεκτικός, ειδικά σε ό,τι αφορά τα λεγόμενα «μικρά γράμματα» σε ό,τι κι αν συζητήσεις, καθώς θα ήταν κρίμα επάνω στον ενθουσιασμό σου να μην υπολογίσεις σωστά την προσπάθεια και το κόστος που μπορεί να συνεπάγεται μία καινούργια ευκαιρία, σε ακαδημαϊκό, οικονομικό, συναισθηματικό επίπεδο, ακόμη κι αν είναι εξαιρετικής ποιότητας. Επίσης ακόμη κι αν αισθάνεσαι ότι δίνεις περισσότερα από όσα θέλεις σε οικογενειακό επίπεδο, απόφυγε την γκρίνια, προσπάθησε καλύτερα να βρεις περισσότερο προσωπικό χρόνο.


Ταύρος (20 Απριλίου - 19 Μαΐου)

Έτοιμος για χαλαρότερες στιγμές, με τάση όμως να επαναλάβεις αστοχίες
Ο Ήλιος στους Διδύμους από Δευτέρα σε φέρνει σε ευχάριστη επαφή με ό,τι αγαπάς να κάνεις και να αισθάνεσαι, με τη συνδρομή της οικογένειάς σου και των τεκταινομένων στο σπίτι και μέσα σου. Σε αυτό μπορεί να συμπεριλαμβάνονται και κάποια έξτρα κέρδη από ακίνητα, την οικογενειακή επιχείρηση ή έστω ένα έξτρα χαρτζιλίκι από τους δικούς σου. Μαζί με αυτά ανοίγει και η όρεξή σου για φαγητό, σεξ και γενικά για καλοπέραση, χωρίς να το πολυσκέφτεσαι. Αν καταφέρεις να αποσυνδέσεις και συναισθηματικές ανασφάλειες, ζήλειες και ακραίες συμπεριφορές που έχεις αποφασίσει ότι δεν σε εκφράζουν από τα σχέδιά σου και τον εξωεπαγγελματικό σου χρόνο, είσαι στον καλύτερο δρόμο. Σε επαγγελματικό επίπεδο, το οικονομικό κομμάτι δυσχεραίνει ή καθυστερεί τις εξελίξεις στις συνεργασίες σου κι έχεις την τάση να παρασυρθείς από φοβίες, ανησυχία και άγχος και να γίνεις πιο ανταγωνιστικός και διασπαστικός από ό,τι χρειάζεται. Καλύτερα να κρατήσεις μόνο τις ιδέες που μπορεί να σου φέρει η εβδομάδα και όχι τη σχετική παράνοια.


Δίδυμοι (20 Μαΐου - 20 Ιουνίου)

Καλύτερη διάθεση, υποστηρικτικές γνωριμίες και ανάγκη για αποτοξίνωση
Επιτέλους ο Ήλιος περνάει στο ζώδιό σου και εγγυάται ότι οι επαφές, διαπραγματεύσεις, συζητήσεις και συμφωνίες της περιόδου στηρίζουν τον μύθο σου. Παράλληλα οι γνωριμίες της περιόδου ή, καλύτερα, οι επανα-γνωριμίες δουλεύουν υπέρ σου, ακόμη κι αν εσύ αμφιβάλλεις γι’ αυτό. Φτιάχνουν κάπως και τα κέφια σου, αν και οι προσωπικές και οικογενειακές σου υποχρεώσεις και έγνοιες συνεχίζουν να σε απομυζούν. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στην καριέρα και τον γάμο σου. Στην μεν πρώτη πέφτουν οι μάσκες σε συνεργασίες που μπορεί να σκέφτηκες να δώσεις δεύτερη ευικαιρία (ενώ δεν έπρεπε), στον δε δεύτερο καλό θα ήταν να μην εμπλακείς σε μοντελάκια που σου κάνουν τη ζωή δύσκολη, γιατί απλώς θα χάσεις χρόνο κι ενέργεια. Τέλος, χρειάζεσαι να βάλεις τις σκέψεις σου σε τάξη, ειδικά σε ό,τι αφορά την οικογένεια, το σπίτι και τον εαυτό σου, ίσως να κάνεις και μία καλή αποτοξινωσούλα, για να μπορέσεις να αξιοποιήσεις τις ευκαιρίες που προκύπτουν σε επίπεδο παρέας, ταξιδιών, επιμόρφωσης και γενικά αυτεξέλιξης και διεύρυνσης.


Καρκίνος (21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου)

Χρειάζεσαι αντίμετρα για την ένταση και χωνευτικό για όσα συνειδητοποιείς
Ο Ήλιος περνάει στον ηλιακό σου δωδέκατο οίκο και ρίχνει τις αχτίδες σου σε ό,τι σε προβληματίζει, σε φοβίζει, σε ό,τι αγνοείς και κυρίως στα προβλήματα που μπορεί να σου δημιουργούν οι μέχρι τώρα συνήθειές σου, κυρίως οικονομικής και συναισθηματικής φύσεως. Βλέπεις καθαρότερα, όμως ο νους σου και το σώμα σου είναι σε διαρκή ένταση εφόσον δεν πάρεις συγκεκριμένα μέτρα για ξεκούραση και χαλάρωση. Παράλληλα τα έξοδα για την καριέρα και τον γάμο σου φαίνονται αυξημένα, ωστόσο έχουν είτε τη χροιά επενδύσεων ή κλεισίματος λογαριασμών και τα δύο τελικά ανακουφιστικά αν και όχι απολύτως ευχάριστα. Γενικά, βλέπεις ότι οι αλλαγές στη ρουτίνα σου, εργασιακές, άσκησης, διατροφής, ακόμη και καταμερισμός υποχρεώσεων δεν λένε να μείνουν στη θέση τους, ούτε γίνονται όσο αβίαστα είχες φανταστεί, ειδικά αν ανακατεύουν τον σύντροφο ή τα παιδιά σου, κι ας είναι βασικά ευχάριστες. Όπως και να έχει, όμως, η διαδικασία σε βοηθά να ξεκαθαρίσεις τι σου κάνει και τι δεν σου κάνει, σε κάθε επίπεδο.


Λέων (22 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Εξωεπαγγελματικές δραστηριότητες ως αντίμετρο σε εντάσεις στις σχέσεις
Ευτυχώς ο Ήλιος στους Διδύμους στρέφει αποφασιστικά το βλέμμα σου στον εξωεπαγγελματικό σου χρόνο, τις φιλίες και τα σχέδιά σου κι εκεί ακριβώς επιλέγεις να επενδύσεις την ενέργεια σου με ευχάριστα κυρίως αποτελέσματα. Αν ο ευρύτερος συγγενικός σου κύκλος, μία εκδρομούλα, νέες παρέες ή ένα καινούργιο άνοιγμα δημιουργήσουν κλίμα ανταγωνισμού στις επαγγελματικές και προσωπικές σου σχέσεις ωστόσο, καλό θα ήταν να μην πας σε στρατηγικές «καλύτερα μόνος μου, εγώ κι ο πόνος μου» άμεσα, αλλά να δείξεις μία άλφα ομαδικότητα και, κυρίως, ψυχραιμία. Μπορεί να αισθάνεσαι ότι η συμπεριφορά των παιδιών και του συντρόφου σου σε κάνει άνω κάτω ή ότι ένα δημιουργικό σου πρότζεκτ δοκιμάζει τις αντοχές σου, αλλά τελικά βγαίνεις κερδισμένος σε δύο επίπεδα. Αφενός μπορείς να αφήσεις μεγάλο μέτρο παράνοιας, δραματοποίησης και συγχωνευτικότητας πίσω σου (για το καλό σου) και σε επαγγελματικό επίπεδο να καταλάβεις ότι η δουλειά είναι δουλειά και καλό είναι τα πράγματα να είναι ξεκάθαρα, ειδικά όπου ανακατεύονται λεφτά.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 21 Σεπτεμβρίου)

Αναβάλλεις κουβέντες και συναντήσεις με μάλλον αρνητικό αποτέλεσμα
Είτε μόνος σου αγχώνεσαι, είτε όντως υπάρχουν ζητήματα των οποίων πρέπει να επιληφθείς, ο Ήλιος στους Διδύμους σε βάζει σε διαδικασία να σκεφτείς, να κουβεντιάσεις, ίσως και να μπερδευτείς για το τι ακριβώς συμβαίνει στην καριέρα, την κοινωνική σου ζωή και τον γάμο σου. Το εφέ είναι ευεργετικό, έστω και αλλόκοτο, κυρίως γιατί περνάς μία φάση σχετικής αισιοδοξίας ή μυαλού κουρκούτι που και να θέλεις δεν σου επιτρέπει να παραλύσεις από την υπερανάλυση. Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι καθυστερώντας κουβέντες, επαφές, συμφωνίες, διαπραγματεύσεις και μετακινήσεις λόγω των όσων συμβαίνουν στο οικογενειακό σου περιβάλλον, το μόνο που χάνεις είναι χρόνος. Η διαδικασία αυτή αναδεικνύει τις αδυναμίες στις σχέσεις και τις συνεργασίες σου, καθώς βλέπεις πιο ξεκάθαρα τις ακριβείς δυναμικές. Ωστόσο σε ακραίες περιστάσεις μπορεί να έχει διαβρωτικό χαρακτήρα συν τω χρόνω, ειδικά αν συνεχίσεις αστόχαστα να ακολουθείς την πεπατημένη στον τρόπο που επικοινωνείς και συνδέεσαι με τον σύντροφο και τα παιδιά σου.


Ζυγός (22 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)

Έτοιμος για διακοπές ή μόνιμη μετανάστευση και στο έλεος του κεραυνοβόλου
Τα κουβαδάκια σου και σ’ άλλη παραλία, λέει επιτακτικά ο Ήλιος στους Διδύμους, από Δευτέρα, καθώς φίλοι, σχέδια, χόμπι και η εξωεπαγγελματική σου ζωή σε φέρνουν ενώπιον καινούργιων και γενικά θετικών εμπειριών, είτε πρόκειται για εκδρομές, καινούργιες πληροφορίες, γνωριμίες και γνώσεις. Το θέμα είναι ότι αισθάνεσαι μία πολύ απαραίτητη ανανέωση, η οποία συνδυάζεται και με ωραία και ηλεκτρισμένα πράγματα στην ερωτική σου ζωή, ειδικά αν είσαι ελεύθερος. Τα οικονομικά σου συνεχίζουν να πηγαίνουν καλά, ωστόσο κάποιες καθυστερήσεις σε συμφωνίες, συζητήσεις και διακανονισμούς, επιβραδύνουν τη ροή. Το σημαντικό είναι να θυμάσαι ότι πρόκειται για προσωρινή κατάσταση και σοβαρό δείκτη για το τι ακριβώς χρειάζεται να αναπροσαρμόσεις στον τρόπο που διαχειρίζεσαι τη ρουτίνα σου για να λειτουργεί αποτελεσματικότερα. Κατά τα άλλα να επικεντρωθείς στα πιο πιπεράτα πράγματα που συμβαίνουν στο κρεβάτι σου, όπου τα πράγματα αλλάζουν πρόσημο, ανεβάζουν ταχύτητα και σε συναρπάζουν, ακόμη κι αν βαθιά μέσα σου μάλλον τρέμεις από τον φόβο σου.


Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Τσιγκλάς δύσκολα θέματα, όμως είσαι πιο ετοιμοπόλεμος από ό,τι συνήθως
Τα πράγματα σοβαρεύουν με την είσοδο του Ηλίου στους Διδύμους τη Δευτέρα, αφού σε επίπεδο επαγγελματικό είσαι έτοιμος για μπίζνες και σημαντικούς διακανονισμούς και σε επίπεδο προσωπικό είσαι έτοιμος να καταδυθείς στα προσφιλή, αν και όχι εύκολα, νερά της σεξουαλικότητας, του μοιράσματος, της οικειότητας (και της απομόνωσης, της ζήλειας, της ανασφάλειας) στη σχέση σου. Πάντως είσαι έτοιμος να προσεγγίσεις το θέμα με χιούμορ, ευφυΐα και ευελιξία χωρίς πολλά πολλά λόγια και όλα αυτά βοηθούν κι ας μη σου είναι τα ευκολότερα. Άλλωστε τώρα καταλαβαίνεις και τη δύναμη των συνηθειών σου σε συναισθηματικό και οικονομικό επίπεδο, το ότι δεν αλλάζουν όσο εύκολα νόμιζες και τελικά ότι σε κρατούν πίσω από το α) να είσαι ο εαυτός σου β) να είσαι χαρούμενος με τον έρωτά σου, τα παιδιά σου και τη δημιουργική σου ζωή. Αν καταφέρεις να μην ξεσπάσεις τη ζοχάδα σου για ρουτίνα, υποχρεώσεις, τη διατροφή σου, την υγεία σου, στο σπίτι, θα είσαι ο καλύτερος του χωριού.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 20Δεκεμβρίου)

Στρέφεις το βλέμμα σε σύντροφο, συνεργάτες και τις ανάγκες τους
Η είσοδος του Ηλίου στους Διδύμους από τη Δευτέρα και το γεγονός ότι συμβαίνουν καινούργια και ευχάριστα πράγματα που σε ανανεώνουν, σε βοηθά να στρέψεις το βλέμμα στον απέναντι στις επαγγελματικές και προσωπικές σου σχέσεις. Κοινωνικοποιείσαι περισσότερα, μετά συντρόφου ή χωρίς. Στην τελευταία περίπτωση, μάλιστα, δύσκολα μένεις χωρίς για πολύ και τα πράγματα παίρνουν ροπές γρήγορα. Όπως και να έχει, ενώ έχεις αναγνωρίσει κάποια πράγματα που θα μπορούσες να αλλάξεις σε σένα ή και να αφήσεις πίσω σου οριστικά, βλέπεις ότι χρειάζεται περισσότερο θάρρος, αποφασιστικότητα και αισιοδοξία από ό,τι κι εσύ έχεις. Το γεγονός ότι ακριβώς αυτές οι δυσκολίες φέρνουν στη φόρα και τις δυναμικές στο σπίτι και μέσα σου και σου στερούν τη ρομαντική εικόνα που έχεις και για τα δύο, ανεβάζει κάπως τον βαθμό δυσκολίας της περιόδου, αλλά τελικά σε φέρνει σε καλύτερη επαφή με την πραγματικότητα και το τι είδους αποκατάσταση χρειάζεται, ειδικά αν καταφέρεις να μη μουλαρώσεις τελείως.


Αιγόκερως (21 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Τελειώνεις με τη ρουτίνα του χειμώνα κι ανοίγεις χώρο για καλύτερα πράγματα
Ανεβάζεις ταχύτητα για να κλείνεις σιγά-σιγά τις υποθέσεις και τη ρουτίνα του χειμώνα, με την είσοδο του Ηλίου στους Διδύμους από Δευτέρα. Οι οικονομικές, συναισθηματικές και σεξουαλικές σου δοσοληψίες επιβαρύνουν τη ρουτίνα σου, παράλληλα όμως σου κάνουν σαφές και το τι ακριβώς πρέπει να επικοινωνήσεις για να τη βάλεις σε τάξη. Δεν είναι ότι πεθαίνεις από επιθυμία να το κάνεις, όμως βλέπεις ότι, όσο καθυστερείς, καθυστερούν και τα σχέδιά σου, επιφορτίζεις τους φίλους σου και τελικά κινείσαι σε κύκλους. Η διαδικασία υπογραμμίζει τη σημασία της καθαρότητας στον λόγο και του να αφήσεις κατά μέρος τους χειρισμούς πάσης φύσεως για να βγαίνεις από πάνω, αν και διαταράσσει τις γραμμές μέσα στις οποίες προτιμάς να κινείσαι. Σε πρακτικότερο επίπεδο αναμένεις κάποια έξοδα για το σπίτι, την οικογένεια ή για να αποκαταστήσεις την εσωτερική αίσθηση ισορροπίας σου, όχι χωρίς κάποια γκρίνια και αίσθηση κατεπείγοντος. Όσο μένεις στη χαρά, τη δημιουργικότητα και το τι πρέπει να κάνεις για να τα διασφαλίσεις, είσαι σε καλό δρόμο.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου)

Όλα τα ευχάριστα σύμμαχοί σου για να προχωρήσεις προς τα σχέδιά σου
Η είσοδος του Ηλίου στους Διδύμους από Δευτέρα σου κάνει μία ιδιαίτερα ευχάριστη ένεση αισιοδοξίας, χαράς, διασκέδασης, δημιουργικότητας και ερωτικής ανανέωσης και ελαφραίνει αποφασιστικά το κλίμα στα ερωτικά σου και τη σχέση με τα παιδιά σου. Παράλληλα, μέσα από τις συνεργασίες σου προκύπτουν καινούργιες δημιουργικές δυνατότητες και ενδιαφέρουσες προκλήσεις. Αυτό που σε καθυστερεί είναι η δυσκολία σου να είσαι όσο αποφασιστικός και τολμηρός θα ήθελες σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά και προσωπικά σου, όπου τα σχέδιά σου συνεχίζουν να αφήνουν πολλά στην τύχη και τελικά να μη δίνουν την ώθηση που θα μπορούσαν στην καριέρα και τον γάμο σου. Πάντως μέσα από την τριβή αυτή συνειδητοποιείς καλύτερα πού ακριβώς βρίσκεσαι οικονομικά και συναισθηματικά. Μάλιστα οι γνωριμίες, οι κουβέντες, τα ταξιδάκια και οι συμφωνίες της περιόδου λειτουργούν σαν μπαταρία που σε σπρώχνει να βρεις λύσεις, ακόμη κι αν σωματικά ταλαντεύεσαι ανάμεσα στη νευρικότητα και την εξάντληση. Οφείλεις να φροντίσεις τον εαυτό σου σαν καλή μαμά, για να είσαι εντάξει.


Ιχθύες (18 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου)

Επιστροφή στις ρίζες ή ενασχόληση με το σπίτι, θέλεις δεν θέλεις.
Σπίτι σου, σπιτάκι σου και φτωχοκαλυβάκι σου, κυριολεκτικά ή μεταφορικά, αφού ο Ήλιος στους Διδύμους εγγυάται ότι η ρουτίνα σου και η σωματική σου υγεία θα σε ωθήσουν να περάσεις περισσότερο χρόνο στο σπίτι, κοιτάζοντας τι ακριβώς γίνεται με τους δικούς σου και τι μέσα σου. Σε βοηθά επίσης να πάρεις μία απόσταση και να δεις τα πράγματα λιγότερο δραματικά από ό,τι συνήθως. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι η επιβράδυνση σε ό,τι αφορά την επιμόρφωσή σου, τις παρέες, την προσωπική σου εξέλιξη και την αποκατάσταση των σχέσεων με το συγγενικό σου περιβάλλον. Προφανώς και είναι απαιτητικό, ωστόσο καλό θα ήταν να μη χρησιμοποιήσεις την καριέρα σου ή το κόλλημα σε υπερσυγκεκριμένους στόχους ως δικαιολογία. Όπως και να έχει, μέσα από τη διαδικασία καταλαβαίνεις καλύτερα τον εαυτό σου και τα κίνητρά σου, καθώς και το πού επιλέγεις να διαθέτεις την ενέργεια και τον χρόνο σου. Έξοδα για την υγεία και για αποκατάσταση εκκρεμοτήτων, θεώρησέ τα θετικά, βοηθούν να ηρεμήσεις.


*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ