Cosmic Telegram

Stardust 376

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου) Συνήθως ο χρόνος περνάει γρήγορα όταν υπάρχει ευχαρίστηση

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 376
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19405-42968.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Συνήθως ο χρόνος περνάει γρήγορα όταν υπάρχει ευχαρίστηση και μοιάζει ατέλειωτος όταν υπάρχει πίεση και απαρέσκεια. «Time goes by so slowly» λέει η Μαντόνα περιμένοντας ένα τηλεφώνημα που δεν έρχεται. Είναι ένα τραγούδι που το ρεφρέν του θα σιγομουρμουρίσεις αυθόρμητα από 24/1 ως 14/4 που ο κυβερνήτης σου Άρης γυρίζει ανάδρομος στην Παρθένο. Είναι ένα δυσάρεστο διάστημα που θα τελειώσει τη στιγμή που θα πεις «παραδίνομαι». Τα πάντα είναι εντατικοποιημένη δουλειά, πληκτική καθημερινότητα, ενοχλητικές υποχρεώσεις, διεκπεραιωτικό τρέξιμο, ασύλληπτα ηλίθια αφεντικά, εκνευριστικοί συνάδελφοι, αφόρητοι πελάτες. Η ζωή παίρνει slow motion τροπή. Αυτό που έχει σημασία από εδώ και πέρα είναι η παραγωγικότητα κι όχι η έμπνευση, η ποσότητα κι όχι η ποιότητα, το συμμάζεμα κι όχι η επέκταση, η κούραση και όχι η άνεση, η πρακτικότητα κι όχι η δημιουργικότητα. Θυμήσου επίσης ότι το σώμα σου, έστω και σα μηχανή, χρειάζεται σέρβις μια φορά το χρόνο και ότι οι εκκρεμότητες της καθημερινότητας που διαρκώς αναβάλλεις δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. Τι άλλο; «Καλλλό κουράγκιο, Έλληνες».

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Ε, καλά, ποιος δεν θα ήθελε κάποιον που να είναι ερωτευμένος μαζί του, παθιασμένος και τρελός γι’ αυτόν; Μάλιστα. Είναι λοιπόν τη στιγμή που αφήνεις εντελώς τον εαυτό σου –διανοητικά, αισθηματικά, πνευματικά, σεξουαλικά– σε έναν άλλο ή άλλη που παύεις να έχεις τον πλήρη έλεγχο της ζωής σου. Είσαι τυχερός/ή αν δεν έχεις διαλέξει (;) να ερωτευτείς έναν προβληματικό ή διαταραγμένο τύπο που δεν σε αφήνει να πλησιάσεις πολύ κοντά ή να απομακρυνθείς παρά πολύ. Ό,τι κι αν συμβαίνει, όποιος κι αν είναι, ό,τι κι αν επαγγέλλεται, ό,τι κι αν δηλώνει, η αίσθησή σου από εδώ και πέρα, και για αρκετούς μήνες, θα είναι ότι έχεις απαχθεί και κατά κάποιον τρόπο είσαι όμηρος. Ή μήπως είσαι εσύ που θα κάνεις τον Άλλο να αισθανθεί φυλακισμένος; Μην μπεις πάντως σε πειρασμό να ανακυκλώσεις το σενάριο του/της νοσοκόμου που ερωτεύεται τον ασθενή. Υ.Γ. Κι αν ο έρωτας σ’ αφήνει αδιάφορο, γράψε μια ποιητική συλλογή, φωτογράφισε τα κύματα, γράψε ένα βιβλίο, σκηνοθέτησε, ερμήνευσε ή κάνε κάτι για το κοινό καλό. Ή ξαναδές τα επαγγελματικά σου και μπάλωσε τις τρύπες.

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Σημείωσε αυτό το διάστημα: 24/1 - 14/4. Είναι το διάστημα που ο Άρης θα βρίσκεται ανάδρομος στην Παρθένο στον τομέα εκείνο που συμβολίζει την ψυχολογική ιδιοσυστασία σου, τον Πατέρα σου και κατ’ επέκακταση την οικογένεια ή αυτούς που θεωρείς οικογένειά σου – και από σπόντα και την επαγγελματική σου ζωή. Άρα εσωτερικά πιεσμένος και εξωτερικά παγιδευμένος σε καταστάσεις, ανθρώπους και γεγονότα που δεν ξέρεις πώς να διαχειριστείς, ή αντιμέτωπος με σοβαρές αποφάσεις που δεν θέλεις να πάρεις αλλά πρέπει, βρίσκεσαι σε ένα κομβικό σημείο της ζωής σου που θα συνειδητοποιείς αγχωμένος ότι κάθε επιλογή σου έχει μακροχρόνιες συνέπειες. Ο κυβερνήτης σου Ερμής στον Υδροχόο (27/1 - 14/2) και η Νέα Σελήνη (23/1, 9:40), επίσης στον Υδροχόο, σου δίνουν τη διαύγεια και τη λογική ώστε να μη χαθείς στα βαθιά νερά και την πίστη (που έχει βάση) ότι ταλαιπωρείσαι σήμερα για ένα καλύτερο μέλλον.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Μπορεί το άτομο που ωρύεται, που έρχεσαι σε σύγκρουση ή απλώς σου σπάει τα νεύρα να είναι αδελφός, συγγενής, συνάδελφος ή γείτονας. Δεν  πειράζει, αρκεί το θέμα που προκαλεί τέτοιες αντδράσεις να λύνεται χωρίς να μένουν στον αέρα απωθημένα από τις δύο πλευρές. Αντιλαμβάνεσαι ότι το κυρίαρχο θέμα που θα δημιουργήσει εντάσεις στη διάρκεια της ανάδρομης περιόδου του Άρη στην Παρθένο (24/1 - 14/4) είναι ένα: η Επικοινωνία. Είναι πολύ ευγενής η διάθεσή σου να είσαι ο μεγάλος αδελφός ή η μεγάλη αδελφή σε όσους συμπαθείς, αλλά ίσως αυτή την εποχή δεν μπορείς να αντιληφθείς ότι εύκολα μεταμορφώνεσαι σε Μεγάλο Αδελφό – το ριάλιτι. Βραχυκύκλωμα στην επικοινωνία λοιπόν, αργοπορίες, καθυστερήσεις, αναβολές, ασυνεννοησία, έλλειψη συγχρονισμού με όσους σε ενδιαφέρουν. Οι γύρω σου θα σου φαίνονται απόμακροι, ψυχροί και αδιάφοροι. Προσπάθησε να μη δώσεις συναισθηματικές προεκτάσεις σ’ αυτή την –πρόσκαιρη– στάση τους. Αφιερώσου στις σπουδές, στη δουλειά που έχεις αναλάβει, στα σχέδια που έχεις μισοτελειωμένα. Απασχόλησε εποικοδομητικά το μυαλό σου, που θα έχει την τάση να σε βασανίζει με υποθετικά σενάρια αποτυχίας.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Το στοίχημα είναι απλό: θα πρέπει να αντιληφθείς ότι η οικονομική ασφάλεια δεν έχει καμιά σχέση με τη συναισθηματική πληρότητα. Αν αισθάνεσαι σαν ένα πληγωμένο, θυμωμένο, άγριο ζώο που κανείς δεν δίνει σημασία στις ανάγκες του, τότε η αλλαγή προοπτικής δεν μπορούσε να έρθει σε καλύτερη στιγμή. Η νέα Σελήνη (23/1, 9:40), στις 2° Υδροχόου  και ο Ερμής στον 7ο οίκο σου σε φέρνουν πιο κοντά στο σύντροφό σου. Επίσης θυμήσου ότι αυτή τη φορά δεν μπορείς να επιστρέψεις ξανά πίσω στη σπηλιά για να τραφείς μόνος σου με το θήραμα – αν θέλεις να περάσεις όσο γίνεται καλύτερα αυτή την περίοδο πρέπει να μάθεις να μοιράζεσαι με το/τη σύντροφο, με το συνεταίρο, με την τράπεζα (χρωστάς, δεν χρωστάς;) και φυσικά και με την κοινωνία προσφέροντάς της τη δημιουργικότητά σου. Α, κι όταν ο Άρης ανάδρομος στο 2ο οίκο (24/1 - 14/4) σού αδειάζει την τσέπη σαν ηλεκτρική σκούπα, ή σε πιέζει να αποδείξεις την αξία σου βγάζοντας περισσότερα χρήματα, έχεις το ελεύθερο να φωνάξεις.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Warning: ο Άρης γυρίζει ανάδρομος στο ζώδιό σου από 24/1 ως 14/4. Σε αυτούς τους μήνες έχεις να αντιμετωπίσεις δύο διαφορετικά ζεύγη αναγκών και γεγονότων: ψυχολογικά και πρακτικά. Στο ψυχολογικό σκέλος ο Άρης στην Παρθένο σε ωθεί να λύσεις προβλήματα αυτοεκτίμησης και να μειώσεις την τάση σου να υποκύπτεις στα «μαρτύρια» στα οποία σε υποβάλλουν οι άλλοι και στα «μαρτύρια» που υποβάλλεις εσύ στον εαυτό σου. Αυτό σημαίνει ότι για άλλη μια φορά θα υπάρξουν άνθρωποι που θα δοκιμάσουν τις αντοχές σου – η απάντησή σου μπορεί να είναι άμεση, λογική, τελεσίδικη χωρίς περιθώρια παρερμηνείας: «Τέρμα τα παιχνίδια… Μέχρι εδώ αντέχω…». Μην καταφύγεις στη γνωστή συμπεριφορά της «παθητικής επιθετικότητας», που ουσιαστικά πρόκειται για την έμμεση αντίστασή σου να συνεργαστείς. Σε πρακτικό επίπεδο η επαγγελματική σου ζωή και οι σοβαρές σχέσεις μπαίνουν σε φάση επαναλαμβανόμενων τεστ αντοχής. Προστάτεψε ό,τι σε ενδιαφέρει και άντεξε το σπάσιμο όσων είναι να σπάσουν.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Η ανάδρομη κίνηση του Άρη στο 12ο οίκο σου (24/1 - 14/4) θολώνει την ατμόσφαιρα, δημιουργεί σύγχυση σκοπών και μέσων, εμφανίζει εργασιακά εμπόδια, καθυστερήσεις, αναποδιές, επιβραδύνει τη ροή της καθημερινότητας, συσκοτίζει το μυαλό και τη θέληση. Καταπιεσμένες επιθυμίες και αισθήματα, βασανιστικά μυστικά και παιδικά τραύματα εμφανίζονται σα δεινόσαυροι για να σε τρομάξουν. Χωρίς περιστροφές, πρόκειται για μια δυσάρεστη περίοδο που χρειάζεται όσο το δυνατόν περισσότερη ψυχραιμία. Έχεις ξανά την ευκαιρία πάντως να δεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη και να του μιλήσεις όσο πιο ειλικρινά ή ωμά μπορείς – αυτό δεν σημαίνει αυτομαστίγωμα αλλά συνειδητοποίηση του πού πατάς και πού βρίσκεσαι. Θυμήσου πως οτιδήποτε λούζεται στο φως χάνει τις σκιές που το κάνουν τρομακτικό στο ημίφως. Σε πρακτικό επίπεδο τώρα αυτή η περίοδος επιφυλάσσει είτε περασμένες σχέσεις που επιστρέφουν για να ανοίξουν πληγές είτε εργασιακή εξάντληση και απογοήτευση είτε αίσθηση αποτυχίας. Προσοχή: μην παίρνεις ό,τι συμβαίνει τοις μετρητοίς και ανάβαλε –ει δυνατόν– σοβαρές αποφάσεις, αφού τα πράγματα θα είναι ρευστά και αμφιλεγόμενα. Υ.Γ. Η Νέα Σελήνη (23/1, 9:40), στις 2° Υδροχόου –ο Ερμής επίσης στον Υδροχόο (27/1 - 14/2)– αποτελεί ένα φάρο: οι επαγγελματικές και οι ερωτικές σχέσεις είναι ανοιχτές στην ανανέωση. 

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Αν έχεις φίλους και συνεργάτες και αγαπημένους που πιστεύεις ότι αξίζουν ένα εκατομμύριο –και σωστά το πιστεύεις– αυτή την εποχή του ανάδρομου Άρη (24/1 - 14/4) πιθανόν να σκεφτείς ότι το ένα εκατομμύριο ήταν εξαιρετικά πληθωριστικό και ότι αξίζουν πολύ πολύ λιγότερα. Ναι, όταν ένας πλανήτης γυρίζει ανάδρομος ρίχνει σκιές και ανεβάζει τα επίπεδα κυνισμού. Οι άνθρωποι που αγαπάς δεν παύουν να είναι Δικοί σου αλλά ο καθένας τώρα τρέχει, γίνεται εσωστρεφής, χάνεται. Οι σχέσεις τώρα μεταμορφώνονται σε ένα ατέλειωτο αγχωμένο μπλα μπλα που αντί να ενώνει απομακρύνει. Εσύ βεβαίως θέλεις να παραμείνεις όπως πάντα ειλικρινής, να λες δυνατά τι αισθάνεσαι και σκέφτεσαι: ΜΗΝ. Αυτά που θέλεις να πεις δυνατά αυτή την περίοδο που τα πράγματα θα είναι μπερδεμένα και οι άνθρωποι ζαλισμένοι θα κάνουν αυτόν ή αυτήν που θα τα ακούσει να συνέλθει πολλά χρόνια αργότερα. Άρα, πριν μιλήσεις ή δράσεις με ειλικρίνεια που ζεματάει, σκέψου την Αφροδίτη στους Ιχθύες και πρόσθεσε μια κουταλιά μέλι.  

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Με τον Άρη στον τομέα της καριέρας επί 8 περίπου μήνες –από τον περασμένο Νοέμβριο μέχρι τον Ιούλιο– δεν γίνεται να μην υπάρχουν/υπάρξουν νέα στο κεφάλαιο που αφορά την επαγγελματική σου ζωή. Είτε αλλάζοντας ρότα στην καριέρα σου πλέεις σε ανοιχτό ωκεανό είτε αντιμετωπίζοντας αντιξοότητες πέφτεις κάθε τόσο στα βράχια – και οι δύο εκδοχές είναι δυνατές. Με την ανάδρομη κίνηση του Άρη (24/1 - 14/4), το δεύτερο σενάριο υπερτερεί: η δουλειά σου γίνεται ναρκοπέδιο – ανταγωνισμός, προσωπικές ανασφάλειες και ηλίθιοι εγωισμοί μαζί με αναβολές, καθυστερήσεις και ιστορίες καθημερινής τρέλας με τους από πάνω, τους από κάτω και τους από δίπλα σε οδηγούν στο ζωτικό ερώτημα: τι είδους ζωή θέλω; Όποια κι αν είναι η απάντηση, το μενού της περιόδου έχει ανικανοποίητο θυμό και δυσάρεστες συνειδητοποιήσεις. Τουλάχιστον, με την Αφροδίτη στους Ιχθύες και μια νέα Σελήνη στον Υδροχόο σου (23/1, 9:40)  έχεις την υποστήριξη των δικών σου ανθρώπων και με τον Δία στον Ταύρο ξέρεις ότι υπάρχει πάντα μια έξοδος κινδύνου ανοιχτή.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Στις συνεργασίες πρόσεξε τις απαιτήσεις σου, απόφυγε καινούργια δάνεια και τσέκαρε συχνά το λογαριασμό σου στο ATM για να μη βρεθείς προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Μην προσπαθήσεις να κλέψεις την εφορία, γιατί θα σου χτυπήσει το κουδούνι η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος. Δες πού βρίσκονται τα οικονομικά σου με το συνέταιρό σου και ισοσκέλισε έσοδα/έξοδα. Απ’ ό,τι αντιλαμβάνεσαι, ένα ζήτημα είναι το Οικονομικό – κοίτα πώς θα αυξήσεις το εισόδημά σου, μην αγοράσεις τίποτα σημαντικό με ανάδρομο Άρη (24/1 - 14/4), μην ξεκινήσεις τίποτα που να σε δεσμεύει για μεγάλο διάστημα, μην ξεχνάς πως τα θέλω σου με τα θέλω τους αυτή την εποχή δεν ταυτίζονται. Επίσης πρόσεξε τις μετακινήσεις σου, πήγαινε για σέρβις το αυτοκίνητο, αφοσιώσου στις σπουδές, κάτσε αν χρειαστεί ξανά στα θρανία, απόφυγε συζητήσεις που ξέρεις ότι δεν οδηγούν πουθενά, ζήτα συμβουλές από κάποιον που εμπιστεύεσαι και μπορεί να δει αντικειμενικά όσα εσύ αδυνατείς επειδή βρίσκεσαι στη δίνη τους.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Είναι κρίση πανικού αυτό που νιώθεις, έκρηξη αυτοπεποίθησης, άγχος για τη μεταθανάτια ζωή, ανάγκη για κοινωνική αναγνώριση, επαγγελματική ανησυχία, καινούργιο ξεκίνημα σε σχέσεις, ανανεωμένες προσδοκίες ή απλώς αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι στα πρόθυρα ενός οικονομικού κραχ; Με μια νέα Σελήνη στο ζώδιό σου (23/1, 9:40, στις 2° του Υδροχόου), τον Ερμή επίσης εδώ (24/1 - 14/4) και τον Άρη ανάδρομο στην Παρθένο, το πιθανότερο είναι να αισθάνεσαι λίγο απ’ όλα. Εάν μπορέσεις να κρατήσεις το μυαλό σου καθαρό, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα ούτε στην επαγγελματική ούτε στην προσωπική σου ζωή. Και μια και το ’φερε η κουβέντα, το παλιό κόλπο που εξαφανίζεις (δηλαδή αρνείσαι) τα συναισθηματικά και υλικά προβλήματα και την πρακτικότητα που συνεπάγεται η καθημερινότητα... δεν ισχύει. Ο αισθηματικός υποσιτισμός και η αδιαφορία για την οικονομική διάσταση της ζωής μπορεί να ήταν cool για ένα μοναχό του 1000 μ.Χ., αλλά τώρα, στον 21ο αιώνα, θα πρέπει να ενδιαφερθείς και για τα δύο, και φυσικά με τα χρέη που αρχίζουν σταδιακά να παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας. Α, και το αστείο «εγώ δεν πουλιέμαι σε κανέναν και για τίποτα» δεν ψήνει ούτε εσένα πια – το «πουλιέμαι» έχει την έννοια ότι έχω κάτι το οποίο ενδιαφέρεται να αγοράσει κάποιος άλλος. Τόσο απλό.

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

«Τι λείπει, τι φταίει και η καρδιά μου κλαίει;» ή, αν το θέλεις από τον Moby, «Why does my heart feel so bad?»: είναι δύο τραγούδια που μπορούν άνετα να αποτελέσουν μέρος του σάουντρακ της περιόδου που ο Άρης γυρίζει ανάδρομος στην Παρθένο (24/1 - 14/4), δηλαδή στον τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων. Η οκτάμηνη σχεδόν παραμονή του Άρη έχει ένα και μόνο σκοπό: να αποφασίσεις να αντιμετωπίσεις και να σκεφτείς ουσιαστικές λύσεις σε κομμάτια της ζωής σου που είναι ετοιμόρροπα, που σε κρατάνε δέσμιο χωρίς καμιά ικανοποίηση και που σε ρίχνουν κάθε τόσο σε αδιέξοδο. Παρόλο που η πιθανότητα να σπάσεις σχέσεις (μιλάμε κυρίως για ερωτική/συντροφική σχέση) φαίνεται μια τρομακτική μοίρα γιατί ελπίζεις πάντα ότι κάποια στιγμή θα βελτιωθούν μαγικά από μόνες τους οι σοβαρές αλλαγές στο γάμο, σε σχέσεις που σε ενδιαφέρουν, ή στην επαγγελματική σου πορεία είναι επιβεβλημένες, αν θέλεις να έχεις μέλλον. Όλοι κάποια στιγμή είναι απαραίτητο να ανακατέψουμε την τράπουλα ή να πούμε: «Και τώρα τι κάνουμε; Δεν πάει άλλο…». 

✽ Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ