Cosmic Telegram

Stardust 383

Προβλέψεις 12-19/3

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 383
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
20721-46019.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Μετά  –ή ταυτόχρονα με– το συμπαντικό σφυροκόπημα του Κρόνου, του Πλούτωνα, του Ουρανού, αντιμετωπίζεις ΚΑΙ τον Ερμή, που σε αποσυντονίζει, σε μπερδεύει, μειώνει την κρίση σου, σε κάνει οξύθυμο, παρορμητικό, κατηγορηματικό – με λίγα λόγια, σε θολώνει. Αν και μια συνετή επιλογή θα ήταν να γίνεις φυτό εσωτερικού χώρου ελαττώνοντας τη δημόσια παρουσία σου στο ελάχιστο, δουλειά και εκκρεμότητες σε υποχρεώνουν να είσαι έξω από το σπίτι. Επίσης χρειάζεται να αντιληφθείς ότι πρέπει να κόψεις κάποιες βλαπτικές συνήθειες, να ελαττώσεις κάποιες συναναστροφές, ή να αλλάξεις κάποιες εργασιακές τακτικές τις οποίες κάθε φορά που είσαι υποχρεωμένος να αντιμετωπίσεις παθαίνεις κράμπες στο στομάχι. Είτε πάντως ανήκεις στους υπαλλήλους, στους καλλιτέχνες, στους αρχιτέκτονες, στις νοικοκυρές είτε σε όσους επικρέμεται πάνω από το κεφάλι τους η δαμόκλειος σπάθη της ανεργίας, θα πρέπει να δουλέψεις σαν η ζωή σου να εξαρτάται από την παραγωγικότητα και τον επαγγελματισμό σου.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Μην το ρίξεις στο ποτό επειδή κάποιος/α που υπολόγιζες στην υποστήριξή του σου την αρνήθηκε, ή γιατί στη δουλειά ο συνάδελφός σου πασάρει ύπουλα τη δική του δουλειά, ή επειδή σου προστίθενται υπερωρίες, ή γιατί το αφεντικό ή ο πελάτης είναι στραβωμένοι και σου φέρονται απαίσια, ή γιατί κάθε αναξιοπαθών έρχεται να ζητήσει τη βοήθειά σου την ώρα που κι εσύ θέλεις από κάπου να κρατηθείς. Τα προηγούμενα σενάρια και κάποια άλλα που περιέχουν ιστορίες καθημερινής και εργασιακής τρέλας ανήκουν στην γκάμα της ανάδρομης κίνησης του Ερμή στον Κριό (12-24/3). Κατά τα σημαντικά λοιπά, με την Αφροδίτη στο ζώδιό σου όλο και κάτι γίνεται και τα πράγματα εκεί που πάνε να χαλάσουν, την τελευταία στιγμή ισιώνουν. Α, όσο για αυτούς που δεν σου φέρονται καλά, δεν μπορείς να κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις ή ότι δεν συμβαίνει τίποτα – ωστόσο δεν χρειάζεται να βιαστείς να τους ξεγράψεις. Τώρα, αν η ένταση της δουλειάς μπορεί να σε αποσπάσει από σχέσεις που το λιγότερο σε μελαγχολούν και το περισσότερο σε κάνουν έξαλλο, έχει καλώς. Δεν βγάζεις που δεν βγάζεις άκρη με τις σχέσεις (αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο), φρόντισε ώστε η εργασιοθεραπεία να σου αποφέρει κέρδος. Αν ούτε η εργασία δεν σε ηρεμεί, γράψου επειγόντως στο γυμναστήριο όσο κι αν βαριέσαι του θανατά.   

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Εάν τις τελευταίες μέρες, εβδομάδες, μήνες ή πολλούς μήνες ανήκεις στους φρικαρισμένους Διδύμους, μπορείς να ανασάνεις: πρώτον, γιατί όπου κι αν πας με τον κυβερνήτη σου Ερμή ανάδρομο στον Κριό (12-24/3) και τον Άρη ανάδρομο στην Παρθένο θα αντιμετωπίσεις ακριβώς τα ίδια προβλήματα, και δεύτερον γιατί η Αφροδίτη στον ηλιακό σου 12ο οίκο δηλώνει ότι δεν είσαι ανοχύρωτη πόλη, ότι μερικά χαμόγελα είναι όντως χαμόγελα και ότι το αυτομαστίγωμα παύει να είναι διεγερτικό. Ναι, μερικές φορές οι άνθρωποι καλούνται να δώσουν μια απάντηση για τα μπερδέματα που έχουν προκαλέσει. Για τις πράξεις τους που προκάλεσαν αναστάτωση, ή για τους ανθρώπους που ήρθαν ή έφυγαν. Είναι τρομακτικό να συγκρούεσαι και πιο τρομακτικό να σου λένε ότι  πρέπει να στηρίξεις με την πλάτη σου μια γέφυρα για να περάσει το τρένο, κι εσύ να ξέρεις ότι, ναι, μπορείς να το κάνεις.  

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Με ανάδρομο τον Ερμή (12-24/3) στον τομέα της επαγγελματικής δράσης (για όσους έχουν κυρίως ωροσκόπο Καρκίνο, ή σε οποιονδήποτε σημαντικό τομέα της ζωής σε όσους έχουν τον Ήλιο τους στον Καρκίνο), εμφανίζονται τα προβλήματα εκείνα που έκρυβες κάτω από το χαλί, θεωρώντας ότι θα εξαφανιστούν από μόνα τους. Για άλλη μια φορά τα προβλήματα που δεν λύνονται στην ώρα τους επιστρέφουν επιτακτικά με την ένδειξη του κατεπειγόντως στις ανάδρομες περιόδους. Άρα, είτε τα προβλήματα είναι επαγγελματικά είτε συναισθηματικά είτε προσωπικά ή οικογενειακά, χρειάζονται επανεξέταση, επιδιορθώσεις, επέμβαση, συμμάζεμα – ΟΧΙ ριζικές λύσεις στους ανάδρομους, εκτός κι αν τα προβλήματα είναι πρακτικά. Πάντως, σαν κλόουν που ρίχνει όλες τις μπάλες στον αέρα, χρειάζεται να πιάσεις και τις δέκα. Εκνευριστικό ναι, καθόλου τραγικό δε.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Χωρίς άμεσες διελεύσεις που μπορούν να σου αλλάξουν τη ζωή –εκτός από τον Δία στον Ταύρο, που μπορεί να σου ανοίξει μια πόρτα που θα σε πάει στο μέλλον– υπάρχουν ερωτήματα που χρειάζονται απάντηση, όπως: γιατί αντιμετωπίζεις μερικούς ανθρώπους –που σε ενδιαφέρουν, εννοείται, ή τον ένα/μία– σαν τρελούς, αναίσθητους, αδιάφορους, αποξενωμένους και απόμακρους ενώ ταυτόχρονα θεωρείς τον εαυτό σου απόλυτα λογικό, ευαίσθητο, δοτικό, γενναιόδωρο και διαθέσιμο; Γιατί αισθάνεσαι ζορισμένος σε μια δουλειά που δεν σου αρέσει ή λες παντού ότι είσαι στη λάθος θέση κι αναγκάζεσαι να μείνεις λόγω εποχής, ενώ δεν ψάχνεις τίποτα ή δεν δρομολογείς τις εναλλακτικές; Το καλό νέο είναι ότι σε λίγο θα απαλλαγείς από ένα μεγάλο μέρος γκρίνιας και ότι θα είσαι ελάχιστα διατεθειμένος να υποδυθείς το υπέροχο, δραματικό, συγκλονιστικό θύμα. Τα επιδερμικά θέματα και οι ανούσιοι στόχοι θα αντικατασταθούν από βαθύτερες  και διαυγέστερες επιδιώξεις. Προς το παρόν να θυμάσαι ότι κρίνεσαι.  

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Ο κυβερνήτης σου Ερμής είναι ανάδρομος στον Κριό (12-24/3), όπως και ο Κρόνος στον Ζυγό. Το κοινό αυτών των δύο πλανητών είναι ότι και οι δύο διελαύνουν σε δύο οίκους που σχετίζονται με την οικονομική σου ασφάλεια και τις οικονομικές σου δοσοληψίες. Φυσικά και δεν είσαι ο μοναδικός που αντιμετωπίζει έντονα οικονομικά προβλήματα, αλλά αυτή η διαπίστωση δεν χρυσώνει το χάπι. Είτε ανήκεις στους ελεύθερους επαγγελματίες είτε είσαι διεφθαρμένος μεγαλοκαρχαρίας, υπάρχουν βιβλία εσόδων εξόδων, φορολογικοί έλεγχοι, δάνεια και δυσάρεστα πάρε-δώσε με τράπεζες. Αυτό που δεν θέλεις να συμβεί σε αυτή τη συγκυρία είναι να αφήσεις ακάλυπτα τα νώτα σου. Δεν έχει σημασία πόσα ταχυδακτυλουργικά κόλπα έχεις κάνει και συνεχίζεις να κάνεις για να καλύψεις τις οικονομικές τρύπες, ή πόσο έχεις μαγειρέψει τα λογιστικά σου βιβλία, ή πόσο οικονομικά στριμωγμένος είσαι, αλλά ότι τώρα χρειάζεσαι ψυχραιμία και λογική. Η Αφροδίτη στον Ταύρο κάτι κάνει για την αποστασιοποίησή σου: η εικόνα γίνεται διαυγέστερη και υπάρχουν έξοδοι κινδύνου ανοιχτές – ανακάλυψέ τις.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Οδηγίες κατά τη διάρκεια του ανάδρομου Ερμή στον Κριό (12-24/3): 1) Μην παραβιάζεις το ζωτικό χώρο των άλλων ή του Άλλου και απόφυγε να μιλάς για δεσμεύσεις. 2) Μην περιμένεις τώρα χειροπιαστές πράξεις στήριξής σου από όσους θεωρείς δικούς σου ανθρώπους. 3) Θεώρησε ότι η έλλειψη επικοινωνίας με το/τη σύντροφό σου είναι παροδική και μη διστάσεις να επαναλάβεις σε σοβαρές συζητήσεις «είσαι σίγουρος/η ότι κατάλαβες αυτό που σου είπα, ή να το ξαναπώ;». 4) Και ο/η σύντροφός σου είναι ευερέθιστος/η όπως εσύ αυτή την εποχή. 5) Μην προκαλείς με ριψοκίνδυνες ερωτήσεις που ξέρεις τις απαντήσεις. 6) Αν θέλεις να προσφέρεις στον Άλλο κάν’ το γενναιόδωρα και όχι σαν να κάνεις χάρη. 7) Επαγγελματικά δεν είναι καιρός για αλλαγές αλλά για επιδιορθώσεις αν και όπου χρειάζονται. Υ.Γ. Η Αφροδίτη στον Ταύρο λέει: το σεξ είναι ιαματικό. Η ερωτική διάθεση διώχνει τη μελαγχολία. Α, και για να μην ξεχνιόμαστε: κάτι φαίνεται να κινείται στον οικονομικό τομέα. Μακάρι. 

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Εργασιακές ίντριγκες. Συναδελφικά μαχαιρώματα. Αναγκαστική επιλογή στρατοπέδου. Πολιτικές γραφείου. Υπόγειες μάχες. Θεέ μου, αυτός δεν είναι ο κόσμος του Αϊνστάιν, αυτό είναι ο κόσμος του Δαρβίνου με τη νίκη του ισχυρότερου. Από τη μία πλευρά ο Κρόνος στο 12ο ηλιακό σου οίκο και τώρα, με λιγότερη ένταση αλλά τόση ώστε να σου σπάσει το ηθικό, ο Ερμής ανάδρομος στον Κριό σού λέει ότι η δουλειά –εκτός από ναρκοπέδιο– είναι κι ένας τόπος που η συνεννόηση και η εργασιακή καθημερινότητα είναι ένας πύργος της Βαβέλ όπου ο καθένας –ο από πάνω, ο από κάτω, ο συνάδελφος– μιλάει και συμπεριφέρεται σαν ξένος με άγνωστη γλώσσα. Το λιγότερο που μπορείς να πεις είναι ότι πρόκειται για μια δυσάρεστη περίοδο, αν και η Αφροδίτη θα βοηθήσει τα μέγιστα για να κάνει το πικρό γλυκό. Κι  ενώ μέσα από τα δόντια σου ψιθυρίζεις «στα τσακίδια» σε όποιον σου τη σπάει, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να αντιμετωπίσεις τις επαγγελματικές σου σχέσεις χωρίς προκαταλήψεις και με ανοιχτά τα μάτια, αφήνοντας τα υπόλοιπα στο πεπρωμένο. Το καλό νέο είναι ότι αυτό που ονομάζεται «πεπρωμένο» λειτουργεί θετικά και η ρόδα θα ξεκολλήσει – μπορεί και πιο άμεσα από ό,τι φαντάζεσαι ή περιμένεις. 

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Πολλοί Τοξότες αισθάνονται τελευταία σαν καραβάνι που η ανεμοθύελλα το έχει ακινητοποιήσει στη μέση της ερήμου. Παρόλο που είναι γνωστή η ανυπομονησία σου να ξεκινήσεις την επόμενή σου περιπέτεια, θα πρέπει να αντιληφθείς ότι χρειάζεται χρόνος για να μετακινηθείς από το ένα κεφάλαιο ζωής στο επόμενο – ακόμα κι αν η ανυπομονησία σού φωνάζει δυνατά μερικές φορές ότι έχει περάσει περισσότερος χρόνος από ό,τι περίμενες και το επόμενο στάδιο αργεί, αργεί πολύ. Το εισιτήριο της επόμενης φάσης πάντως γράφει ότι πρέπει να στρέψεις την προσοχή σου στην επαγγελματική ζωή και να παραμείνεις στην επιφάνεια ώστε να προλάβεις να  γράψεις τη δική σου ιστορία στον κόσμο. Όσο για τον  Ερμή στον Κριό, ή τον 5ο σου οίκο που περιέχει σεξ και έρωτα και δημιουργικότητα, δηλώνει ότι υπάρχει ακόμα καύσιμο στο ντεπόζιτο για να πάρεις φωτιά, μόνο που στην ανάδρομη διάρκειά του (12-24/3) το Αντικείμενο (ζωντανό ή πνευματικό) δεν ανταποκρίνεται, οπότε φρένο.  

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Αφροδίτη και Δίας στον Ταύρο σε ενθαρρύνουν να απολαύσεις την ελαφριά πλευρά των συναναστροφών, να ανακατωθείς με τις παρέες, να γελάσεις, να περάσεις καλά χωρίς προσδοκίες, χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς υποχρεώσεις. Μπορείς να είσαι ερωτικός, γοητευτικός, άνετος. Ο Κρόνος και ο Πλούτωνας, που τα τελευταία δύο χρόνια σού στραγγίζουν τη χαρά της ζωής, συνεχίζουν να σε επηρεάζουν, αλλά ίσως τώρα έχεις μια ευκαιρία να θυμηθείς παραμύθια που σου έχουν στερήσει, να ξανακάνεις όνειρα, να πιστέψεις ξανά ότι μπορείς να ερωτευθείς, να εκτινάξεις τη δημιουργικότητά σου. Το καλό με τους Αιγόκερους, το καλό με σένα, είναι ότι ποτέ δεν θα εξημερωθείς πλήρως, γιατί κάτω από τη βαριά παρουσία του κυβερνήτη σου Κρόνου που σου μιλάει συνεχώς για περιορισμούς, φόβους, φιλοδοξία, καθήκοντα, δομές και αναγνώριση, υπάρχει και ο θεός Πάνας, ένα ακόμα σύμβολο του Αιγόκερου που σχετίζεται με την άγνωστη στους πολλούς διονυσιακή πλευρά σου, του κρασιού, του γλεντιού και της σεξουαλικότητας. Είσαι και έτσι. Θυμήσου το.

 

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Ναι, ο ανάδρομος Ερμής στον Κριό (12-24/3) σε εκνευρίζει με τις αναβολές και τις μικροαναποδιές του – οπότε μην πιέζεις αυτή τη στιγμή να γίνει κάτι, αφού εκ των πραγμάτων διαπιστώνεις ότι δεν τσουλάει. Όσο για την Αφροδίτη στον Ταύρο, αν η οικογένεια και οι προσωπικές σχέσεις κατά κύριο λόγο (ή λιγότερο η επαγγελματική ζωή) υπήρξαν πεδίο συγκρούσεων, διαφωνιών ή ψυχρότητας, είναι ώρα να επουλωθούν οι αντιθέσεις και να ηρεμήσουν τα αισθήματα. Και κάτι ακόμα: υπάρχουν στιγμές που ελπίζεις ότι σύντομα θα δικαιωθείς. Υπάρχουν όμως και οι άλλες στιγμές, που ακούς το κρακ και τότε ξέρεις ότι έχεις ήδη καταρρεύσει και μαζεύεις τα κομμάτια σου. Μην τρελαίνεσαι. Ακόμα και μέσα σε αυτή τη συμπαντική χλαπαταγή, η δουλειά σου (ή η οικογένεια και οι προσωπικές σχέσεις), αν δεν σου έχει δώσει ήδη χαρά και ικανοποίηση, αν κάποιος σημαντικός τομέας της ζωής σου δεν έχει εξελιχθεί θετικά, ή αν δεν έχεις δει ακόμα τις ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά σου, θα εμφανιστούν σύντομα – ακόμα και σήμερα. Οπότε προσπάθησε να μη βαριαναστενάζεις και μην είσαι κατσούφης.  

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Με τον ανάδρομο Άρη απέναντί σου και τον ανάδρομο Κρόνο στον Ζυγό, έχεις αναλάβει το δύσκολο καθήκον όχι να αποφασίσεις ποιες σχέσεις θα κρατήσεις και ποιες θα πετάξεις –αυτό είναι το εύκολο κομμάτι–, αλλά το με ποιους θα κολλήσεις για τα επόμενα χρόνια. Το άσχημο είναι ότι τώρα που μαθαίνεις να επικοινωνείς πιο ουσιαστικά με τους άλλους –και σε διανοητικό και σε σεξουαλικό επίπεδο– έρχεται στην επιφάνεια ένας βαθύς φόβος ότι αυτοί που θα μπορούσες να ερωτευτείς δεν σε θέλουν ή δεν είναι διαθέσιμοι, ή ότι αυτοί που σε πλησιάζουν για να σε βοηθήσουν ή δείχνουν ερωτευμένοι το κάνουν για να σε εκμεταλλευτούν ή για να σε εγκαταλείψουν μόλις αφεθείς. Είναι τρομερό πάντως τι σκέφτεται και τι εμπόδια βάζει ο άνθρωπος για να καταστρέψει την ευχαρίστηση και να ματαιώσει τις επιθυμίες του. Υ.Γ. 1) Α, και με την ανάδρομη κίνηση του Ερμή στον Κριό (12-24/3), τα έξοδα που δεν υπολόγισες εισβάλλουν σαν φέιγ βολάν από το παράθυρο. 2) Δεν χρειάζεται να είσαι ο/η «σύζυγος» κάποιου/ας. Χρειάζεσαι όμως κάποιον/α στη ζωή σου. 

✽ Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ