Cosmic Telegram

Stardust 254

Έλα… όλα τώρα γίνονται μέλι γάλα

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 254
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
37226-83831.jpg

Stardust: Ο Γιώργος Πανόπουλος κάνει τις αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας.

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου) 
Υπολογίζοντας το τσιτσίρισμα που έκανε η ανάδρομη Αφροδίτη στο ζώδιό σου, είναι φυσικό να αισθάνεσαι λίγο μουδιασμένος με την επιστροφή της ξανά στο ζώδιό σου. Έλα… όλα τώρα γίνονται μέλι γάλα. Με την ελπίδα ότι η ταπεινότητα και η αυτοσυγκράτηση δεν ανήκουν στις άγνωστες λέξεις, η είσοδος και του Άρη στο ζώδιό σου σε γεμίζει με ενέργεια, θάρρος και αποφασιστικότητα. Μπορείς να πιάσεις δηλαδή την κατάκτηση του κόσμου από το σημείο που την άφησες, μπορείς να γίνεις λίγο αυτάρεσκος, να ανεβάσεις το ποσοστό του υγιούς εγωισμού και να ανανεώσεις τους στόχους σου. Αν όμως ξεχάσεις τώρα που αισθάνεσαι και πάλι δυνατός ότι χρειάζονται ΔΥΟ ισότιμοι βιρτουόζοι για να χορέψουν ταγκό, τότε ξαναγίνεσαι ο παλιός προβλέψιμος εαυτός σου.  

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)
Κι ενώ πολλοί Ταύροι έχουν την ψευδαίσθηση ότι είναι πολύ ευέλικτοι, ζαλίζονται και μόνο στην ιδέα ότι μπορεί να φύγουν από το σπίτι τους και γυρίζοντας να το βρουν αλλαγμένο. Προτιμάνε να ξέρουν ότι το κόκαλό τους είναι εκεί που το έχουν θάψει, ότι οι άνθρωποι που έχουν κατατάξει ως «δικούς» τους δεν αλλάζουν στο χρόνο, ότι η αγαπημένη τους γεύση παγωτό δεν θα σταματήσει ποτέ να παράγεται κι ότι αύριο είναι μια μέρα χωρίς εκπλήξεις. Κι όμως ο Πλούτωνας στον 9ο οίκο της αντίληψης και των πιστεύω σου αρχίζει να διαβρώνει αργά και σταθερά κάθε ιδέα που είχες μέχρι τώρα για τον εαυτό σου. Είναι δε τόσο αργή η επιρροή του, που ούτε εσύ ο ίδιος θα καταλάβεις πώς συνέβη ένα πρωί να ξυπνήσεις σε μια διαφορετική χώρα, με εντελώς διαφορετικές αντιλήψεις, απόψεις και στιλ ζωής. Άρχισε να συνειδητοποιείς λίγο λίγο ότι καμιά βεβαιότητά σου δεν ισχύει. Υ.Γ. Με την Αφροδίτη πάνω από το κεφάλι σου, μπορείς να ονειρεύεσαι όσο θέλεις, να αγαπάς όσο θέλεις, αλλά δεν μπορείς να ονειρεύεσαι ότι αγαπάς κάποιον/α που απλά δεν μπορείτε να είστε μαζί. (Και με τον Ερμή και τη νέα Σελήνη –25/4– στο ζώδιό σου διαπραγματεύσου και ζήτα.)   

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)
Η ελευθερία μπορεί να είναι και μια τρομακτική εμπειρία. Δεν έχει σημασία πόσο πολύ θέλεις να ελευθερωθείς από γιατρούς, δικηγόρους, διευθυντές και από όλους τους αχώνευτους, καταπιεστικούς τύπους που σου ρίχνουν το ηθικό, αφού τη στιγμή που εξαφανίζονται σε κατακλύζει ένα τεράστιο κύμα άγχους για το μέλλον σου. Αυτή η ναυτία που δημιουργείται από την αβεβαιότητα είναι φυσιολογική όταν διελαύνουν πλανήτες στον 11ο οίκο σου. Αυτό που χρειάζεσαι είναι να ξεχάσεις την εμμονή σου για το τι σου επιφυλάσσει το μέλλον. Προς το παρόν μπορείς να βάλεις μια κονκάρδα στο πέτο σου για να τη βλέπουν όλοι: Luv Me Please! It’s urgent.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)
Το καύσιμο που κάνει τους Καρκίνους να τρέχουν κυνηγώντας την καριέρα είναι συνδυασμός άγχους, ανασφάλειας και ανησυχίας. Βλέποντας τον εαυτό τους σαν μικρά αθώα καβουράκια στην παραλία, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να τα πατήσει ένα τεράστιο βατραχοπέδιλο, αισθάνονται συνεχώς την ανάγκη να προστατευτούν – και η επαγγελματική εξασφάλιση και εξέλιξη είναι ένα ιδανικό καταφύγιο. Με την Αφροδίτη (24/4) και τον Άρη (22/4) ταυτόχρονα στο 10ο οίκο της καριέρας, μπαίνεις σε μια περίοδο που το καρότο και το μαστίγιο θα εναλλάσσονται. Άρπαξε το καρότο και άσε να πέσουν κάτω οι προκλήσεις αυτών που δεν σε πάνε καθόλου. Θυμήσου επίσης ότι από εδώ και πέρα είσαι κοινωνικά ορατός κι αυτό σημαίνει ότι κάθε κίνησή σου παρατηρείται, καταγράφεται, κριτικάρεται, αξιολογείται. Απόφυγε λάθη και παρορμήσεις που μπορούν να σε χαντακώσουν και μην τα βάζεις με ανθρώπους που ξέρεις από την αρχή ότι δεν έχεις καμιά πιθανότητα να κερδίσεις.   

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)
Η ταυτόχρονη παρουσία της Αφροδίτης και του Άρη στον Κριό είναι μια μεγάλη ευκαιρία για αναζωογόνηση, για να αναζητήσεις το νόημα όλων αυτών που σου συμβαίνουν. Τα κλασικά βιβλία, η φιλοσοφία και τα ταξίδια είναι μερικοί από τους τρόπους αναζήτησης της προσωπικής σου αλήθειας. Από εδώ και πέρα και για αρκετές εβδομάδες, με το μυαλό περισσότερο καθαρό και με την αναγκαία απόσταση, μπορείς να ΔΕΙΣ τον εαυτό σου, τους άλλους, τα γεγονότα της ζωής σου, τις αντιλήψεις σου, τις αντιδράσεις σου και να ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ. Είναι μια εποχή που μπορείς να αφυπνιστείς στα θαύματα του κόσμου. Αν είσαι ο λογικός που πιστεύει στην επιστήμη, πάρε ένα τηλεσκόπιο και στοχάσου την αρχή του κόσμου. Αν ανήκεις στους καλλιτέχνες, στρέψε το βλέμμα σου προς τα μέσα και ανακάλυψε τα μυστήρια που περιμένουν να τα εξερευνήσεις. Αν ανήκεις στους Λέοντες χωρίς πνευματικές ανησυχίες, κατέβα αμέσως από το καλάμι.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)
Η κινητικότητα στον 8ο οίκο σου σηματοδοτεί μια έντονη περίοδο όπου οι οικονομικές δοσοληψίες σου με τους άλλους θα γίνουν πηγή ικανοποίησης ή άγχους. Μπορείς να αρπάξεις οικονομικές ευκαιρίες, αλλά το συμπαντικό σκηνικό είναι πάρα πολύ σύνθετο για να προβλεφθεί το αποτέλεσμα. Πολλά εξαρτώνται από τη διάθεσή σου να συνεργαστείς με ανθρώπους που έχουν το πάνω χέρι στις αποφάσεις. Επίσης χρειάζεται να ανανεώσεις –να γίνεις πιο ευέλικτος– τη συμπεριφορά σου και να παίξεις μπάλα. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα αναποδογυρίσεις τη ζωή σου και θα γυρίσεις τον εαυτό σου τα μέσα-έξω για να ευχαριστήσεις τον κάθε αλλοπρόσαλλο από τον οποίο εξαρτάσαι οικονομικά. Κάτι τέτοιο δεν θα είναι καθόλου φρόνιμο: σα να βλέπεις τη βασίλισσα Ελισάβετ ντυμένη Τζένιφερ Λόπεζ. Από την άλλη πλευρά βεβαίως, κάτι τέτοιο μπορεί να δημιουργήσει καυτά νέα.  

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)
Με τον Άρη (από 22) και την Αφροδίτη (από 24) στον Κριό και σε αντίθεση με τον Ήλιο σου, μπαίνεις σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα περίοδο – με τη λέξη «ενδιαφέρουσα» δεν υπονοείται καλή ή κακή, αφού ο χρωματισμός της εξαρτάται κατά πολύ από τους άλλους και τον Άλλο. Η αντίθεση αυτή σημαίνει ότι καταλαβαίνεις τον οποιοδήποτε άλλο επηρεάζει τη ζωή σου –είτε επαγγελματικά είτε ερωτικά– και αυτή η κατανόηση μπορεί να είναι ευχάριστη αλλά μπορεί να είναι και δυσάρεστη. Όσο κι αν βρίσκεις την ήρεμη «οικογενειακή» ζωή καθησυχαστική, τώρα θα πρέπει να αφήσεις τη βαριεστημένη σπιτική ζωή για να βγεις προς τα έξω. Για ν’ αντιμετωπίσεις τις προκλήσεις στην επαγγελματική και ερωτική σου ζωή, να συγκρουστείς αν χρειαστεί αλλά και για να ανακαλύψεις πιθανόν τον καινούργιο έρωτα. The world is not enough. Από εδώ και πέρα όλα είναι ανοιχτά 24Χ7. Όλα παίζονται. Θαύμα, τραύμα ή καραμπόλα;  

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)
Όταν οι πλανήτες αρχίζουν τη διέλευσή τους στον 6ο ηλιακό σου οίκο, τότε το μήνυμα ονομάζεται εργασία (με ή χωρίς χαρά). Επιδιόρθωσε ό,τι είναι σπασμένο, πέταξε ό,τι είναι άχρηστο, επανάκτησε τη φυσική σου δύναμη, ενίσχυσε το ανοσοποιητικό σου. Επίσης οργάνωσε την εργασιακή σου καθημερινότητα, αναβάθμισε τη δουλειά σου, δημιούργησε συνθήκες εξέλιξης, απόφυγε να συμμετέχεις σε εντάσεις του γραφείου, μη δίνεις σημασία σε φτηνοανταγωνισμούς. Κι επειδή στο παρελθόν αντιμετώπισες προβλήματα υγείας, σε παρακαλώ, μην μπαίνεις στην υστερία να τρέχεις στο γιατρό σε κάθε λόξυγκα. Αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή ζούμε σε μια κοινωνία που πετάει αντί να διορθώνει θα πετάξεις το σώμα σου για να πάρεις ανταλλακτικό – προς το παρόν. Υ.Γ. Η πανσέληνος στον Ταύρο (25/4) ανοίγει νέο κεφάλαιο στον τομέα των σχέσεων. Αν μπορούσες να ξεχάσεις…  

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)
Αν δεν έκανε ο παλιοκρόνος δύσκολη όψη με τον  Ήλιο σου βάζοντάς σου όρια, θυμίζοντάς σου ότι μεγαλώνεις και αγχώνοντάς σε επαγγελματικά, τότε με τον Άρη και την Αφροδίτη στον Κριό θα ήσουν ένας εντελώς χαρούμενος άνθρωπος. Για την ακρίβεια, κατά τη διάρκεια της διέλευσής τους στον 5ο σου οίκο μπορείς να ξεχάσεις για λίγο ευθύνες, άγχη και φόβους και να ριχτείς στη ζωή με όλη την ορμή σου. Μη διανοηθείς να κρυφτείς σε ένα δωμάτιο βλέποντας τηλεόραση και τρώγοντας τσιπς, εκτός κι αν είσαι καλλιτέχνης και δημιουργείς. Οι υπόλοιποι δώστε ό,τι ορισμό θέλετε στις λέξεις Πόθος, Διασκέδαση, Σεξ και εξωθήστε τον στα άκρα. Η ζωή είναι μικρή, αλλά τέτοιες εποχές μπορείς να την κάνεις να φαίνεται αιώνια, αφού κάθε σου πράξη γίνεται για να εκπληρώσει μια επιθυμία σου. Αν είχε σημασία μόνο το αποτέλεσμα, δεν θα κάναμε ποτέ σεξ για την ευχαρίστηση αλλά μόνο για την αναπαραγωγή. Ξεκόλλα.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)
Όλοι οι φυσιολογικοί –λέμε τώρα– και επιτυχώς κοινωνικοποιημένοι ενήλικες που ζουν στη Δύση –ανάμεσά τους και οι Αιγόκεροι– πιέζονται να κάνουν ταχυδακτυλουργίες ώστε να ισορροπήσουν την προσωπική και την επαγγελματική τους ζωή. Με Πλούτωνα στο ζώδιό σου και πλανήτες στον 4ο οίκο σου, δεν χρειάζεται να δένεται κόμπος το στομάχι σου ούτε το κεφάλι σου να εκραγεί από την ένταση. Να είσαι ευτυχής που έχεις αρκετή ενέργεια ώστε να διεκπεραιώνεις τις ευθύνες σου και τόσο υγιής ώστε να δουλεύεις απρόσκοπτα. Η εργασία και η υγεία χρειάζονται τεράστια βήματα. Εάν ο οργανισμός σου χρειάζεται συντήρηση και προσοχή, ξεκίνα τώρα. Και αφού ξέρουμε πια ότι όλες οι δυσλειτουργίες του σώματος έχουν ψυχολογική αφετηρία, μην αφήνεις προβλήματα σχέσεων άλυτα. (Πότε είπαμε θα καλέσεις κόσμο στο σπίτι σου ως οικοδεσπότης γιατί θέλεις να δεις συγκεντρωμένους τους ανθρώπους που αγαπάς;)   

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)
Ίσως θα σε ευχαριστούσε να μάθεις ότι δεν είσαι πια και δεν θα ξαναγίνεις αυτός/ή που ήσουν κάποτε. Η παρούσα ενσάρκωσή σου είναι πηγή ανακούφισης κι ελπίδας, αφού πετάς τις χειροπέδες που σε κρατούσαν δέσμιο στην προηγούμενη ζωή σου και σε αφήνουν ελεύθερο στην καινούργια, γεμάτη έξαψη πορεία σου. Αυτές είναι φυσικά απόψεις των healers της Νέας Εποχής, που προσπαθούνε να μπαλώσουνε όπως όπως το γεγονός της ταυτόχρονης παρουσίας στο ζώδιό σου του Ποσειδώνα, του Χείρωνα, του Δία και του Βόρειου Δεσμού της Σελήνης, που σου δημιουργούν την αίσθηση ότι ο μισός πετάς ευτυχισμένος προς τη νέα περιπέτειά, ενώ ο άλλος μισός πέφτεις και δεν μπορείς να σηκωθείς όρθιος. Προς το παρόν, πάντως, φαίνεται ότι ζεις κάτι ανάμεσα στα δύο.

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)
Οι δυναμικοί Ιχθύες –φυσικά και δεν είναι όλοι οι Ιχθύες καλλιτέχνες και αλκοολικοί– έχουν μια τεράστια όρεξη για ευημερία – όπως και για οτιδήποτε άλλο επίσης. Και δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην την έχεις, αλλά εφόσον οι διαπροσωπικές/επαγγελματικές σου σχέσεις συνεχίζουν να είναι δύσκολες και να περνάνε από σαράντα κύματα, αισθάνεσαι ανασφάλεια. Πρόσεξε μην αντικαταστήσεις την οικονομική σου αβεβαιότητα με απληστία για να ανεβάσεις την αυτοπεποίθησή σου. Με πλανήτες στον Κριό, κάνε μια προσπάθεια να θυμηθείς ότι πρέπει να συμπεριφέρεσαι στους ανθρώπους που σε ενδιαφέρουν με υπομονή και ευαισθησία. Και δύο πράγματα που χρειάζεται να θυμάσαι είναι ότι: 1) Υπάρχει κάτι που ονομάζεται instant karma, που σημαίνει ότι πόρτα έδωσες, πόρτα θα λάβεις. 2) Σκέψου δύο φορές πού θα ξοδέψεις τα χρήματά σου.  


✽ Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ