Cosmic Telegram

Stardust 387

Κριέ, το σύμπαν σου δίνει το Όσκαρ

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 387
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
21412-47713.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)  

Δεν ξέρω αν θα σου το δώσει και η Ακαδημία Κινηματογράφου, αλλά το σύμπαν σού δίνει το Όσκαρ  δεύτερου ρόλου για την καταπληκτική δουλειά που κάνεις όλο αυτό το διάστημα. Επίσης σου δίνεται και το Μετάλλιο Ανδραγαθίας μόνο και μόνο για τα κότσια που επιδεικνύεις αντιμετωπίζοντας κάθε είδους αντιξοότητες, διαψεύσεις και μπουγέλα. Ευτυχώς που η Αφροδίτη βρίσκεται στους Διδύμους, βοηθώντας σε να ανακτήσεις το χαμένο χαμόγελό σου και να συναντήσεις χωρίς άγχος και τύψεις κάποιους φίλους εκτός δουλειάς, καθώς ο Άρης βρίσκεται πάντα στην Παρθένο –ευτυχώς πλέον σε ευθεία πορεία– και η εργασία παραμένει προτεραιότητα. Με δύο λόγια: αντιλαμβάνεσαι και πάλι ότι, ναι, η ζωή είναι υπέροχη, ότι θα μπορούσες να ερωτευτείς αν το ήθελες και ότι λίγη διασκέδαση μπορεί να μη σου λύνει τα προβλήματα αλλά σε κάνει να αισθάνεσαι ζωντανός. Όσο κι αν ο Κρόνος συνεχίζει να σου βάζει τρικλοποδιές στις σχέσεις, εσύ θα κάνεις γνωστό στον κόσμο ότι είσαι ΠΟΛΥ εδώ και ΠΟΛΥ ανάμεσά μας.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)  

Οι διελεύσεις του Δία στο ζώδιό σου και του Άρη στην Παρθένο σού δίνουν επιτέλους απερίσπαστα και χωρίς βραχυκύκλωμα τον ούριο άνεμο που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις το επαγγελματικό ταξίδι που έχεις επιλέξει, να μπεις στην πόρτα που έχει ανοίξει χωρίς να φοβάσαι ότι από πίσω παραμονεύει κενό ή να ολοκληρώσεις θεαματικά κάτι που σε ενθουσιάζει. Επίσης:  ο έρωτας δίπλα στη λέξη έλεγχος δεν σου είναι άγνωστος συνδυασμός, αλλά όταν είσαι το αντικείμενο μιας τέτοιας κατάστασης ε, τότε αισθάνεσαι τουλάχιστον άβολα. Ο έρωτας λοιπόν  είναι παράξενη ιδέα, η ανθρώπινη καρδιά έχει πολλά δωμάτια και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αγαπάς. Καιρός να εμπλουτίσεις την άποψή σου γι’ αυτόν. Υ.Γ. Με την Αφροδίτη στο 2ο οίκο του κανένας Ταύρος δεν πρόκειται να πάθει καταναλωτική κρίση συνείδησης στο σούπερμάρκετ αν τύχει και στο καρότσι του βάλει κατά λάθος δύο-τρία διαφορετικά είδη μαγιονέζας. Τέτοιου είδους απληστία μπορεί να συγχωρεθεί, αλλά αυτό που είναι ασυγχώρητο είναι να προσπαθείς να επιβάλεις τις δικές σου αξίες στους γύρω σου χωρίς να υπολογίζεις τις δικές τους  ανάγκες.

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου) 

Και τη στιγμή ακριβώς που ήσουν έτοιμος να πεις «μέχρι εδώ ήταν, δεν την παλεύω άλλο», ο Άρης γυρίζει σε ορθή πορεία ενώ η Αφροδίτη συνεχίζει την πορεία της στο ζώδιό σου και επιστρέφεις στη Ζωή και οι ελπίδες ανανεώνονται. Δεν λύνονται αυτομάτως όλα τα προβλήματά σου, αλλά τουλάχιστον δεν νιώθεις  σα να παίζεις τυφλόμυγα στο σκοτάδι, χτυπώντας σε κάθε γωνία. Φυσικά με τον Νότιο Δεσμό της Σελήνης στο ζώδιό σου και τον Βόρειο στον Τοξότη υπάρχουν ανθρώπινες παγίδες που σου κουνάνε την ουρά και ξαφνικά δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς τους άλλους. Ή μάλλον χωρίς τον Ένα ή τη Μία και είτε βγαίνεις για κυνήγι είτε ανανεώνεις το ενδιαφέρον σου για αυτόν ή αυτή που είστε μαζί. Με λίγα λόγια, έχεις ανάγκη να ξεσκάσεις, να ελαφρύνεις, να κυκλοφορήσεις, να μάθεις τα νέα και να διαδόσεις τα νέα και εάν είσαι σε διάθεση –που είσαι– να αφεθείς σε μια ρομαντική περιπέτεια και να φωνάξεις δυνατά «Έι, ακούτε; Δεν ξεμπερδεύετε εύκολα με μένα ούτε με τις επιθυμίες μου ούτε με την τρέλα μου.  Ι am back!».

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου) 

Μεγαλώνω δεν σημαίνει γίνομαι κυνικός και αναίσθητος στις επιθυμίες των άλλων ή ότι παίζω παιχνίδια εξουσίας ώστε να δημιουργώ εξάρτηση στον άλλο,  ή ότι αφήνομαι να κακοπερνάω επειδή φοβάμαι να μείνω μόνος και να ξαναπροσπαθήσω. Εσύ ιδιαίτερα ως Καρκίνος ξέρεις ότι πρέπει να είμαστε ευαίσθητοι όχι μόνο σε αυτό που είναι καλύτερο για τον εαυτό μας αλλά και σ’ αυτό που είναι καλό και για τους άλλους και πιο συγκεκριμένα για τον άνθρωπο που μοιράζεσαι τη ζωή σου ή θέλεις να μοιραστείς τη ζωή σου. Αυτό είναι αλήθεια και σε αφορά ιδιαίτερα τώρα που ο 12ος οίκος σου είναι ενεργοποιημένος από την Αφροδίτη. Σε πιο ευρεία βάση θυμήσου αυτό που έλεγαν οι γονείς μας και τώρα ίσως καταλαβαίνουμε καλύτερα: «να είσαι χρήσιμος στην κοινωνία». Έτσι θα πρέπει να συνεισφέρεις σε αυτήν ό,τι διαθέτεις και να βοηθήσεις χωρίς να παραπονιέσαι και να γκρινιάζεις ότι οι άλλοι σε χρησιμοποιούν. Και πιο απλά: κάθε φορά που ο εγωισμός σου θα κυριαρχεί θα τρως ένα ηχηρό χαστούκι από το σύμπαν. Τελεία. 

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Όταν υπάρχει κινητικότητα στον 11ο οίκο μας ίσως νιώθουμε σα βάρκα αντίθετη στο ρεύμα. Όταν πρόκειται όμως για την Αφροδίτη στους Διδύμους, μας πάει εκεί που θέλουμε κι ας μην το ξέρουμε. Μια ερώτηση πριν προχωρήσουμε: είναι αλήθεια ότι περνάει από το μυαλό σου η σκέψη ότι δεν θέλεις να δεσμευτείς με οτιδήποτε ή με οποιονδήποτε επειδή στην επόμενη γωνία σε περιμένει κάτι καλύτερο ή κάποιος καλύτερος/η; Αν ναι, με τον Ουρανό στον Κριό τέτοιες σκέψεις θα γίνουν συχνότερες, όπως και η ανάγκη να επαναπροσδιορίσεις τους επαγγελματικούς και προσωπικούς σου στόχους. Ταυτόχρονα, με τον Δία στον Ταύρο, εάν έχεις ανοιχτό μυαλό διακρίνοντας τις απεριόριστες δυνατότητες που υπάρχουν στο σύμπαν κανένα από τα ύπουλα κόλπα της ζωής δεν θα σε στριμώξει στο καναβάτσο. Εκμεταλλεύσου την κινητικότητα και οραματίσου τον εαυτό σου στην κορυφή  του κόσμου. Είναι εποχή υψηλών ελπίδων και οξυμμένης αντίληψης. Μη θολώνεις το μυαλό σου με γκρίνια και προχώρα – ακόμα κι αν στις τσέπες σου δεν έχεις ούτε ένα ευρώ.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)  

Σκέφτεσαι ότι ξοδεύεις πολλή ενέργεια σε μια δουλειά που αν την σκεφτείς σοβαρά σου ’ρχεται να κάνεις «μπλιαχ»; Φυσικά μπορείς να αρνηθείς τα πάντα συνεχίζοντας να δουλεύεις 14 ώρες το 24ωρο ή να μιλήσεις για την κρίση που σε εξαναγκάζει να βάλεις νερό στο κρασί σου, ή να σκεφτείς δέκα διαφορετικές δικαιολογίες για να μη σκεφτείς ότι ακόμα κι αν σταματούσες αύριο τη δουλειά που κάνεις δεν ξέρεις τι θα ’θελες να κάνεις. Αν, από την άλλη, ανήκεις σε αυτούς που δουλειά, προσδοκίες και επιδιώξεις ταυτίζονται, τώρα που ο Άρης γυρίζει  σε  ορθή πορεία μετά από μήνες που αισθανόσουν ακινητοποιημένος και όλα εξελίσσονταν μετ’ εμποδίων ή καθόλου, μπορείς να τρέξεις με δύναμη, φόρα και θάρρος στον επαγγελματικό στίβο που ξαναπαίρνει φωτιά. Ακόμα: μπορείς να στρέψεις την προσοχή σου στα ερωτικά κολακευμένος που υπάρχουν άνθρωποι που σε θαυμάζουν. Η πραγματικότητα όταν έχεις κέφια δεν είναι καθόλου βαρετή. Αντίθετα, μπορεί να γίνει πηγή ευχαρίστησης. Κυρίως μάλιστα αν όπως τώρα υπάρχουν και ενδιαφέροντες άνθρωποι γύρω σου.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου) 

Πριν διαβάσεις άλλη λέξη σταμάτα για ένα λεπτό και ανάπνευσε. Κλείσε τα μάτια σου και πάρε μια γεμάτη, μακριά, βαθιά, χαλαρωτική αναπνοή. Αυτό είναι και το μήνυμα αυτής της περιόδου. Με τον Άρη,  από τη μία πλευρά, σε ορθή πορεία πάνω από το κεφάλι σου, υπάρχει το δέος της καθημερινότητας και της εργασίας που σε τρελαίνουν και από την άλλη πλευρά υπάρχει  η Αφροδίτη στους Διδύμους που σου δημιουργεί τη διάθεση να μπεις στον καθρέφτη, σαν την Αλίκη, για να ανακαλύψεις τον κόσμο από την ανάποδη – γιατί από την καλή μάλλον έχει πολλά προβλήματα. Πάντως η αλήθεια είναι ότι η περίεργη (τι υπονοούμενο!) εποχή που ξεκίνησε στα τέλη Ιανουαρίου και κράτησε μέχρι τις 14/4 τελείωσε. Αν τον προηγούμενο καιρό είχες πέσει σε κενά αέρος πιστεύοντας ότι δεν θα πατήσεις ποτέ πια σε σταθερό έδαφος, ε, θα πρέπει ήδη κοιτάζοντας προς τα επάνω να βλέπεις ξανά τα άστρα στον ουρανό. Δεν υπάρχει λόγος να αμφιβάλλεις για την ευφυΐα σου, τα ταλέντα σου και το όραμά σου. Όταν αποδεχθείς ότι διαθέτεις και τα τρία, τότε τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου) 

Με τον Κρόνο στον Ζυγό, από τη μία πλευρά, και τον Δία από την άλλη, έχεις αντιληφθεί κάτι που δεν σε ξαφνιάζει ούτως ή άλλως: ότι αυτό που κάποτε υπερφίαλα ονομαζόταν «καριέρα» μπορεί να φτιαχτεί ή να διαλυθεί σε ένα λεπτό. Τέτοιου είδους μεταβολές είναι μέρος της ζωής ενός Σκορπιού, της ζωής σου. Έχεις. Δεν έχεις. Είσαι. Δεν είσαι. Δεν έχεις. Έχεις. Δεν είσαι. Είσαι. Υπάρχουν περιπτώσεις πανίσχυρων διευθυντών που απολύονται χωρίς καμιά προειδοποίηση και κοινών υπαλλήλων που τους δίνεται μια τέτοια σπουδαία ευκαιρία στη μέση του πουθενά που φοβούνται ότι δεν θα μπορέσουν να την φέρουν εις πέρας. Το μόνο που μπορείς να κάνεις όλη αυτή τη περίοδο είναι να σηκώνεσαι από το κρεβάτι, να σιδερώνεις τα ρούχα σου, να χτενίζεις τα μαλλιά σου και να βγαίνεις από το σπίτι όμορφος για να συναντήσεις όσο περισσότερους ανθρώπους μπορείς. Στόχος μια επαγγελματική ευκαιρία. Ο υπέροχος ερωτικός Άλλος. Ένας νέος δρόμος. Μια νέα αρχή.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου) 

Όταν διελαύνει η Αφροδίτη, διελαύνει τους Διδύμους. Mπορείς να περιμένεις με αυξημένη αισιοδοξία ότι οι διαπροσωπικές σου σχέσεις θα ανθίσουν, οι εντάσεις θα καταλαγιάσουν και εκεί που υπήρχαν δυσκολίες στις σχέσεις, ή στη μία σχέση που σε ενδιαφέρει, θα αρχίσουν να υποχωρούν. Ταυτόχρονα ο Άρης σε ορθή πλέον πορεία στην Παρθένο, που για σένα συμβολίζει τον τομέα της καριέρας, συνεχίζει να σε πιέζει να δουλέψεις υπερεντατικά, χωρίς τις παρενέργειες ωστόσο της προηγούμενης εποχής. Η μόνη προειδοποίηση είναι να μην παρασύρεσαι από παιχνίδια εξουσίας που κάποιοι ηλίθιοι εκτός τόπου και χρόνου συνεχίζουν να παίζουν στις δουλειές. Αυτό που σε ενδιαφέρει είναι είτε να εξελιχθείς επαγγελματικά (μπορείς) είτε να σταθεροποιηθείς επαγγελματικά (μπορείς) ή αν ψάχνεσαι εργασιακά να δραστηριοποιηθείς. Ενώ όλοι πιστεύουν ότι ως Τοξότης θα προτιμήσεις μια ερωτική περιπέτεια, στην πραγματικότητα η μάχη της καριέρας θα υπερισχύσει. Αλλά και πάλι: εσύ βρίσκεσαι στη θέση του οδηγού. 

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου) 

Εάν πιστεύεις ότι ο Θεός, το Σύμπαν ή η Ανώτερη Δύναμη σε έχουν υπό τη προστασία τους –και με τον Άρη στον 9ο οίκο σου και σε ορθή πλέον πορεία– τότε η κακόπιστη κριτική, οι  εκνευριστικές υποδείξεις και οι άστοχες παρατηρήσεις για τη δουλειά σου δεν θα σε ενοχλήσουν, οπότε άσε τους ενδιαφερόμενους να ελέγξουν και να πουν ό,τι θέλουν γι’ αυτό που κάνεις. Ο Άρης μπορεί ακόμα να σε βοηθήσει ώστε να ανεχτείς μερικούς επιθετικούς ανθρώπους που θέλουν να σε παγιδεύσουν και να αδιαφορήσεις για άλλους τόσους που θέλουν να σε χειραγωγήσουν. Εννοείται ότι καθετί που σχετίζεται με διαφήμιση, εξωτερικό, σπουδές, μίντια, εκδόσεις, μετακινήσεις και δίκες δέχεται καλές επιρροές. Το ενδιαφέρον όμως επικεντρώνεται στον Δία στον Ταύρο που μπορεί πιο άνετα να σου προσφέρει ένα μπουκέτο ευκαιριών που σχετίζονται με Δημιουργικότητα, Έρωτα, Παιδιά και νύχτες με σεξ.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Κρίση ξεκρίση, love is in the έαρ και η Αφροδίτη βρίσκεται στους Διδύμους, δηλαδή εκεί που ο έρωτας σού στήνει παγίδες, σε ξεμυαλίζει και η επιθυμία σε κάνει να  ξεκουμπώνεις ένα-δύο κουμπιά παραπάνω για να στείλεις το μήνυμα προς κάθε ενδιαφερόμενο. Φυσικά και κάποιοι Υδροχόοι θα ερωτευθούν – ο έρωτας κληρώνει κάθε μέρα. Κάποιοι άλλοι –και με την αρωγή του Δία στον Ταύρο– θα έρθουν τόσο κοντά που θα γεννήσουν το μέλλον τους – κυριολεκτικά. Και πολλοί, πάρα πολλοί σκέφτονται  ότι Ζεις Μονάχα Μια Φορά και λένε: «Δεν με παρατάτε με τα λεφτά, τους λογαριασμούς, την ανασφάλεια και το αύριο, θέλω να ζήσω και θέλω να ζήσω τώρα». Να μη διασταυρωνόταν η Αφροδίτη με τον Άρη για να σου θυμίσουν ότι τα καλύτερα πράγματα στη ζωή δεν είναι δωρεάν κι ότι ο αθώος που ερωτεύεσαι και σε ανεβάζει στην έκσταση μπορεί το ίδιο εύκολα να είναι Δούρειος Ίππος. Αν και είναι εποχή για να ζήσεις όπως ήθελες,  θυμήσου ότι το «για πάντα» χρησιμοποιείται ποιητική αδεία.

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)  

Σχέσεις. Έχω και τσακώνομαι, δεν έχω και επιθυμώ, βαριέμαι και χωρίζω, απαιτώ και δεν έχω, ψάχνομαι ενώ έχω, συγκρούομαι και τρελαίνομαι, υπάρχει νηνεμία και μου τη σπάει, πού πήγε το πάθος, πού είναι το λάθος, γιατί είμαστε μαζί, γιατί δεν είμαστε μαζί. Σχέσεις, σχέσεις, σχέσεις.  Πφφφφ… Ο Άρης σε ορθή πορεία ξανά, στην Παρθένο: τα πράγματα είναι απλά πια και στην τελική ευθεία. Και τώρα οι Δύο σας χωρίς παράσιτα, παρεμβολές και ασυνεννοησίες. Δηλαδή: Εσύ και Αυτός ή Αυτή, Εσύ χωρίς Αυτόν ή Αυτή. Θέλεις να είσαι μαζί και είσαι,  δεν θέλεις να είσαι μαζί και δεν είσαι. Δεν έχεις και ψάχνεσαι, δεν έχεις και δεν θέλεις να έχεις. Μπορεί να σου πάρει λίγο χρόνο μέχρι να χωνέψεις αυτή την ιδέα, αλλά με την Αφροδίτη στους Διδύμους έχεις να κερδίσεις πολλά από τη συνεργασία/σχέση/ συναναστροφή με ανθρώπους που σου είναι χρήσιμοι, αγαπητοί και εκεί όταν τους θέλεις. Υ.Γ. Να σου υπενθυμίσω ότι  κάθε πληγή στην αυτοπεποίθηση και κάθε τρύπα στην καρδιά σου μπορούν να ιαθούν. It takes two όμως.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ