Αθλητισμος

Τσιτσιπάς- Ναδάλ: O τελευταίος πόντος της μεγάλης ανατροπής (vid)

Δείτε και τις δηλώσεις του Έλληνα τενίστα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στέφανος Τσιτιπάς
Στέφανος Τσιτιπάς © EPA

Mεγάλη νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά μετά από ανατροπή του σκορ απέναντι στον Ράφα Ναδάλ στον προημιτελικό του Αυστραλιανού Όπεν - Δείτε τον τελευταίο πόντο

Μετά από τέσσερις ώρες και πέντε λεπτά συγκλονιστικού αγώνα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέτυχε πιθανότατα την μεγαλύτερη μέχρι στιγμής πρόκριση της καριέρας του, αφού επικράτησε του Ραφαέλ Ναδάλ με 3-2 σετ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Australian Open.

Δείτε το match point του Έλληνα τενίστα:

 

Αυτή σίγουρα είναι η νίκη της καριέρας του Στέφανου Τσιτσιπά αφού είχε απέναντι του τον Ισπανό με τα 20  Grand Slam και έναν παίκτη του τον είχε στο 6-1 στις νίκες. 

Είναι η 2η φορά που κερδίζει τον Ναδάλ ο Έλληνας τενίστας και είναι η 2η φορά που φτάνει στα ημιτελικά του Australian Open μετά από το 2019 όπου και είχε αποκλειστεί από τον Ράφα Ναδάλ. 

Το 5ο σετ ήταν συγκλονιστικό. Ο Τσιτσιπάς θα προηγηθεί 6-5 με μπρέικ αλλά ο Ναδάλ θα σβήσει 2 ματς πόιντ. Με την σειρά του ο Έλληνας θα σβήσει μπρέικ πόιντ του Ισπανού και με το 3ο ματς πόιντ θα κλείσει το παιχνίδι. 

Εάν ο Στέφανος Τσιτσιπάς κερδίσει τον Ντανίλ Μεντβέντεφ θα είναι ξανά το Νο5 της παγκόσμιας καταάταξης.

Αυτή ήταν η 3η νίκη σε ισάριθμους προημιτελικούς σε Grand Slam για τον Τσιτσιπά ο οποίος πέτυχε και τη 2η top-10 νίκη του σε Major μετά από εκείνη επί του Ρότζερ Φέντερερ το 2019 στη Μελβούρνη. 

Με την νίκη του αυτή και την πρόκριση στα ημιτελικά ο Τσιτσιπάς θα εισπράξει 660.875 δολάρια. 

Οι πόντοι ήταν 145-142. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε 49 winners και 38 αβίαστα και ο Ράφα Ναδάλ είχε 58 winners και 42 αβίαστα λάθη. Τα μπρέικ πόιντ ήταν 2/5 (Τσιτσιπάς) και 3/4. Ο Τσιτσιπάς είχε 17-15 άσους. 

Οι δηλώσεις του Έλληνα τενίστα:

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ