Health & Fitness

Οι νικητές, η έκπληξη και η συγκίνηση στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο (εικόνες, video)

Κίνηση με μεγάλο συμβολισμό και νόημα στο Μάτι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mara3232.gif
©EUROKINISSI

Ασφαλώς, ο Κενυάτης Μπρίμιν Μισόι συγκέντρωσε τα περισσότερα φώτα της δημοσιότητας, καθώς ήταν ο πρώτος αθλητής που μπήκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο, όμως ο Αυθεντικός Μαραθώνιος επιφύλασσε κι άλλες συγκινήσεις.

Αρχικά, η Κένυα έκανε το… νταμπλ, καθώς στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Σέλμιθ Μουριούκι με χρόνο 2:36.40.

California declares state of emergency; entire city of Malibu evacuated

Όσον αφορά τις ελληνικές συμμετοχές, η Ελευθερία Πετρουλάκη ανακηρύχθηκε πανελληνιονίκης με χρόνο 2:46.09, ενώ στους άνδρες για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πρώτος τερμάτισε ο Κώστας Γκελαούζος με 2:21.54. Αυτή η επίδοση συνιστά ατομικό ρεκόρ για τον δρομέα του Παναθηναϊκού, που ήταν και 7ος στη γενική κατάταξη.

Από ‘κει και πέρα, στα 10 χιλιόμετρα επικράτησε ο Γιώργος Τάσης στους άνδρες με χρόνο 30.29, που συνιστά και ρεκόρ αγώνα, ενώ στις γυναίκες πρώτευσε η Ιταλίδα Γκλόρια Πριβιλέτζιο.

Στα 5 χιλιόμετρα, είχαμε τον Ανδρέα Δημητράκη και την  Ανθή Κυριακόπουλου αντίστοιχα, να παίρνουν τις δύο πρωτιές.

Συγκίνηση στο Μάτι

Μεγάλη συγκίνηση επικράτησε για συμμετέχοντες και απλούς θεατές, όταν η διαδρομή πέρασε δίπλα από τα καμένα στο Μάτι.

Κάτοικοι της περιοχής, με μαύρες μπλούζες είχαν σταθεί στην άκρη της διαδρομής και με πλακάτ ζητούσαν «να μην μας ξεχάσετε». Δεν ήταν λίγοι οι δρομείς που σ’ εκείνα τα μέτρα, που κάποτε έσφυζαν από ζωή και οξυγόνο, κράτησαν στα χέρια τους η φόρεσαν πάνω τους ένα πράσινο μαντήλι, συμβολίζοντας τη χλωρίδα που υπήρχε στην περιοχή πριν από τη φονική πυρκαγιά.

eurokinissi.gif
©EUROKINISSI

eurokinissi3423242.gif
©EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Τέλος, ειδική μνεία πρέπει να γίνει στη Γλυκερία Σκάρκου. Η 13χρονη μαθήτρια αγωνίστηκε στα 10 χιλιόμετρα και κατετάγη 4η μεταξύ των γυναικών και 34η συνολικά, με χρόνο 37 λεπτά και 41 δευτερόλεπτα! 

Γλυκερία Σκάρκου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ