Αθλητισμος

Νέος θρίαμβος Τσιτσιπά στο Australian Open - Πέρασε στα ημιτελικά (video)

Κόντρα στον Αργεντινό Ρομπέρτο Μπαουτίστα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
stefanostsitsipas
Στέφανος Τσιτσιπάς/ © INTIME NEWS

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει να γράφει ιστορία στο Αυστραλιανό Όπεν και με τη νίκη του κόντρα στον Μπαουτίστα Αγκούτ με 3-1 σετ (7-5, 4-6, 6-4, 7-6) βρίσκεται πλέον στα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει πιθανότατα τον Ράφα Ναδάλ.

Ο 20χρονος έλληνας πρωταθλητής ήταν επιβλητικός και παρά τις δυσκολίες του αγώνα ήταν πολύ συγκεντρωμένος σε όλη τη διάρκειά του, ακόμα και όταν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο. Ο Τσιτσιπάς ήταν συγκινητικός και πλέον καλείται να μετακομίσει στην περίφημη Rod Laver Arena, όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του.

Ο προημιτελικός στη Μελβούρνη ξεκίνησε στις 03:45 ώρα Ελλάδος με τους χειρότερους οιωνούς για τον Στέφανο Τσιτσιπά που υπέστη μπρέικ στο σερβίς του από το πρώτο κιόλας game. Αμέσως ωστόσο, το αγαπημένο παιδί της Μελβούρνης, πήρε ώθηση από τον κόσμο και ισορρόπησε, ισοφαρίζοντας αρχικά και κάνοντας και ακόμη ένα κρίσιμο μπρέικ στο 12ο game, έδειξε ότι μπορεί να ανταπεξέλθει και στα κρίσιμα χτυπήματα του παιχνιδιού κερδίζοντας το πρώτο σετ κόντρα στον 30χρονο Ισπανό.

Το δεύτερο σετ άρχισε όπως και το πρώτο. Ο Μπαουτίστα Αγκούτ ήταν πολύ συγκεντρωμένος και σε συνδυασμό με κάποια λάθη του Στέφανου, τον έβαλε και πάλι από νωρίς στα σχοινιά, κάνοντας ξανά ένα πολύ γρήγορο μπρέικ. Η συγκέντρωση του Μπαουτίστα, αν και δοκιμάστηκε σε εκείνο το σημείο έδειξε να είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και κερδίζοντας όλες τις κρίσιμες μπάλες, δεν άφησε περιθώριο στον Tsitsifast να διεκδικήσει κάτι παραπάνω. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατά δέκα χρόνος μεγαλύτερος του Στέφανου, Ισπανός βρίσκεται και αυτός για πρώτη φορά στην καριέρα του σε προημιτελικό Γκραντ Σλαμ.

Roberto Bautista Agut v Stefanos Tsitsipas second set highlights (QF) | Australian Open 2019

Στο τρίτο σετ τα πράγματα εξελίχθηκαν περίπου, όπως και στο πρώτο. Γρήγορο σπάσιμο στο σερβίς του Στέφανου, από τον Μπαουτίστα Αγκούτ, που προηγήθηκε με 4-2 στα games. Όμως, σε μια πραγματικά κορυφαία εμφάνιση, ο έλληνα πρωταθλητής έδειξε γιατί έχει φτάσει ως εδώ και κερδίζοντας τέσσερα σερί games, έκανε το 2-1 στα σετ και έφτασε μια ανάσα από τα ημιτελικά.

Στο τέταρτο και τελευταίο σετ, οι δύο τενίστες δεν ρίσκαραν και μόλις σε μισή ώρα αγώνα είχαν φτάσει στο 4-4 με το μομέντουμ ωστόσο να ήταν σίγουρα με το μέρος του Στέφανου. Ο έλληνας τενίστας έχασε το πρώτο του Match Point στο 12ο game, όμως και πάλι δεν πτοήθηκε. Θυμίζοντας βετεράνο, όχι μόνο δεν έχασε την ψυχραιμία του, αλλά στο tie break που ακολούθησε νίκησε με 7-2 και έφτασε στα ημιτελικά.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ