Life in Athens

Το Athens Bar Show επιστρέφει πιο δυναμικό από ποτέ

Μετά από απουσία δυό ετών, η έκθεση επιστρέφει δυναμικά

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Athens Bar Show επιστρέφει το 2021 πιο δυναμικό από ποτέ στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Το Athens Bar Festival 2021 έρχεται στις 9 και 10 Νοεμβρίου στη Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, μαζεύοντας ξανά από κοντά όλους τους επαγγελματίες του χώρου.

Η πανδημία στέρησε από την καθημερινότητα μας πολλά πράγματα που ομολογουμένως μας έλειψαν. Σίγουρα ένα από αυτά είναι το «Athens Bar Show», που αποτελεί το μεγαλύτερο ετήσιο ραντεβού για όσους ανήκουν στους κλάδους των bars. Το 2021 το μεγάλο event επιστρέφει κοντά μας πιο δυναμικό από ποτέ στις 9 και 10 Νοεμβρίου  στη Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Με το μότο «Ώρα να τα πούμε από κοντά», η μεγαλύτερη διοργάνωση που αφορά τα industries των spirits και cocktails έρχεται πάλι κοντά μας, ενημερώνοντας και εκπαιδεύοντας όσους το θελήσουν.

Athens Bar Show 2021 - Η ετήσια συνάντηση για επαγγελματίες των bars έρχεται.

Η αρχή έγινε το όχι και τόσο μακρινό 2010. Τότε η ονομασία του event ηταν «The Bar Academy Show» το οποίο έλαβε χώρα στο Metropolitan Expo, δίπλα στο αεροδρόμιο. Στο ενακτήριο συνέδιο βρέθηκαν 7 εκθέτες και 1.000 επισκέπτες. Η αρχή είχε γίνει για να στηθεί μία προσπάθεια που θα εκπροσωπεί ετήσια όλους τους επαγγελματίες του κλάδου. Ακολούθησαν και άλλες διοργανώσεις, με ορόσημο να αποτελεί εκείνη του 2012 στο κέντρο της Αθήνας και στο μοντέρνο «The Hub Events». Άρχισε από τότε να παίρνει τη μορφή που όλοι το γνωρίζουν σήμερα σαν «Athens Bar Show». Το 2013 καταγράφηκαν 3.000 επισκέπτες και έτσι το 2014 μετακόμισε στην Τεχνόπολη. Η έκθεση χρόνο με τον χρόνο γνωρίζει ραγδαία εξέλιξη και το 2019 κατέγραψε 10.000 επαγγελματίες από 47 διαφορετικές χώρες. Την εκδήλωση διοργανώνει η Bar Academy Hellas και δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν νέα εργαλεία, νέες καινοτομίες και να ενημερώθουν για ό,τι εκείνοι θελήσουν.

Την Τρίτη και την Τετάρτη 9 και 10 Νοεμβρίου, το σημείο της Τεχνόπολης στο Γκάζι μεταμορφώνεται στη μεγαλύτερη πανελλαδικά εκπαιδευτική έκθεση – θεσμό των επαγγελματιών του bartending και spirit σκηνής. Η φετινή διοργάνωση πυροδοτεί και διαμορφώνει όλες τις κύριες εξελίξεις της ελληνικής και παγκόσμιας βιομηχανίας ποτών στη μετά – covid εποχή. Θα πάρουν μέρος ιδιοκτήτες bar, bartenders, εισαγωγείς, εταιρείες ποτών, παραγωγοί, διανομείς,  F&B Managers και γενικότερα όσοι ανήκουν στον κλάδο.

abs17_photos_selection_126.jpg

Στην έκθεση θα βρεθούν πάνω από 40 εταιρείες -  εκθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσιάζοντας τα προϊόντα τους. Οι ετικέτες ξεπερνούν τις 500 διαφορετικές και ανήκουν σε μία μεγάλη γκάμα που περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες spirits. Θα υπάρξουν πολλές νέες αφίξεις και παραγωγές που κάνουν το επίσημο ντεμπούτο τους μέσω του «Athens Bar Show 2021», ενώ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν μαζί πολλά αξιόλογα τοπικά brands. Παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα να εντοπίσουν πολλές αναγνωρίσιμες φιάλες, αμπαλαρισμένες με νέα concept.

abs19_photos_selection_5.jpg

Οι εκθέτες του show δεν θα είναι μόνο παραγωγοί, εισαγωγέις, διανομείς αλλά και ιδιοκτήτες εταιρείων με αξεσουάρ, εργαλεία, εξοπλισμό και βιβλία. Ο επαγγελματίας – επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί στον ίδιο χώρο και να αλληλεπιδράσει, να ενημερωθεί και να δοκιμάσει ο ίδιος διάφορες γευσιγνωσίες και pairings.

Τα stage που θα φιλοξενήσουν α σεμινάρια θα έχουν μερικούς από τους καλύτερους, αναγνωρισμένους και καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου. Έλληνες και ξένοι bartenders, επιχειρηματίες, ερευνητές, επιστήμονες, master blenders, παραγωγοί έρχονται από πολλές μητροπόλεις των spirits και φέρνουν μαζί τους προγραμματισμένες ομιλίες και masterclasses. Αυτά θα δώσουν έμφαση στα νέα δεδομένα και τις προκλήσεις ή τις ευκαιρίες που έφερε η πανδημία, προσφέροντας ιδέες και λύσεις.

abs17_photos_selection_43.jpg
 

Τα οργανωμένα σεμινάρια θα ξεπερνούν σε αριθμό τα 60 και περιστρέφονται γύρω από τον σημερινό παλμό του κλάδου της φιλοξενίας, την επικαιρότητα, τα νέα trends σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο. Θα συζητηθούν επίσης οι καθολικές ανερχόμενες τάσεις, οι νεοσύστατες ανάγκες, νέες τεχνικές, πρακτικές, ελκυστικές καινοτομίες, νέες ευκαιρίες και οι προκλήσεις που δημιούργησε ο Covid – 19, μαζί με best practices που μπορούν να υιοθετήσουν τα μαγαζιά. Όλο το πρωτότυπο υλικό, οι ανταλλαγές απόψεων σε θέματα που απασχολούν τον κάθε επαγγελματία είναι συγκεντρωμένα και φυσικά updated.

abs17_photos_selection_47.jpg

Όλοι οι επαγγελματίες της εστίασης ή της φιλοξενίας οφείλουν να προσθέσουν στις ατζέντες τους τις ημέρες του Athens Bar Show 2021. Στις 9 και 10 Νοεμβρίου είναι η μεγάλη ευκαιρία να τα πούμε όλοι από κοντά.

abs_logo-1.jpg

Info:

Υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων

Ημερομηνίες: Τρίτη 9 και Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

Ώρες λειτουργίας: 11:00 - 19:00

Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι

Προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας και ενημερωθείτε για περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του Athens Bar Show.

* H έκθεση απευθύνεται σε επαγγελματίες των bars, της εστίασης και της φιλοξενίας. 

* Το εισιτήριο είναι προσωπικό και δε μεταβιβάζεται. Επιτρέπει την είσοδο και τις δύο ημέρες της έκθεσης.

Η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε ενήλικες και είναι υποχρεωτική η επίδειξη επίσημου εγγράφου ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα, διαβατήριο, κλπ).

Μπορείτε να επισκεφτείτε τις επίσημες σελίδες του Athens Bar Show σε Facebook και Instagram.

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ