Αθλητισμος

Η εντυπωσιακή τελετή έναρξης του EURO 2020 (εικόνες, βίντεο)

Μποτσέλι και Μπόνο τραγούδησαν και συγκίνησαν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τo EURO 2020 ξεκίνησε, με τους Ιταλούς να παρουσιάζουν μια εντυπωσιακή τελετή έναρξης
Τo EURO 2020 ξεκίνησε, με τους Ιταλούς να παρουσιάζουν μια εντυπωσιακή τελετή έναρξης @EURO2020/Twitter

Εντυπωσίασαν οι Ιταλοί με την τελετή έναρξης που ετοίμασαν για το EURO 2020, το οποίο ξεκίνησε στη Ρώμη με την αναμέτρηση ανάμεσα στην Ιταλία και την Τουρκία.

Το μεγάλο ραντεβού του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ξεκίνησε. Με καθυστέρηση ενός έτους λόγω της πανδημίας κορωνοϊού, το EURO 2020 ξεκίνησε, με το πρώτο παιχνίδι να γίνεται στο «Ολίμπικο» της Ρώμης, ανάμεσα σε Ιταλία και Τουρκία.

Οι Ιταλοί ετοίμασαν μια εντυπωσιακή τελετή έναρξης. Φραντσέσκο Τότι και Αλεσάντρο Νέστα, σε ρόλο οικοδεσπότη, καλωσόρισαν τις 16.500 θεατές που βρίσκονταν στις εξέδρες.

Συγκινητική η στιγμή που ο Αντρέα Μποτσέλι, ο θρυλικός Ιταλός τενόρος, ερμήνευσε την περίφημη άρια «Nessun dorma» από την όπερα Τουραντό του Τζάκομο Πουτσίνι (σ.σ. τη συγκεκριμένη άρια είχε ερμηνεύσει στο Μουντιάλ 1990 στην Ιταλία ο αείμνηστος Λουτσιάνο Παβαρότι).

Πυροτεχνήματα και βεγγαλικά έκαναν τη νύχτα μέρα στη Ρώμη, την ώρα που η ομάδα Frecce Tricolori πραγματοποίησε εντυπωσιακές αεροπορικές επιδείξεις.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η τελετή έναρξης ο Bono και οι The Edge σε μια virtual εμφάνιση τραγούδησαν το επίσημο τραγούδι του UEFA EURO 2020 «We Are The People».

EURO 2020 OPENING CEREMONY | UEFA EURO 2020- FULL OPENING CEREMONY

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ