Αθλητισμος

Στον αέρα ο τελικός Κυπέλλου

Για άλλη μια χρονιά, οι υπεύθυνοι δεν μπορούν να διοργανώσουν σωστά ένα παιχνίδι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τελικός Κυπέλλου: «Στοπ» της Αστυνομίας στη Ριζούπολη
Τελικός Κυπέλλου © EUROKINISSI/ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ

Στον αέρα βρίσκεται για ακόμα μία φορά ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδος - Η Αστυνομία ανακοίνωσε πως δεν μπορεί να εξασφαλίσει την ασφαλή διεξαγωγή του στη Ριζούπολη.

Σε κάθε χώρα ανά τον κόσμο, ο τελικός Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο είθισται να είναι γιορτή. Όχι στην Ελλάδα. Κάθε –μα κάθε- χρόνο πάντα κάτι συμβαίνει και αυτό το συγκεκριμένο παιχνίδι περνά από χίλια κύματα.

Θα περίμενε κάποιος ότι στην εποχή του κορωνοϊού και με δεδομένο ότι τα ματς στη χώρα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών, ότι φέτος δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Αμ δε…

Τα… όργανα ξεκίνησαν νωρίς. Αν και είχε αποφασιστεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι ο τελικός θα γίνει στο ΟΑΚΑ, μόλις βγήκε το ζευγάρι Ολυμπιακός-ΑΕΚ, οι πρωταθλητές αρνήθηκαν να παίξουν στην έδρα της ΑΕΚ. Η ΕΠΟ πρόκρινε την περίπτωση της Ριζούπολης, με την οποία πάλι δεν συμφώνησαν οι Πειραιώτες, αφού βρίσκεται ένα χιλιόμετρο μακριά από τη Νέα Φιλαδέλφεια. Μέσα στον παραλογισμό, ο Ολυμπιακός πρότεινε το ΟΑΚΑ (!), όμως σήμερα η ΕΛ.ΑΣ αποφάσισε πως το παιχνίδι δεν μπορεί να γίνει στην πρωτεύουσα για λόγους ασφαλείας!

Ο τελικός έχει οριστεί για την Κυριακή 26 Ιουλίου, όμως η ΕΠΟ είχε ενημερώσει ότι αν δεν γίνει στη Ριζούπολη θα πρέπει να μεταφερθεί τουλάχιστον μία εβδομάδα αργότερα, καθώς η αλλαγή έδρας μεταβάλλει τα διαφημιστικά δεδομένα (άλλος αριθμός πινακίδων περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου), οπότε πρέπει να υπάρξει μία περίοδος για νέες προσφορές. Αν ο τελικός πάει στις 2 Αυγούστου δεν θέλει ο Ολυμπιακός, ο οποίος στις 6 του επόμενου μήνα παίζει με τους Γουλβς στην Αγγλία.

Γενικότερα, καταφέραμε πάλι να κάνουμε σίριαλ και… μπάχαλο έναν τελικό Κυπέλλου και αυτή τη στιγμή, υπάρχουν τρία ενδεχόμενα για τον χρόνο διεξαγωγής:

Α. Την Κυριακή 26 του μήνα.

Β. Το σαββατοκύριακο 1-2 Αυγούστου

Γ. Τη νέα σεζόν, δηλαδή από Σεπτέμβρη και μετά.

Για το γήπεδο που θα φιλοξενήσει τη… γιορτή, κανείς δεν μπορεί να βάλει πια στοίχημα. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ