Αθλητισμος

Κατάρ: Απαγορεύει το μπικίνι στις παίκτριες του beach volley

«Η χώρα μάς λέει πώς να κάνουμε τη δουλειά μας», καταγγέλλουν παίκτριες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η αθλήτρια του beach volley, Karla Borger
Η αθλήτρια του beach volley, Karla Borger © EPA / JAVIER ETXEZARRETA

Κατάρ: Μποϊκοτάζ από Γερμανίδες αθλήτριες του beach volley για τη διοργάνωση τουρνουά στη Ντόχα, μετά την απαγόρευση να φορούν μπικίνι.

Μποϊκοτάζ του τουρνουά beach volley γυναικών, που θα φιλοξενηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο στο Κατάρ, ετοιμάζουν οι Γερμανίδες παίκτριες Karla Borger and Julia Sude, αντιδρώντας στην απόφαση της χώρας να απαγορεύσει στις αθλήτριες να φορούν μπικίνι στο γήπεδο.

«Είμαστε εκεί για να κάνουμε τη δουλειά μας, αλλά μας εμποδίζουν να φορέσουμε τα ρούχα εργασίας μας», δήλωσε η Borger στο ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk την Κυριακή και προσέθεσε: «Είναι πραγματικά η μόνη χώρα και το μοναδικό τουρνουά όπου μια κυβέρνηση μας λέει πώς να κάνουμε τη δουλειά μας».

Οι αυστηροί κανόνες που έχουν τεθεί για τη διοργάνωση, που θα πραγματοποιηθεί μετά από χρόνια παρουσία του αντίστοιχου ανδρικού τουρνουά, επιβάλλει στις παίκτριες να φορούν μπλούζες και μακριά παντελόνια, παρά τα συνηθισμένα μπικίνι. Όπως σημειώνει η Borger σε δηλώσεις της, οι καιρικές συνθήκες και οι υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα, κάνουν το μπικίνι απαραίτητο.

Σύμφωνα με τον Guardian, το Κατάρ έχει φιλοξενήσει έναν αυξανόμενο αριθμό σημαντικών αθλητικών εκδηλώσεων τις τελευταίες δεκαετίες, την ώρα που τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα, η έλλειψη αθλητικής ιστορίας, αλλά και οι υψηλές θερμοκρασίες καθιστούν την επιλογή της χώρας ως «αμφιλεγόμενη». Οι δύο παίκτριες σημείωσαν πάντως ότι το 2019, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αθλητισμού στην Ντόχα, το Κατάρ είχε κάνει εξαιρέσεις σε γυναίκες αθλήτριες στίβου, καταδεικνύοντας έτσι ένα «κακό προηγούμενο».

Η Borger διερωτάται αν το Κατάρ είναι η κατάλληλη χώρα για τη διεξαγωγή αθλητικών γεγονότων.

Οι θερμοκρασίες στο Κατάρ τον μήνα Μάρτιο μπορούν να φτάσουν και τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Beach Volley, FIVB, υποστηρίζει ότι η απαγόρευση του μπικίνι στις αθλήτριες «δεν σέβεται τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της χώρας υποδοχής».

Με πληροφορίες από τον Guardian

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ