Cosmic Telegram

Stardust 418

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου) Φαίνεσαι, κυκλοφορείς, μετράς.

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 418
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
32693-74065.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Τηρουμένων των αναλογιών, η νέα Σελήνη (11/1) μαζί με τον Ερμή και την Αφροδίτη στον Αιγόκερω δείχνουν αν όχι ανάκαμψη στα επαγγελματικά, τουλάχιστον μια ανάσα. Κάτι θετικό συμβαίνει στην επαγγελματική ζωή; Υπάρχει κοινωνική κινητικότητα; Συναντιέσαι με ανθρώπους που μπορούν να επηρεάσουν την εργασία σου; Είσαι κοινωνικά ορατός μέσα από προσκλήσεις ή κοινωνικές εκδηλώσεις; Με κάθε τρόπο, πάντως, βρίσκεσαι στη βιτρίνα της κοινωνικής ζωής. Φαίνεσαι, κυκλοφορείς, μετράς. Όταν σου κάνουν κομπλιμέντα το εννοούν, γι’ αυτό εκτός από το να χαμογελάς ευχαριστώντας καλό θα ήταν –αφού υπάρχει και ο Ερμής στην εικόνα– να ζητήσεις εργασιακή χάρη, να κλείσεις καμιά δουλειά ή να μιλήσεις για δουλειές και ιδέες σου, να επεκτείνεις το δίκτυο των χρήσιμων επαγγελματικών σου γνωριμιών. Καλή η κοινωνική ζωή και οι παρέες, αλλά να κάνουμε και καμιά δουλειά. Υ.Γ. 1. Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα. 2. Ο συνδυασμός σεξ με φίλο δεν είναι ιδανικός. 3. Αν υπάρχει πρόβλημα στη σχέση, μην αφήνεις το σύννεφο να γίνει πυρηνικό μανιτάρι. 4. Δημιούργησε.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Είτε έχεις συμμετάσχει στο ράλι Λισαβόνα-Ντακάρ είτε δουλεύεις σαν χρηματιστής, είσαι κηπουρός ή βρίσκεσαι σε οποιαδήποτε δουλειά, το σίγουρο είναι ότι η επαγγελματική σου ζωή, αλλά και η κοινωνική, βρίσκεται στο προσκήνιο. Φυσικά, ως Ταύρος, καταλήγεις σαν τον Κολόμβο (που είχε ζενίθ στον Ταύρο) να δίνει άλλος το όνομά του σε κάτι που ανακάλυψες, επειδή άργησες προσπαθώντας να αποφασίσεις αν βρήκες κάτι αξίας ή όχι. Πάντως αυτή την περίοδο –και αυτή την εβδομάδα με το εξαιρετικά δυσάρεστο τετράγωνο Κρόνου/Άρη– τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω σου, με τους κριτικούς, το κοινό, αυτούς που σε συμπαθούν, σε αγαπάνε ή σε σιχαίνονται, μαζί με τους περίεργους, να παρακολουθούν αν τα καταφέρνεις επαγγελματικά. Υπάρχουν κάποιοι που λένε ότι είσαι εξαιρετικός επαγγελματίας και άλλοι που προσπαθούν να σηκωθούν απότομα από την άλλη πλευρά της τραμπάλας για να σε δουν να τσακίζεσαι. Από πλευράς σου αυτό που χρειάζεται να αποδείξεις είναι ότι κάνεις καλά τη δουλειά σου, ότι εξελίσσεσαι και ότι δεν προσπαθείς να τρίψεις την τυχόν επιτυχία σου στα μούτρα κανενός. Και για να μην κοροϊδευόμαστε, αυτή την εποχή της κρίσης το να επιβιώνεις επαγγελματικά είναι ήδη τεράστια νίκη.

 

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Ο Άρης στο φιλικό σου Υδροχόο  είναι ένας καλός οιωνός που φέρνει συζητήσεις και αποφάσεις για ταξίδια στο εξωτερικό, για εκπαίδευση, για μετακινήσεις, για ενδιαφέρουσες συναντήσεις. Οτιδήποτε σχετίζεται με εξωτερικό –από δουλειές μέχρι σπουδές– τώρα μπορείς να το κινήσεις, να το συζητήσεις, να το προγραμματίσεις ή να το κάνεις πράξη. Πριν ο Άρης περάσει στο επόμενο ζώδιο, τους Ιχθείς που για σένα συμβολίζουν το επαγγελματικό στάτους, και σε πιέσει, καλό θα ήταν τώρα που τα πράγματα είναι ευνοϊκά να δυναμώσεις την επαγγελματική σου θέση ή να βρεις τρόπους εξέλιξης, πριν το κάνεις αναγκαστικά και μερικές φορές επώδυνα. Σε διαφορετικό μήκος κύματος οι πλανήτες Αφροδίτη και Ερμής, συν μια νέα Σελήνη (11/1) στον Αιγόκερω, φέρνουν στην προσοχή σου θέματα που σχετίζονται με την οικονομική σου ευημερία. Ο οικονομικός σου προϋπολογισμός μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας ήδη κινδυνεύει επιπλέον από δάνεια, κάρτες, ασφάλειες κ.λπ. κ.λπ. και τώρα από έκτακτα έξοδα που δεν έχεις υπολογίσει. Επίσης η δουλειά –ναι, τώρα μπορείς να είσαι έξτρα δημιουργικός– μπορεί να σε ξεκολλήσει από προσωπικά άγχη, ή προβλήματα σχέσεων, αλλά τα τραύματα δεν κλείνουν όσο αποφεύγεις να τα αντιμετωπίσεις κατάματα. Χρειάζονται χρόνο και οικειότητα. Κι αυτή την εποχή τα έχεις – σίγουρα την οικειότητα.  

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Ναι, απέναντί σου –στον Αιγόκερω– υπάρχει ο Πλούτωνας, που δύσκολα παλεύεται και που όταν σε αγγίξει σου αλλάζει για πάντα τη ζωή. Είτε δημιουργικά –γάμος, επαγγελματική ανέλιξη, δυνατές συνεργασίες, επαγγελματική αυτάρκεια, σχέσεις ζωής– είτε επώδυνα – επαγγελματική πτώση, διαζύγιο, ερωτικές ιστορίες που τελειώνουν, δύσκολες συνεργασίες. Όμως αυτή την εποχή στον Αιγόκερω βρίσκεται η Αφροδίτη, ο Ερμής και γίνεται μια νέα Σελήνη (11/1). Σαν να χαλαρώνουν τα επαγγελματικά άγχη (λέμε, τώρα), σαν να ισιώνουν τα αισθηματικά, σαν κάτι να γίνεται στις σχέσεις και δεν είναι βάρος ή ακόμα καλύτερα οι σχέσεις βγαίνουν σε ξέφωτο. Σε όποια κατάσταση κι αν είσαι, ο καιρός αυτή την εποχή είναι αίθριος. Εντάξει, ο Άρης στον Υδροχόο σού αδειάζει την τσέπη, αλλά σου ανεβάζει και την ερωτική λίμπιντο – μπορεί το χρήμα να φεύγει, αλλά το σεξ μπορεί να το υποκαταστήσει ικανοποιητικά. Α, επίσης δεν είναι σπάνιο μια σχέση να πηγαίνει κατά διαβόλου, αλλά το σεξ να είναι καλύτερο από ποτέ. Σε κάθε περίπτωση η ενεργοποίηση του 7ου ηλιακού σου οίκου δηλώνει ότι στα αισθηματικά υπάρχει σπίθα, αν είσαι μόνος/η και ψάχνεσαι βγες έξω από το σπίτι γιατί αυτή η περίοδος είναι από τις εποχές που μπορούν να συμβούν τα πάντα. Υ.Γ. Δεν είναι εποχή για να κλειστείς στο σπίτι σου. Γιατί ΚΑΙ επαγγελματικά τα πράγματα τρέχουν.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Σημαντικό διάστημα. Και συντροφικά. Και επαγγελματικά. Και κοινωνικά.  Όποια ενδιαφέρουσα και σημαντική σχέση έχει προβλήματα –κάθε είδους– τώρα με το δύσκολο τετράγωνο Άρη/Κρόνου φαίνονται. Κάποιες από αυτές ίσως φτάσουν και σε σύγκρουση – μερικές φορές είναι αναπόφευκτη και ζωτικής σημασίας: αν έχουμε αντιθέσεις, παράπονα, γκρίνιες, αδιέξοδα, αν έχουμε χτυπήσει τοίχο, καιρός να μιλήσουμε δυνατά για να βρούμε αν έχουμε πεδίο συνεννόησης, βελτίωσης ή έχουμε φτάσει στο σημείο χωρίς γυρισμό. Μπορείς να είσαι συμβιβαστικός και χαμηλών τόνων, αλλά δεν είναι καλή ιδέα να αποσιωπήσεις τυχόν διαφορές κρύβοντάς τις κάτω από το χαλί. Το «αργότερα» είναι τώρα. Όσο και αν δεν πιστεύεις τα λόγια –όταν το θέλεις είσαι εξαιρετικά πειστικός–, χρειάζεται να κάνεις μια απόπειρα να αρθρώσεις τις απόψεις σου και να ακούσεις προσεκτικά τον άλλο. ΝΑΙ, έχουν και οι άλλοι παράπονα, δημιουργείς κι εσύ ερωτηματικά στους άλλους. Κατά τα άλλα η εργασιακή ρουτίνα είναι ευχάριστη, υπάρχουν κάποιες θετικές (;) αλλαγές στη δουλειά κι αν έχεις ένα έργο/προτζεκτ/εργασία/σπουδές, οτιδήποτε να τελειώσεις ή να ασχοληθείς, κάνε το αυτό το μήνα. Υ.Γ. Α, σώμα και υγεία είναι στις προτεραιότητες. Κόψε κάπνισμα, ξεκίνα δίαιτα, πήγαινε γυμναστήριο.   

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Εντάξει, η δουλειά ποτέ δεν τελειώνει για έναν Παρθένο, αλλά η διασκέδαση, η ερωτική διαθεσιμότητα, η δημιουργία για τη δημιουργία, η χαρά και μόνο να υπάρχεις ανάμεσα σε αυτούς που αγαπάς, η επιθυμία που σε κάνει να ονειρεύεσαι για πάντα μαζί; Οπότε, προσπερνώντας τον εργασιακό σκόπελο, μείνε στην ασίγαστη επιθυμία να μαγευτείς και να μαγέψεις, να τρελάνεις και να τρελαθείς, να απογειωθείς και να απογειώσεις. Μα οι άνθρωποι και η ζωή δεν είναι τέλεια, χρειάζονται επισκευές – πόνο, κούραση, αυταπάρνηση, προσπάθεια, ιδρώτα. Πάλι τα ίδια; Αφροδίτη, Ερμής και νέα Σελήνη στον Αιγόκερω (11/1) σου λένε  αφέσου… παραδόσου… γοητεύσου… Η δουλειά είναι πάντα εκεί και θα είναι. Οι ωραίες στιγμές χάνονται, είναι αέρας που σου χαϊδεύει την καρδιά. Δεν είναι ώρα για κριτική και μαστορέματα, αλλά για δημιουργία, όνειρα και ΕΡΩΤΑ. Ερωτεύσου. Ξαναερωτεύσου. Πάλι. Σαν να είσαι έφηβος.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Όποια κι αν είναι η πραγματικότητά σου το μυαλό σου φαντασιώνει ότι τα καλύτερα πράγματα συμβαίνουν έξω από αυτό: οι άνθρωποι που θέλεις να γνωρίσεις είναι έξω, το παιχνίδι είναι εκεί έξω, το σεξ επίσης – ακόμα κι αν έχεις σύντροφο και ο σύντροφος βρίσκεται σπίτι μαζί σου. Έχεις τόσο ανάγκη να μηδενίσεις το κοντέρ και να ξαναρχίσεις τη ζωή σου σαν έφηβος που πάει στο πρώτο του πάρτι, που μεθάει με μια γουλιά και επαναστατεί σε όποιον πάει να τον πατρονάρει. Θα μπορούσες να τινάξεις τα πάντα στον αέρα – πολλοί Ζυγοί το κάνουν με τον Ουρανό στον Κριό. Αν δεν έχεις συναισθηματικούς δεσμούς, αν δεν βρίσκεσαι σε σχέση, τότε τα πράγματα αλλάζουν. Μπορείς να βγεις έξω να διασκεδάσεις, να ερωτευθείς, να τρελαθείς, να πιεις παρά πάνω, να στύψεις τη ζωή. Για όλους: Αν δεν υπάρχει δέσμευση σε μια σχέση, καλύτερα να μην υπάρχει σχέση.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Το τετράγωνο Άρη (στον Υδροχόο) και Κρόνου (στον Σκορπιό) χρωματίζει την εβδομάδα από τις αρχές της. Τι συμβαίνει στην ψυχή, την καρδιά και το κεφάλι σου είναι κατά πάσα πιθανότητά άγνωστο ακόμα και στους πολύ κοντινούς σου ανθρώπους. Ίσως να μην το ξέρει καν αυτός ή αυτή που μοιράζεστε το ίδιο κρεβάτι. Γιατί η αλήθεια είναι ότι η απάντηση στην ερώτηση «τι θα κάνω με τη ζωή μου;» αξίζει όσο και μια διά βίου εξασφαλισμένη εργασιακή θέση. Η πίστη στον εαυτό σου, στις δυνάμεις σου, στην ίδια τη ζωή δοκιμάζονται και επειδή είσαι έτοιμος να στραγγαλίσεις όποιον τολμήσει να αγνοήσει τον αγώνα που δίνεις για νόημα και απαντήσεις, κρατάς την τρικυμία που νιώθεις για σένα και μόνο. Με δυο λόγια ο άξονας Οικογένεια/Επαγγελματική ζωή ταρακουνιέται κι εσύ πρέπει να κρατηθείς όρθιος. Σε αυτό βοηθάνε και οι πλανήτες στον Αιγόκερω, Αφροδίτη, Ερμής και μια νέα Σελήνη (11/1) που σε κάνουν όταν βρίσκεσαι με κόσμο χαλαρό, άνετο, κοινωνικό, ομιλητικό. Είναι αναζωογονητικό να ξεχνιέσαι μέσα στους ανθρώπους και τις παρέες, ή να μιλάς για επαγγελματικές προοπτικές, σχέδια και σπουδές ή μετακομίσεις. Μπορεί εσωτερικά να παραπαίεις, αλλά εξωτερικά το έντονο ταμπεραμέντο σου δεν προδίδει τίποτα. Αν έβρισκες και τη φλόγα σε έναν άνθρωπο, ή ένα όνειρο, που θα σου ζέσταινε την καρδιά…

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Η ζωή μπορεί απλώς να κυλάει – χωρίς φανφάρες, χωρίς υψηλές προσδοκίες, χωρίς εντάσεις. Σηκώνεσαι το πρωί, πας στη δουλειά, γυρνάς, μετά βλέπεις κανένα φίλο, βγαίνεις καμιά βόλτα με αυτόν ή αυτήν που αγαπάς, ή χωρίς, τηλεφωνάς, κλείνεις κανένα επαγγελματικό ραντεβού, κάνεις πιθανώς σχέδια, ή δουλεύεις πάνω σε ένα εργασιακό πλάνο, πας το αυτοκίνητο για σέρβις, πας για μπίρες με κάποιο συνάδελφο, μερικές φορές τσακώνεσαι χωρίς να το εννοείς με κάποιον δικό σου, διαβάζεις ένα βιβλίο, βλέπεις καμία σειρά, σκέφτεσαι ότι δεν έχεις λεφτά, έχεις τα μάτια ανοιχτά για μια δεύτερη δουλειά… Ναι, εντελώς αντι-Τοξοτική περίοδος. Φυσικά, αφού οι πολλοί πλανήτες, μαζί με μια νέα Σελήνη (11/1), βρίσκονται στον πρακτικό, οργανωτικό, περιοριστικό, πειθαρχημένο Αιγόκερω και μιλάνε για οικονομική ασφάλεια και πρακτικότητες. Άρα αυτή την ήσυχη, σχετικά αδιατάρακτη περίοδο μάζεψε το μυαλό σου, οργάνωσε τη ζωή σου, κοίτα την τσέπη σου, αφοσιώσου στη δουλειά. Ναι, η κανονικότητα μερικές φορές είναι πιο σέξι από μια αναρρίχηση στον Όλυμπο.     

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Και μια νέα Σελήνη στο ζώδιό σου (11/1), και ο Ερμής εδώ, και η Αφροδίτη εδώ. Αυτό σημαίνει κίνηση με ευνοϊκό άνεμο. Σαν να κάνεις σκι χρόνια και τα σλάλομ σου είναι επιδέξια. Όποιος βασικός τομέας της ζωής σου χρειάζεται φόρα, δώσ’ τη του αυτή την περίοδο. Μιλάς και σε ακούνε. Προτείνεις και πείθεις. Ζητάς και σου δίνεται. Σου μιλάνε και δείχνεις ενδιαφέρον. Δηλαδή οι δίαυλοι επικοινωνίας είναι ανοιχτοί και ξεκάθαροι, είσαι σε φάση γενναιοδωρίας (ψυχικής τουλάχιστον), σκύβεις στα προβλήματα των άλλων, προσπαθείς να καλυτερεύσεις τη ζωή  αυτών που αγαπάς ή σε ενδιαφέρουν και σε ανταπόδοση οι άλλοι νοιάζονται για σένα. Επίσης: με ανεβασμένα τα επίπεδα του ναρκισσισμού –δεν πειράζει καθόλου– θέλεις να μην περνάς απαρατήρητος. Όταν σε κάποιες στιγμές η διάθεση πάει να χαλάσει, να θυμάσαι ότι δεν περνάς. Τέλος, αναλαμβάνεις κάτι καινούργιο εργασιακά, ξεκινάς κάτι ή ψάχνεις τρόπους να εξελιχτείς ή επαγγελματικά να διεκπεραιωθείς; Μια χαρά. Ανέβα στο κύμα. Υ.Γ. Το θέμα είναι –τι άλλο;– τα οικονομικά. Πφφφφ…

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Είναι μια δύσκολη εβδομάδα: το τετράγωνο Άρη (στον Υδροχόο) και Κρόνου (στον Σκορπιό) σηματοδοτεί ένταση, κρίση, πίεση ή αποφάσεις που χρειάζεται να δρομολογηθούν κι αφορούν την επαγγελματική κατά κύριο λόγο ζωή σου που ακολουθούνται από πιθανές προσωπικές ή οικογενειακές ανακατατάξεις. Είτε με γεγονότα είτε με σημεία ή ενδείξεις, ίσως σου δοθεί η ευκαιρία να διαπιστώσεις κατά πού πάνε τα επαγγελματικά σου, αν πρόκειται να υποστούν δυσάρεστες διαφοροποιήσεις, κατά πού φυσάει ο άνεμος ή εν πάση περιπτώσει να σκεφτείς τα επόμενα επαγγελματικά σου βήματα. Άρης και Κρόνος θέλουν πράξεις που, αν δεν αναλάβεις εσύ την πρωτοβουλία τους, σου επιβάλλονται από τους άλλους. Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι κοιτάς τις σχέσεις που σε ενδιαφέρουν, επαγγελματικά και αισθηματικά ή προσωπικά, και εξετάζεις σε τι κατάσταση βρίσκονται. Έχουν μέλλον; Υπάρχει δυνατότητα εξέλιξης; Σου δημιουργούν ασφάλεια; Μπορείς να ποντάρεις και να βασίζεσαι σε αυτές; Αν ναι, πράξε τα δέοντα για τη σταθεροποίησή τους. Αν όχι, σκέψου τις εναλλακτικές. Λύσεις χρειάζεσαι, όχι θεωρία.

 

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Φίλοι, όνειρα, κοινά σχέδια, μαζί – αυτό είναι το μήνυμα της νέας Σελήνης (11/1) στον Αιγόκερω, που βρίσκονται ήδη η Αφροδίτη και ο Ερμής. Μαζί θα κατακτήσουμε τον κόσμο, οι παρέες φτιάχνουν ιστορία, έλα να ερωτευθούμε το κοινό μας μέλλον, όλοι μαζί να δημιουργήσουμε το γενναίο, καινούργιο κόσμο. Ναι, αν δεν αγαπήσεις τον κόσμο όπως είναι, πώς θα μπορέσεις να τον αλλάξεις; Κοινές προσδοκίες και όνειρα, κοινό παρόν και μέλλον, ομαδικές προσπάθειες, κανείς μόνος του, αλληλοβοήθεια, αλληλεγγύη, σαν Ιχθύς εμπνέεσαι από τα ιδανικά και το κοινό πεπρωμένο που ψάχνει μέσα από τη δημιουργικότητα και τα αισθήματα να αγγίξει το άπειρο. Εσύ είσαι Όλοι και Όλοι είναι Εσύ. Δεν έχει σημασία πόσες φορές έχεις απογοητευτεί, πόσες φορές τα όνειρά σου έπεσαν σε βράχια, γιατί ήσουν, είσαι και θα είσαι πάντα ιδεαλιστής. Ένας γνήσιος αλτρουιστής που επιθυμεί να κάνει καλύτερη τη ζωή των άλλων και σε προσωπικό επίπεδο να αγαπηθεί βαθιά. Και οι δύο πόρτες είναι τώρα ανοιχτές.  

* Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων  θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ