Αθλητισμος

Καντέρ: Ο Ερντογάν θα εδραιωθεί περισσότερο μέσω του κορωνοϊού

«Προτιμά να αφήσει ελεύθερους τους εγκληματίες παρά πολιτικούς κρατούμενους»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ενές Καντέρ
Ο Ενές Καντέρ © EPA

Ο Τούρκος μπασκετμπολίστας Ενές Καντέρ ισχυρίστηκε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα εκμεταλλευθεί τον κορωνοϊό για να εδραιωθεί ακόμα περισσότερο στην εξουσία.

Νέο «κατηγορώ» προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε ο άσος των Μπόστον Σέλτικς, Ενές Καντέρ.

Μάλιστα, ο Τούρκος μπασκετμπολίστας ισχυρίστηκε πως ο Ερντογάν θα χρησιμοποιήσει τον κορωνοϊό προκειμένουν να εδραιωθεί ακόμα περισσότερο στην εξουσία.

«Οι υπερπλήρεις φυλακές αποτελούν το ιδανικό περιβάλλον για τη μετάδοση του κορωνοϊού, αλλά η κυβέρνηση στην Τουρκία είναι πρόθυμη να αφήσει ελεύθερους τους εγκληματίες και όχι τους πολιτικούς κρατούμενους. Είναι μία σαφής απεικόνιση του μίσους και της αδιαλλαξίας της», σημείωσε αρχικά ο Καντέρ και πρόσθεσε στη συνέχεια: «Η Τουρκία βρίσκεται σε "lockdown" και προφανώς όλα είναι απρόβλεπτα αυτή τη στιγμή. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η τουρκική ηγεσία θα χρησιμοποιήσει αυτή την πανδημία για να εδραιώσει περαιτέρω την εξουσία της και να παρουσιαστεί ως σωτήρας».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ

Τέλος, ερωτηθείς για το αν γνωρίζει πώς είναι η οικογένειά του, ο Ενές Καντέρ απάντησε: «Η οικογένειά μου είναι στην Τουρκία, και ελπίζω να είναι όλοι ασφαλείς. Δεν μπορώ να τους μιλήσω γιατί φοβάμαι πως η επικοινωνία μου με τη μητέρα ή την αδερφή μου μπορεί να θεωρηθεί ως ένδειξη εγκληματικής δραστηριότητας. Ακούγεται απίστευτο, αλλά αυτά περνάμε εδώ και μισή δεκαετία τώρα». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ